-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Delfi“ savininkė „Ekspress Grupp“ trečiąjį ketvirtį vėl skaičiavo nuostolius

„Delfi“ naujienų portalus Baltijos šalyse valdančiai Estijos žiniasklaidos bendrovei „Ekspress Grupp“ trečias metų ketvirtis vėl buvo nuostolingas.
Laikraštis
Laikraštis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Estija Delfi.lt

Nuostolius „Ekspress Grupp“ skaičiavo ir pirmąjį metų ketvirtį, o antrąjį ketvirtį – daugiau nei ketvirtadaliu nei prieš metus kuklesnį pelną.

Bendrovė pranešė liepos–rugsėjo mėnesiais patyrusi 387 tūkst. eurų grynąją nuostolį (prieš metus gavo 813 tūkst. eurų grynojo pelno), o per devynis šių metų mėnesius uždirbusi 266 tūkst. eurų grynojo pelno – 89 proc. mažiau nei tuo pat metu pernai.

Pardavimų pajamos sausį-rugsėjį augo 10 proc. iki 43,1 mln. eurų, o vien tik trečiąjį ketvirtį – 8 proc. iki 13,8 mln. eurų.

Devynių mėnesių pelno iki mokesčių, palūkanų ir amortizacijos atskaičiavimų (EBITDA) siekė 2,9 mln. eurų, iš jų 656 tūkst. eurų – liepą–rugpjūtį. Palyginti su tais pačiais praėjusių metų laikotarpiais, EBITDA marža sunyko atitinkamai nuo 12 proc. iki 6,7 proc. ir nuo 13 proc. iki 4,8 procento.

„Nepaisant padidėjusių pardavimų, grupės pelningumas smuko pirmiausia dėl aršios konkurencijos žiniasklaidos ir spausdinimo paslaugų rinkose. Artimiausiais laikotarpiais vadovybė kreips į tai daugiau dėmesio ir toliau ieškos papildomų galimybių didinti bendrovės veiklos efektyvumą bei pelningumą“, – teigiama „Ekspress Grupp“ pranešime.

„Ekspress Grupp“ akcijomis prekiaujama „Nasdaq“ Talino biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius