-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybei nereikalingo nekilnojamojo turto – du kartus daugiau

Ministerijos ir kiti valstybės nekilnojamojo turto valdytojai šiemet valstybės funkcijoms nereikalingo turto parduoti pasiūlė du kartus daugiau nei pernai, rašoma Turto banko pranešime žiniasklaidai.
Niūrus oras Vilniuje
Daugiaaukščiai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Turto banko Finansų ministerijai pateiktuose Viešame aukcione parduodamo nekilnojamojo turto ir Atnaujinamo valstybės nekilnojamojo turto sąrašų projektuose iš viso įtraukta virš 600 objektų, kurių bendras plotas sudaro daugiau nei 100 tūkst. kv. m.

Tai įvairiausios paskirties nekilnojamasis turtas visoje Lietuvoje – butai, gyvenamieji namai, bendrabučiai, mokyklų pastatai, poilsio namai, gamybinės patalpos, garažai, sandėliai ir kt. Perduodamos savo funkcijoms vykdyti nereikalingą turtą aktyviausios buvo reorganizuojamos miškų urėdijos, taip pat švietimo įstaigos, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, socialinės globos namai.

„Džiaugiamės augančiu valstybės institucijų sąmoningumu objektyviai vertinant nekilnojamo turto poreikį ir atsisakant nereikalingų objektų. Sieksime dar glaudesnio tarpusavio bendradarbiavimo, perimant nereikalingo turto naštą ir ateityje“, – sako Turto banko generalinio direktoriaus pavaduotojas Marius Kliokys.

Vyriausybė dar birželio mėnesį pritarė Turto banko parengtai Valstybės turto valdymo ataskaitai bei pasiūlymams dėl efektyvesnio valstybės turto naudojimo ir ministerijas bei kitus valstybės turto valdytojus įpareigojo įvertinti valdomo turto poreikius ir nereikalingą valstybės nekilnojamąjį turtą perduoti Turto bankui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius