Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – daugiabutis tik turtingiausių kišenei: į vidų pateksite nuskenavę pirštą

Sostinės Antakalnio rajone, Rūtų gatvėje, bendrovė „Promo vision“ pastatė itin prabangų daugiabutį. Jame įrengta beraktė įleidimo sistema, geoterminis šildymas ir kiti išmanūs sprendimai, kurie stebina.
Projektas „Rūtų 21“
Projektas „Rūtų 21“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iš viso name, esančiame Rūtų gatvėje, yra 3 aukštai, taip pat cokolinis aukštas. Daugiabutyje įrengti 7, 120–230 kv. m ploto butai. Cokoliniame aukšte esantys du butai turi nedidelius žemės sklypus, likę – balkonus ir terasas.

„Tai yra vienas prabangiausių projektų Vilniaus mieste, o Antakalnyje vienintelis toks išskirtinis. Visų pirma, yra apie 3 tūkst. kv. metrų bendro ploto, bet 1 tūkst. kv. m ploto palikta bendroms erdvėms. Mes visada akcentuojame, kad kvadratiniai metrai vystytojui nėra pridėtinė vertė“, – žurnalistams pasakojo projekte butus parduodančios nekilnojamojo turto agentūros „Baltic Sotheby's International“ bendraturtis Paulius Gebrauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Projektas „Rūtų 21“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Projektas „Rūtų 21“

Kaina lenkia prabangių namų

Požeminėje aikštelėje įrengta 18 vietų automobiliams ir motociklams, elektrinių automobilių įkrovos stotelė. Rūsyje – sandėliukai, dviračių saugojimo patalpa. Prie pastato – aikštelė svečių automobiliams. Kiekvienam butui yra skirta po dvi automobilių stovėjimo vietas (56 tūkst. eurų), o viršutiniam ir didžiausiam butui – net 6 vietos, kurios kainuoja 120 tūkst. eurų.

„Senamiestyje (automobilių stovėjimo vietų – 15min) kainos prasideda nuo 20 iki 30 tūkst. eurų“, – sakė P.Gebrauskas.

Butų kainos projekte „Rūtų 21“ svyruoja nuo 4,5 iki 5 tūkst. kv. metrų. Šiuo metu čia vienas butas parduotas, kitas rezervuotas. Viršutiniame aukšte esantis didžiausias butas kartu su šešiomis automobilių stovėjimo vietomis ir sandėliuku kainuoja 1,29 mln. eurų.

„Lauruose šiandien galima nupirkti namą iki milijono eurų“, – teigė P.Gebrauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Gebrauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Gebrauskas

Daugiabutyje sumontuota moderni, šeimininką atpažįstanti pastato apsaugos sistema, taip pat geoterminio šildymo rekuperacinė sistema su oro vėsinimo įranga. Į pastatą ir butus patenkama naudojantis „Ekey“ elektroniniu raktu, kuris skenuoja pirštą.

„Kiekvienas butas turi individualias šildymo reguliavimo sistemas, kurias galima kontroliuoti per telefoną iš bet kurio pasaulio kampo, kur yra internetas“, – aiškino jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Projektas „Rūtų 21“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Projektas „Rūtų 21“

Didžioji dalis pirkėjų – lietuviai

Anot P.Gebrausko, jau kuris laikas ryškėja tendencija, kad žmonės, kurie anksčiau kėlėsi gyventi į prabangias gyvenvietes Molėtų ar Nemenčinės plentuose, dabar keliasi arčiau centro.

„Šituos butus renkasi žmonės, kurie ieško namo alternatyvos, nes savo dydžiu (butai – 15min) prilygsta namui, ir funkcionalumu taip pat. Patogu, kad nereikia pačiam prižiūrėti savo sklypo, nutolti nuo miesto centro. Dažnai yra tokia tendencija, kad vietoje namo kažkur užmiestyje renkasi didžiulį butą arčiau gamtos ir ne taip toli nuo miesto. Be to, biudžetas panašus“, – aiškino jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Projektas „Rūtų 21“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Projektas „Rūtų 21“

P.Gebrauskas teigė, kad daugiausiai, bene 85 proc. agentūros klientų, kurie perka būstą Vilniuje, yra lietuviai – verslo savininkai arba vadovaujančias pareigas užimantys verslininkai. Likusi dalis – užsieniečiai, tačiau daug jų atkeliauja iš Skandinavijos ir tik maža dalis iš Rytų.

„Vilniuje dažniausiai susiduriame su skandinavais, kurie sukūrę šeimas Lietuvoje arba turi verslus. Labai retai, bet pasitaiko pirkėjų iš Rytų, daugiausiai iš Baltarusijos. O Kaune daugiausiai yra lokalūs, ten pastebime tendenciją, kadangi sukeltas entuziazmas dėl tų visų investicijų, tai pradeda vilniečiai dairytis kaip investicijai pirkti Kaune“, – kalbėjo jis.

Į parko šlaitus besileidžiančių terasų pastatą suprojektavo architektas Kęstutis Pempė („Vilniaus architektūros studija“). Šiuo metu plėtotojas Vilniaus Peteliškių gatvėje įgyvendina projektą „Filaretų namai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius