Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LRT taryba pateikė atsakymus į parlamentarų klausimus, bet konkrečių duomenų nepaviešino

Antradienį LRT taryba atsakė į 44 Seimo narių užduotus klausimus, tačiau viešai neišplatino informacijos apie 2015–2016 metais LRT darbuotojams išmokėtus atlyginimus, LRT transliuotos produkcijos pasiskirstymą tarp LRT, bendrai su prodiuserinėmis kompanijos ir nepriklausomų prodiuserinių kompanijų, rengiamų programų, asmenų, sutikusių atskleisti konfidencialią informaciją, atsakymų ir kitų duomenų.
LRT
LRT / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dalį atsakymų lydi priedai, kurių turinys konfidencialus. Atkreipdami į tai Seimo narių dėmesį, visus priedus jiems pateikėme. Atsakėme į visus klausimus, nepažeisdami sutarčių reikalavimų. Tad esame nuoseklūs ir skaidrūs, kiek tai leidžia teisės aktai“, – LRT išplatintame pranešime cituojamas tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis.

Su LRT tarybos atsakymais galima susipažinti čia.

Atsakymuose aptariamas LRT tarybos narių Vytauto Plečkaičio ir Raimondo Savicko nedeklaruotų interesų klausimas. Dėl šių asmenų nepateiktų interesų deklaracijų tyrimą pradėjo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

„Tarybos nariai V.Plečkaitis ir R.Savickas buvo įsitikinę, kad LRT tarybos nariai viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo kontekste nėra prilyginami valstybės tarnautojams. Šiuo metu V.Plečkaitis ir R.Savickas yra pateikę deklaracijas ir informavę Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kad yra pasirengę bendradarbiauti, atliekant tyrimą jų atžvilgiu“, – rašoma atsakymuose.

2013–2017 metais LRT televizijos transliuojamų programų, pritaikytų klausos negalią turintiems asmenims, mažėjo. Tai, kaip rašoma atsakyme, lėmė išaugusios LRT programos apimtys. Išplatintame rašte taip pat pateikiama informacija apie 2018 metais planuojamus technologinius pokyčius, dėl kurių klausos ir regos negalią turintiems asmenims turėtų pagerėti paslaugų prieinamumas.

LRT taryba tikina sulaukusi 34 atsakymų iš nepriklausomų prodiuserių (prodiuserinių įmonių) apie LRT transliuojamų laidų sąmatas – 21 jų sutiko atskleisti konfidencialią informaciją be sąlygų arba su jomis, 13 – nesutiko. Tiesa, LRT taryba kartu su pranešimu žiniasklaidai nepriklausomų prodiuserių atsakymų neviešina.

Atsakymuose taryba paskelbė įkainius, kuriuos LRT taiko nuomodama patalpas. Su jais galima susipažinti žemiau.

Lapkritį 66 Seimo nariai kreipėsi į LRT tarybą, prašydami informacijos apie darbuotojų atlyginimus, viešuosius pirkimus ir santykius su prodiuserinėmis kompanijomis. Dalies atsakymų LRT nurodė negalinti pateikti dėl konfidencialumo reikalavimų, tad 80 Seimo narių pateikė papildomų klausimų.

Europos transliuotojų sąjunga, kurios poziciją išplatino LRT atstovė spaudai, pareiškė, kad LRT išlaidų detalių paviešinimas gali neigiamai paveikti jos poziciją komercinėse derybose, o Seimo narių prašymas atskleisti konfidencialią informaciją kelia susirūpinimą dėl redakcinio nepriklausomumo ir LRT autonomijos.

LRT taryba, sulaukusi papildomų parlamentarų klausimų, su prašymu atlikti nacionalinio transliuotojo veiklos auditą kreipėsi į Valstybės kontrolę. Dėl audito Valstybės kontrolė žada apsispręsti iki sausio vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius