Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min ir VU Verslo mokykla bendradarbiaus – Valdovų rūmuose apdovanos verslias šeimas

Rugsėjo pradžioje naujienų portale 15min startavęs šeimų verslus skatinantis ir palaikantis projektas „Versli šeima“ sulaukė pastiprinimo – socialiniu projekto partneriu tampa Vilniaus universiteto Verslo mokykla, kuri iniciatyvą „Versli šeima“ tęsia jau nuo 2016 metų. Iniciatyva šeimos verslai skatinami dalyvauti „Mylimiausio šeimos verslo“ apdovanojimuose bei kasmetinėse konferencijose.
Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai
Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai / Valdovų rūmų muziejaus (Vytauto Abramausko) nuotr.

„Verslios šeimos iniciatyva kilo iš natūralaus poreikio dalintis šeimos verslų istorijomis, patirtimi, nes apie trečdalis mūsų verslo studentų yra iš šeimos verslų. „Mylimiausio šeimos verslo“ apdovanojimais siekiame įkvėpti jaunus ir jau turinčius patirties šeimos verslų atstovus dalintis ne tik pasiekimais, bet ir iššūkiais. Džiugu, kad kasmet mūsų partnerių, palaikančių šios temos aktualumą, tik daugėja – šiais metais prie iniciatyvos prijungė ir nauji partneriai Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Lietuvos verslo moterų tinklas, kurie palaiko ir remia šeimos verslų plėtros idėją. Mes kviečiame visus šeimos verslus dalintis savo verslų patirtimis ir kartu dalyvauti „Mylimiausio šeimos verslo“ konkurse – tai puiki galimybė papasakoti unikalią savo šeimos verslo istoriją“, – teigia dr. Birutė Miškinienė, VU Verslo mokyklos vadovė bei iniciatyvos sumanytoja.

Dr. Birutė Miškinienė / VU VM archyvo nuotr.
Dr. Birutė Miškinienė / VU VM archyvo nuotr.

„Versli šeima“ šiemet skaičiuoja jau penktus metus – gruodžio 2 dieną Valdovų rūmuose įvyksiančiame jubiliejiniame iniciatyvos renginyje „Versli šeima: Iš kartos į kartą“ verslo ekspertai dalinsis žiniomis ir praktika, kaip sėkmingai tęsti šeimos verslą ir perduoti iš kartos į kartą, taip pat bus apdovanoti „Mylimiausio šeimos verslo 2020“ laimėtojai! Konkurse – trys nominacijos: Mylimiausias šeimos verslas, Šeimos verslas 2020 ir Jauniausias šeimos verslas.

Būtent portalo 15min skaitytojai nuspręs, kam atiteks Mylimiausio šeimos verslo nominacija. Ji bus renkama iki lapkričio 30 dienos vyksiančio balsavimo metu. Kitose dviejose nominacijose – Šeimos verslas 2020 ir Jauniausias šeimos verslas – žodį tars ir 15min skaitytojai, ir VU Verslo mokyklos įsteigta komisija – galutinį rezultatą lems skaitytojų ir komisijos skirtų balų suma.

„Kaskart kurdami nacionalinius projektus ieškome ir strateginių partnerių, su kuriais pokyčio visuomenėje galėtume siekti sparčiau ir efektyviau. Partnerystė su VU Verslo mokykla – mums milžiniškas žinių ir jau nuveiktų darbų bagažas, gerosios patirtys ir praktikos, kuriomis galime pasidalinti savo portale su visa Lietuva, – sako 15min rinkodaros vadovė Rima Olberkytė-Stankus. – Mūsų siekis – suvienyti šeimos verslo skatinimo ir stiprinimo srityje dirbančias organizacijas, įmones, profesionalus ir projektus, kad apie šeimų verslus, šeimos verslo kultūrą mūsų šalyje kalbėtume garsiau ir dažniau, o verslams ir šeimoms sektųsi. Pildykite anketą – mes laukiame jūsų šeimos verslo istorijos!“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rima Olberkytė-Stankus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rima Olberkytė-Stankus

Verslių šeimų apdovanojimams nominantus kviečiame teikti užpildant trumpą anketą iki lapkričio 13 dienos: https://www.15min.lt/projektas/versli-seima.

Balsavimas už konkursui „Mylimiausias šeimos verslas 2020“ pasiūlytus šeimų verslus vyks lapkričio 16–30 dienomis, o gruodžio 2 d. bus paskelbti ir apdovanoti nugalėtojai iškilmingame renginyje Valdovų rūmuose.

Apie naujienų portalo 15min socialines iniciatyvas

15min „Versli šeima“ – tai jau trečias nacionalinės reikšmės socialinis projektas, kuriuo siekiama pokyčio. Naujienų portalas 15min kasmet vykdo jau tradicija tapusį projektą „Šiemet buvau geras“, kurio tikslas – paviešinti, paskatinti ir pasidžiaugti Lietuvoje aktyviai veikiančių bendruomenių, fondų, asociacijų, nevyriausybinio sektoriaus organizacijų ir pilietinių, savanorystės iniciatyvų idėjomis, darbais ir rezultatais.

Šių metų rugpjūtį pradėtas ir 15min projektas TU ESI AŠ, kurio tikslas – atkreipti visų mūsų dėmesį į itin sparčiai amžėjančią Lietuvos visuomenę, paskatinti atsikratyti nusistovėjusių stereotipų amžiaus atžvilgiu ir į amžėjimo klausimą pažvelgti ne kaip į socialinę problemą, o atvirkščiai – kaip į galimybę ir būtinumą jau šiandien drauge kurti tvarius skirtingų kartų santykius ir skatinti darnią „sidabrinę“ ekonomiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius