-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Reklamą Aušra Maldeikienė siūlo uždrausti ir LRT interneto svetainėje

Visuomeniniam transliuotojui Lietuvos radijui ir televizijai (LRT) siūloma uždrausti komercinę reklamą internetinėje svetainėje lrt.lt. Jeigu Seimas tam pritars, nebebus galima reklama ir radijo bei televizijos laidose, perkeltose į archyvą „Mediateka“.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokias Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo pataisas pataisas Seime užregistravo parlamentarė Aušra Maldeikienė.

Pasak jos, LRT komercinę reklamą uždraudus nuo 2015 metų, vienam LRT informacinių kanalų liko galimybė pardavinėti komercinę reklamą.

Seimo narės teigimu, LRT išlaiko ir nuolat stiprina bei plečia savo internetinę svetainę lrt.lt, kurioje, parlamentarės teigimu, „didžiąją dalį turinio sudaro biudžeto lėšomis finansuojamų LRT programų sklaida“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./LRT
Luko Balandžio / 15min nuotr./LRT

LRT skiriamų lėšų iš valstybės biudžeto dydis kiekvienais metais sudaro 1,5 proc. praėjusių metų faktinių įplaukų iš gyventojų pajamų mokesčio ir 1,3 proc. praėjusių metų faktinių įplaukų iš akcizo pajamų.

„Kuo labiau ekonomika auga, tuo didėja ir LRT finansavimas“, – BNS sakė A.Maldeikienė.

Iki reklamos draudimo LRT biudžetas siekė apie 22,6 mln. eurų, o dabar, pasak A.Maldeikienės, apie 38 mln. eurų.

BNS 2015 metais rašant apie komercinės reklamos transliavimą LRT laidų archyve, tuometinė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto, kuris inicijavo pataisas dėl reklamos LRT draudimo, pirmininkė „darbietė“ Audronė Pitrėnienė teigė, kad diskusijos dėl reklamos LRT laidų archyve – ateities klausimas, tačiau jis iki šiol keliamas nebuvo.

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) teisininkas Viktoras Popandopula BNS tuomet teigė, kad komercinė reklama į archyvą perkeltose laidose galima. Jis taip pat sakė, kad politikai, priėmę sprendimą dėl reklamos uždraudimo LRT, turėtų išsakyti savo poziciją ir dėl reklamos laidų archyve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius