Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoje apleisto Kauno „Britanikos“ viešbučio projektuojamas naujas kompleksas

Kaune netrukus gali nelikti dar vieno nebaigto statyti ir apleisto viešbučio: vietoje beveik 30 metų stūksančios „Britanikos“ jau planuojamas butų ir biurų kompleksas.
Kauniečius ir miesto svečius šiurpinantis pastatas turi vilčių vėl sulaukti statybininkų.
Kauniečius ir miesto svečius šiurpinantis pastatas turi vilčių vėl sulaukti statybininkų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak kompleksą projektuojančio architekto Gintauto Natkevičiaus, Kauno centre, Kęstučio gatvėje, vietoje „Britanikos“ iškilsiantį kompleksą perpus turėtų sudaryti biurai ir butai.

„Šiuo metu projektuojama pusė biurų, pusė butų. Dar per anksti kalbėti, nes esame daug kartų prisikalbėję. Prisikalbi, kas nors pasikeičia, bet viso gali būti apie 16 tūkst. kv. m ploto“, – 15min sakė G.Natkevičius.

Architekto teigimu, projektas įmonei galėtų atsieiti apie 16 mln. eurų, o leidimą griovimui ir statybai bendrovė viliasi gauti pavasarį.

„Kitų metų vasarą galėtų prasidėti statybos. Griauti galėtų pradėti nors ir rytoj, bet Kaunas šiuo metu turi problemų su Nacionaline žemės tarnyba, yra nemažai niuansų. Tai čia irgi yra valstybės žemė, kurioje stovi statinys, ir norint padaryti miestui gero, staiga jį nugriovus, valstybė pareikalaus gražinti žemę. Šiuo metu, deja, taip vyksta“, – pasakojo jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintautas Natkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintautas Natkevičius

Architekto teigimu, 1988 metais statytas viešbutis „Britanika“ yra geros būklės, tačiau žvelgiant į šiuolaikiniams pastatams keliamus reikalavimus, moraliai pasenęs.

„Jį reikia griauti. Pats pastatas yra labai geros būklės, bet jis moraliai ir funkciškai pasenęs. Jį rekonstruoti yra per brangu. Jame tiek daug nenaudingo ploto, kad vien jį įrengus, suma gaunasi didesnė nei sumokėjus už griovimą. Neapsimoka“, – teigė G.Natkevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Apleistas pastatas Kauno centre
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Apleistas pastatas Kauno centre

Šiuo metu statinį valdo bendrovė „Britanika“, kuriai vadovaujantis Vytenis Junevičius apie plėtros planus teritorijoje kalbėjo nenoriai.

„Kai tik bus suderintas projektas, tada ir pradėsime griovimą ir statybas. Statysime pastatą, bet kokį, pasakyti negaliu. Viskas tęsiasi 20 metų. Tikėjomės pernai, tikimės ir šiemet“, – sakė V.Junevičius.

Viešbutis „Britanika“ pagal architekto Alfredo Paulausko projektą Kauno centre pradėtas statyti 1986 metais, tačiau jau po dviejų metų projektas sustojo. Tuometinė Kauno valdžia sudarė sutartį su bendrove „Britanika“, kuri turėjo projektą baigti, tačiau šio įsipareigojimo neįvykdė. Iki šiol pastatas stovi apleistas.

Tai ne pirmas Kauno viešbutis-vaiduoklis, kurį greitu metu planuojama griauti. Neseniai „Vičiūnų grupė“ paskelbė ketinanti vietoje daugiau nei 20 metų Kauno centre stūksančio nebaigto statyti „Respublikos“ viešbučio statyti verslo centrą „Magnum“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius