Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

RRT: pranešimų apie žalingą turinį internete daugėjo 4 kartus

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pernai gavo 3405 pranešimus apie neteisėtą ar žalingą turinį internete – keturis kartus daugiau nei 2016 metais (842).
Žmonių priklausomybė technologijoms vis didėja.
Naršymas internete / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Toks išaugęs pranešimų skaičius susijęs su gautais pranešimais apie narkotinių medžiagų (dažniausiai kanapių) reklamą ir galimą platinimą. Daugėjo ir pranešimų apie smurtą ar patyčias prieš asmenis“, – rašoma tarnybos pranešime.

Interneto naudotojai siuntė pranešimus apie informaciją, susijusią su rasinės ir tautinės nesantaikos kurstymu, pornografija, vaikų seksualiniu išnaudojimu, taip pat apie neleistiną asmeninės informacijos skelbimą.

Po tyrimo tolesnių veiksmų imtasi 717 atvejais: 41 pranešimas persiųstas Policijos departamentui, 36 – Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, 268 pranešimai apie vaikų seksualinio išnaudojimo vaizdus – kitų šalių karštosioms linijoms, 372 – įvairių šalių interneto paslaugų teikėjams, svetainių savininkams, socialinių tinklų valdytojams.

RRT interneto karštoji linija Lietuvoje pagal Europos Komisijos Saugesnio interneto projektą veikia nuo 2007 metų. Šiuo metu 45 pasaulio šalyse veikia 51 tokios linijos, kurias jungia INHOPE. RRT karštoji linija yra INHOPE narė nuo 2008 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius