Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus pakraštyje 30 ha ploto teritorijoje kyla didžiulis logistikos parkas

Vilniaus pakraštyje baigtas pirmasis Liepkalnio industrinio parko etapas, kurio metu pastatytas per 16 tūkst. kv. m ploto sandėlys. Iš viso 30 ha ploto teritorijoje Liepkalnio gatvėje iki 2020 metų turėtų iškilti apie 62 tūkst. kv. m trys logistikos sandėliai.
Atidarytas Liepkalnio industrinis parkas
Atidarytas Liepkalnio industrinis parkas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į pirmą etapą logistikos įmonių grupei „Girteka“ priklausanti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Sirin Development“ investavo 9 mln. eurų.

„Sirin Development“ direktoriaus Lauryno Kuzavo teigimu, Vilniuje esantys logistikos parkai yra pasenę, statyti dar praėjusiame amžiuje. Todėl ten įsikūrusioms bendrovėms sunku susikalbėti su aplinkinių teritorijų gyventojais, nėra daug galimybės plėtrai.

„Prieš 2,5 metų kilo idėja pasinaudoti patirtimi, kurią teko matyti Rusijoje, Lenkijoje, kur yra kuriami industriniai parkai ir palaipsniui statomi sandėliai. Ten kuriasi įmonės, plečiasi ir gali stabiliai augti. Ilgai ieškojome vietos, kuri būtų strategiškai patraukli investuotojui ir klientui. Tikimės, kad tokių pastatų statyba paskatins kompanijas iš senų tarybinių perpildytų rajonų, tokių kaip Kirtimų, Metalo gatvėse, keltis į logistikos centrus“, – pristatydamas naujai pastatytą sandėlį kalbėjo įmonės vadovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Atidarytas Liepkalnio industrinis parkas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Atidarytas Liepkalnio industrinis parkas

Pasak L.Kuzavo, teritorija išsiskiria ne tik A energinio naudingumo pastatais, bet ir išvystyta infrastruktūra.

„Yra daug pastatytų sandėlių, panašaus dydžio ir panašių pastatų, tačiau nėra daug tokių vietų, kur įsikėlusi bendrovė nesirūpintų plėtros klausimais 10 ar 15 metų, negalvotų, kur reikės eiti, kai pasibaigs nuomos sutartis ar kai bus poreikis plėstis. Kaunas turi, ir Vilniui atėjo laikas turėti modernų industrinį parką, pramoninę zoną“, – sakė įmonės vadovas.

Pirmasis sandėlis išnuomotas antrinei „Girtekos“ įmonei „Terminal LT“ ir bendrovei „Nunner Logistics“.

Antru etapu bendrovė pradėjo statyti 16 tūkst. kv. m ploto A klasės sandėlį su komercinėmis patalpomis. Darbų pabaiga numatoma po metų. Investicijos į šį etapą sieks apie 9 mln. eurų.

Trečiu etapu, kurį planuojama pradėti 2019 metais, bus statomi 30 tūkst. kv. m ploto sandėliai su administracinėmis patalpomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius