-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl „M.A.M.A. apdovanojimų“ ir „LNK Žinių“ rodyto turinio transliuotojams gresia baudos

Trečiadienį Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) nusprendė taikyti administracinę atsakomybę UAB „All Media Lithuania“ ir UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“.
Televizoriaus žiūrėjimas taip pat gali būti streso priežastis
Televizorius / Flash pro, Flickr.com

Skundo pagrindu atlikusi „TV3“ transliuotų „M.A.M.A.“ apdovanojimų tyrimą LRTK nustatė, kad jos transliavimo metu skelbiant informaciją apie „Beats by Dr. Dre" ausines buvo pažeisti reikalavimai prekių rodymui, pranešimams apie rėmimą, buvo daromas poveikis programos turiniui.

Taip pat skundo pagrindu atlikus televizijos programos „LNK“ stebėseną buvo nustatyti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo ir Neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi darančios viešosios informacijos žymėjimo ir skleidimo tvarkos aprašo pažeidimai šios programos laidoje „Žinios“.

„Šios laidos smurtinio pobūdžio siužetas apie JAV bare kilusias muštynes buvo nepažymėtas jokiu indeksu ir transliuotas nepilnamečiams prieinamu laiku. Įvertinusi siužeto metu paskleistos informacijos turinį, kontekstą bei poveikį LRTK priskyrė jį neigiamą poveikį nepilnamečiams iki 14 metų darančios informacijos kategorijai, kuri turėjo būti atitinkamai pažymėta ir transliuojama nuo 21 val.“, – rašoma komisijos žiniasklaidai išplatintame pranešime.

LRTK teigimu, administracinė atsakomybė bendrovėms bus paskirta artimiausiu metu, joms nurodžius atsakingus už padarytus pažeidimus asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius