Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indija uždraudė dar 47 kinų programas mobiliesiems įrenginiams

Indijoje uždraustos dar 47 kinų programėles, skirtos mobiliesiems įrenginiams, praėjus vos kelioms savaitėms nuo draudimo šalyje naudoti labai populiarią vaizdo įrašų dalijimosi platformą „TikTok“ ir dar 58 kitas programas, pirmadienį pranešė vienas Informacijos ministerijos pareigūnas bei žiniasklaida.
„TikTok“
„TikTok“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Indija „TikTok“

Draudimą paskatino nerimas dėl nacionalinio saugumo ir privatumo apsaugos.

Įtampa tarp dviejų daugiausia gyventojų turinčių pasaulio valstybių sustiprėjo praėjusį mėnesį, kai pasienyje Himalajų regione įvyko susirėmimas, per kurį žuvo 20 Indijos karių. Kinija apie patirtus nuostolius nepranešė.

„Uždraudėme 47 mobiliąsias kinų programas, o tai parodo vyriausybės nerimą dėl duomenų privatumo ir saugumo“, – naujienų agentūrai AFP teigė pareigūnas, paprašęs neatskleisti jo tapatybės.

„Įsakymas buvo išleistas penktadienį. Dauguma iš šių 47 programų yra uždraustos dėl tų pačių priežasčių, kaip ir ankstesnės 59, ir daugelis jų buvo ankstesnių uždraustų programų bazinės versijos arba variantai“, – pridūrė pareigūnas.

Vyriausybė nepaskelbė oficialaus pareiškimo ar įsakymo dėl draudimo, tačiau apie tai plačiai pranešta pagrindinėse Indijos žiniasklaidos priemonėse.

Antikiniškos nuotaikos šalyje sustiprėjo po to, kai birželio viduryje kilo gyvybes nusinešęs susidūrimas, kuris paskatino gatvės protestus, o 1,3 mlrd. gyventojų turinčioje šalyje pasigirdo raginimų atsisakyti kinų gaminių.

Vietos žiniasklaida pirmadienį pranešė, kad dar 275 kitos Kinijos programos taip pat gali būti uždraustos dėl panašių priežasčių, įskaitant labai populiarų žaidimą „PUBG Mobile“, priklausantį technikos milžinei „Tencent“.

Kinija į Indiją eksportuoja daugiau nei 3 000 gaminių rūšių – pradedant žaislais, kosmetika ir rankinėmis, ir baigiant buitine technika, vaistais, automobilių dalimis ir plienu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius