„Viktorija perka“. Senamiesčio stogų grožis ir kada investicijos į būstą gali neatsipirkti?

Klasikiniai elementai susipynę su raudončerpių Vilniaus stogų peizažu – tai galima rasti bute sostinės centre. Jis parduodamas už 625 tūkst. eurų. Laidoje „Viktorija perka“ kartu su „Ober-Haus“ Būsto departamento vadovu Antanu Kišūnu apžiūrėjome, ką galima įsigyti už tokią kainą. Taip pat pasiaiškinome, ar visuomet prabangus būstas bus prestižinis, o prestižinis – prabangus.

Sostinės „Mykalojaus žiedo“ komplekse parduodamas prabangus 5 kambarių, 4 miegamųjų butas įsikūręs Vilniaus Senamiesčio širdyje Šiaulių gatvėje.

Šį butą laida „Viktorija perka“ apžiūrėjo kartu su Antanu Kišūnu, „Ober-Haus“ Būsto departamento vadovu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Viktorija Karsokaitė, Antanas Kišūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Viktorija Karsokaitė, Antanas Kišūnas

132 kv. m butas išsidėstęs per du aukštus. A.Kišūno teigimu, ši savybė Vilniaus senamiestyje pasitaiko gana dažnai.

„Jeigu mansardoje galima įrengti butą arba papildomas patalpas, kurios išplės buto erdvę, vystytojui – tai papildomos pajamos, o gyventojui – papildomas plotas gyvenimui. Šiai dienai Senamiestyje, kai plotų nėra daug, sklypai – labai brangūs, vystytojai ieško erdvių, kur galima pastatyti kuo didesnį plotą, todėl gaunate butą per du aukštus“, – kalbėjo jis.

Šis butas, kuriame yra didelė terasa, buvo įrengtas 2009 metais ir nors jame nėra paliktų baldų, matoma, kad čia buvo naudotos klasikinės detalės. Visa tai atsispindi virtuvėje, kurios spintelės, kriauklė atkartoja pagrindinius stiliaus motyvus, kartu namus įrėmina didžiuliai, bet šviesos neužstojantys laiptai ir šviestuvas, kuris turėtų kaboti virš valgomojo stalo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./butas už 625 tūkst. eurų sostinės Šiaulių gatvėje
Luko Balandžio / 15min nuotr./butas už 625 tūkst. eurų sostinės Šiaulių gatvėje

A.Kišūnas tikino, kad aukštesnės klasės būstus perkantys žmonės mažiau kreipia dėmesio į interjerą ar tai, kad jo įrengimas – pasenęs. Be to, jie daugiau sau leidžia investuoti į įrengimą.

„Taip, kaip yra, nusipirkus butą, gyvena žmonės, kuriems tai pirmas butas, vadinkime, gyvenimo startupas. Jie su tuo susitaiko, nes pagrindines savo santaupas suneša į pradinį įnašą, todėl remontams turi lėšų minimaliai“, – tikino jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./butas už 625 tūkst. eurų sostinės Šiaulių gatvėje
Luko Balandžio / 15min nuotr./butas už 625 tūkst. eurų sostinės Šiaulių gatvėje

A.Kišūno teigimu, parduodant būstą, baldai kai kuriais atvejais gali pakišti koją, o ne padėti. Vidutinėje ir ekonominėje klasėje baldai yra didelė pridedamoji vertė, tačiau tai negalioja prestižiniam būstui.

„Šiame bute tie baldai būtų jau 10 metų senumo, todėl kartais geriau nerodyti tų baldų, kurie jau morališkai ar netgi fiziškai nusidėvėję. Geriau rodyti daiktą ir žmonėms leisti įsikurti čia fantazuojant kaip bus, kai aš pats įsirengsiu“, – tikino jis.

Pirmajame buto aukšte įrengta svetainė kartu su miegamuoju, yra vonios kambarys, drabužinė ir pagalbinės patalpos. Taip pat kambarys, kuris puikiai tarnaus kaip papildomas miegamasis arba darbo kambarys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./butas už 625 tūkst. eurų sostinės Šiaulių gatvėje
Luko Balandžio / 15min nuotr./butas už 625 tūkst. eurų sostinės Šiaulių gatvėje

Antrajame aukšte – trys miegamieji, vonios kambarys ir terasa, iš kurios galima stebėti Vilniaus senamiesčio stogų panoramą.

Kadangi antras aukštas yra mansardinis, jame daug netradicinių erdvių bei kampų. Visą tai buvę savininkai išsprendė įeinamomis spintomis bei jų neišryškino.

Butui priklauso dvi parkavimo vietos uždaroje požeminėje aikštelėje. Kiekviena jų parduodamos už 25 tūkst. eurų. Taip pat name yra privati SPA erdvė bei saugumu rūpinasi konsjeržas.

Kaip viskas atrodo, galite įsitikinti pažiūrėję laidą „Viktorija perka“.

A.Kišūnas pabrėžia, kad nors skirtumai tarp terminų „prestižinis“ ir „prabangus“ nėra dideli, tačiau jie yra. Prestižiniais būstais vadiname tuos, kurie yra centrinėse miesto dalyse, Senamiestyje, kurių įrengimas yra prabangus.

„Prestižinis – tai vietos ir gero įrengimo mišinys. O prabangus butas gali būti įrengtas brangiai, bet ne tokiame rajone, kaip Senamiestis ar centrinė miesto dalis, o pavyzdžiui, miegamajame rajone“, – kalbėjo jis.

„Ober-Haus“ atstovas atkreipia dėmesį, kad prabangiai įrengiant būstus ne miesto centre, investicijos gali ir neatsipirkti.

„Parduodami prabangų butą ne miesto centrinėje dalyje iššoksite su per didele tam rajonui kaina ir pirkėjai nematys tame pridedamosios vertės. Jie skaičiuos, kokia yra toje vietoje kvadratinio metro kaina ir stebėsis, kodėl pas jus yra 40-50 proc. didesnė. Ir iškarto to buto likvidumas krenta“, – aiškino jis.

PLAČIAU ŽIŪRĖKITE:

VIDEO: „Viktorija perka“: vieno miegamojo butas „Vilniaus vartuose“ už 420 tūkst. eurų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius