Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šviesoforas“ prie durų verslui žiebia žalią šviesą: srautų reguliavimo sistema „Wait&Go“ didina ir saugumą, ir pelną

Sušvelnintos karantino sąlygos leido verslams iš naujo atverti duris, tačiau kol kas jie dar supančioti įvairių apribojimų. Vienas tokių – žmonių srautų reguliavimas prekybos ir paslaugų teikimo vietose, pastarąsias savaites veikiausiai ne vienam teko sutikti prie durų stovintį darbuotoją, skaičiuojantį, kiek klientų vienu metu gali užeiti.
„Eldes“ apsaugos sistemos
„Eldes“ apsaugos sistemos / Organizatorių nuotr.

Parduotuvės, vaistinės, kirpyklos, kepyklos, paštas, maitinimo įstaigos, grožio salonai – kad ir kuo įmonė beužsiimtų, dabar svarbiausia – visų saugumas. Pandemija išmokė laikytis atstumo, vengti kontakto, masinių susibūrimų vietų. Tačiau kaip tai užtikrinti, kai palaipsniui bandome grįžti prie senų įpročių?

„Žmonės į parduotuves nori eiti tik tuomet, kai jose gali jaustis saugūs, – tai galioja ir klientams, ir darbuotojams. Todėl labai svarbu užtikrinti apsaugą, svarbu rasti sprendimą COVID-19 prevencijai ir ypač verslo segmente“, – 15min sakė „Eldes“ vadovas Artūras Taicas.

Lietuvoje apsaugos sistemas kuriančią įmonę koronavirusas paskatino iš naujo pažvelgti į įrangos pritaikymo galimybes – „Eldes“ sukūrė inovatyvią srautų valdymo sistemą „Wait & Go“.

Organizatorių nuotr./„Eldes“ apsaugos sistemos
Organizatorių nuotr./„Eldes“ apsaugos sistemos

Tai – adaptuota apsaugos sistema, leidžianti darbuotojams nuotoliniu būdu valdyti klientų srautus, – taip išvengiama ne tik papildomo kontakto su į prekybos vietas atvykstančiais žmonėmis, bet ir rūpinamasi darbo efektyvumu – taupoma darbo jėga, laiko sąnaudos.

„Dabar dažniausiai įmonės dirbti prie durų pastato darbuotoją, kad jis fiziškai reguliuotų lankytojų srautus. Tačiau kai kuriose vietose tam pačiam darbuotojui po akimirkos jau reikia skubėti dirbti prie kasos. To galima išvengti prie durų sumontuojant žalios ir raudonos spalvos LED juostas, o jų aktyvumą reguliuoti nuotolinio valdymo pulteliu“, – pasakoja A.Taicas.

Pasak jo, sistema veikia tarsi šviesoforas: parduotuvės darbuotojas mygtuko paspaudimu per atstumą valdo užsidegančią šviesą, todėl jam nebereikia stovėti prie durų, nebereikia jų kaskart rakinti įleidžiant ar išleidžiant žmones, o jei toks poreikis yra – galima sumontuoti automatines užrakto sklendes. Tuo metu jis gali aptarnauti kitus klientus ir taip padidinti įmonės apyvartą.

Organizatorių nuotr./„Eldes“ apsaugos sistemos
Organizatorių nuotr./„Eldes“ apsaugos sistemos

„Įdiegus šią sistemą, užbėgama įvykiams už akių, tai užkarda koronaviruso plitimui. Sveikata šiandien – svarbiausias prioritetas, o siekiant išsaugoti verslą, reikia imtis efektyvių žingsnių – saugoti tiek darbuotojus, tiek vartotojus“, – sakė A.Taicas.

Mintis sukurti tokį sprendimą „Eldes“ kilo atsižvelgiant į viruso paveiktą ekonomikos sektorių ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Apie 90 proc. savo produkcijos įmonė eksportuoja į daugelį Vakarų bei Vidurio Europos šalių, tarp kurių yra Italija, Ispanija, Prancūzija – vienos labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių šalių.

„Išgirdome klientų užsienyje prašymą padėti išgelbėti verslą, o juk verslas negali egzistuoti be žmogaus. Šis sprendimas – naujas, tokių Lietuvoje dar nėra, galime būti inovatoriai ne tik mūsų, bet ir užsienio šalyse ir rodyti pavyzdį, kaip sudėtingomis sąlygomis galime technologiškai suvaldyti virusą“, – kalbėjo A.Taicas.

Jo teigimu, jei galimybė įsidiegti „Wait & Go“ būtų buvusi dar kovo ar balandžio mėnesiais, galbūt dalis verslų dėl karantino būtų galėję neužsidaryti ir maksimaliai saugiai aptarnauti po vieną klientą, neturint su juo tiesioginio kontakto. Todėl dabar, netylant kalboms apie antrąją COVID-19 bangą, būti jai pasiruošus – itin svarbu.

„Šis žingsnis gali suteikti sąlygas dirbti antros bangos atveju, tai tikras išsigelbėjimas smulkiajam verslui“, – tikina „Eldes“ vadovas.

Srautų valdymo sistema turi ir dar vieną privalumą – jos nenaudojant ji veikia kaip apsaugos sistema, o turintiems „Eldes“ apsaugą, ją galima įmontuoti kaip papildomą funkciją.

„Komerciškai toks sprendimas kainos, kokybės ir greičio atžvilgiu – labai efektyvus, sistemą įdiegti užtrunka vos porą valandų. Darbo laiku ji veikia kaip srautų valdymo sistema, vėliau pulteliu galima įjungti signalizaciją. Dabar žmonių finansinė padėtis sudėtinga, daugėja ir incidentų, todėl tai puikus būdas užtikrinti visišką saugumą. „Wait&Go“ sprendimą galima įsigyti iš oficialaus „Eldes“ distributoriaus „BK grupė“ bei kreiptis dėl specialistų kontaktų, kurie atliks sistemos diegimo darbus“, – sakė pašnekovas.

Organizatorių nuotr./„Eldes“ apsaugos sistemos
Organizatorių nuotr./„Eldes“ apsaugos sistemos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius