Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieno vyro istorija, sugriovusi stereotipus apie kuriamą verslą

Šiuo metu internetinė prekyba sudaro pusę jų gaunamų pajamų, todėl internetinę parduotuvę jie puoselėja ne mažiau nei juvelyrikos namus Vilniuje.
Andrėjus ir Anna Jonučiai
Andrėjus ir Anna Jonučiai / Asmeninio archyvo nuotr.

Save apibūdinantys, kaip nuostabių akimirkų bendrininkus, „Aukso meistrų” įkūrėjai Andrėjus ir Anna Jonučiai paneigia ne vieną mitą apie tai, kas galima, o kas ne jų šeimos versle.

„Nors sakoma, jog su draugais verslo kurti nederėtų, mūsų komanda galėtų ir tai paneigti”, – šypteli prie verslo vairo stovintis ir kasdien mažas klientų sėkmės istorijas savo verslu kuriantis tandemas.

Asmeninio archyvo nuotr./Žmonės mėgsta dovanoti papuošalus ypatingomis progomis, kurios apipintos teigiamomis emocijomis
Asmeninio archyvo nuotr./Žmonės mėgsta dovanoti papuošalus ypatingomis progomis, kurios apipintos teigiamomis emocijomis

Andrėjau, kiek pajamų jūsų verslui sugeneruoja internetinė prekyba?

Andrėjus: „Aukso meistrai“ startavo nuo e.komercijos. Vėliau po truputį plėtėmės, atvėrėme juvelyrikos namus, netolimoje ateityje turime ir kitų planų. Esame pastebėję, kad internetinėje parduotuvėje apsipirkinėja ne tik vietiniai, bet ir užsienio lietuviai.

Taip pat gana dažnai išsivertę puslapio naujienas parašo užsieniečiai, jie pageidauja individualios gamybos papuošalų. Šiuo metu internetinė prekyba sudaro pusę mūsų pajamų.

Puoselėjame ją, kaip ir juvelyrikos namus. Stengiamės pridėti kuo aiškesnius prekių aprašymus, video ir, žinoma, nuotraukas.

Daugelis manė, kad geriausi juvelyrikos meistrai Belgijoje, Antverpene. Bet ir Lietuvoje esama profesionalių juvelyrų.

Papasakokite, prašau, koks buvo jūsų kelias į juvelyriką?

Andrėjus: Pradėjęs domėtis juvelyrika ir susipažinęs su šios srities specifika, stažavausi Antverpene, Sankt Peterburge. Ilgainiui supratau, jog tai mano pašaukimas. Šiame kelyje esu 23-ejus metus. Aš savamokslis, tvirtinantis, kad asmeniniai sugebėjimai padėjo tapti geru juvelyru: laki vaizduotė, gebėjimas piešti, eskizuoti ir pan. Juvelyrika man žadino didžiulį susidomėjimą, taip tebėra iki šiol.

Asmeninio archyvo nuotr./„Aukso meistrų“ deimantinės juostelės
Asmeninio archyvo nuotr./„Aukso meistrų“ deimantinės juostelės

Nenusileidžia Antverpeno geriausiems

– Minėjote, kad į šią sritį nėrėte drauge su kolege ir gyvenimo partnere. Kaip pavyko pasidalyti atsakomybėmis?

Andrėjus: Anna puiki rinkodarininkė ir reklamos žinovė, profesionaliai nusimananti apie deimantus ir brangakmenius, konsultuojanti apie investicinius papuošalus.

Ji yra mūsų žmogus, stebintis aukcionus ir brangakmenių indeksą, o tai nuolatinis monitoringas. Sujungę abiejų sugebėjimus, panorome įkurti nuosavus juvelyrikos namus ir plėsti savo gaminių populiarumą Lietuvoje ir užsienyje

Didžiulis užsakymų kiekis ir juvelyrikos namų populiarumas parodė klientų pasitikėjimą mumis.

– Anna, o kaip jūs apibūdintumėte Andrėjaus veiklos sferas jūsų versle?

Anna: Andrėjus pasižymi išlavintu skoniu ir suvokimu apie juvelyriką, proporcijas, spalviškumą, žinoma, chemiją. Jis išmano, kaip sumaišius tam tikrus lydinius išgauti naujas formules, nulemiančias tam tikras aukso spalvas.

Nuo pat mūsų veiklos pradžios jis sulaukia nuostabių rekomendacijų už atliekamus darbus. Prieš karantiną pas jį skrisdavo klientai iš kitų šalių, tam nekliudė nė kalbos barjeras. Nusamdęs vertėjus Andrėjus pasitikdavo juos oro uoste, atsivežęs į dirbtuves aptardavo kiekvieną detalę.

Pas mus atvykdavo klientų iš Italijos ar Belgijos, nes pasklido žinia, jog Andrėjus geriausiai Europoje inkrustuoja briliantus. Iki tol daugelis manė, kad geriausi meistrai Belgijoje, Antverpene. Bet ir Lietuvoje esama profesionalaus juvelyro.

Asmeninio archyvo nuotr./Anna ir Andrėjus Jonučiai
Asmeninio archyvo nuotr./Anna ir Andrėjus Jonučiai

Anna, kokiais keliais brangakmeniai atkeliauja į Lietuvą?

Anna: Brangakmeniai atkeliauja iš įvairiausių pasaulio kraštų. Užsakome juos tiesiogiai iš tiekėjų, kurie juos kasa ir šlifuoja, tad dirbame be jokių tarpininkų.

Tiekėjams parodžius žaliavą, o mums nusprendus, kad ji tinkama, ji nušlifuojama ir atsiunčiama į mūsų, Rūdninkų gatvės juvelyrikos namų vitrinas.

Deimantus ir briliantus perkame iš deimantų biržos, todėl visi deimantai nuo 0,30 karatų turi tarptautinius sertifikatus GIA arba IGI.

Kiekvienas užsakymas mums yra maža sėkmės istorija.

Kokie brangakmeniai pamėgti lietuvių?

Anna: Kiekvieną sezoną klientai pageidauja vis kitų. Žinoma, deimantai visais metų laikas išlieka geidžiamiausi.

Nors pavasario ir vasaros sezonu labiau mėgstami rubinai ir smaragdai, o rudenį ir žiemą perkamiausi iš spalvotų brangakmenių – safyrai.

Vienas mūsų siekių yra turėti itin platų brangakmenių pasirinkimą, tai leidžia kuriamą papuošalą dar labiau suasmeninti.

Asmeninio archyvo nuotr./„Kasmet vasaros, o ir gruodžio, vakarais mėgstame su komanda ištrūkti degustacinės vakarienės. Taip galime šiek tiek atsipūsti nuo užsakymų karštinės“, – pasakoja kompanijos brangakmenių ekspertė Anna Jonutienė
Asmeninio archyvo nuotr./„Kasmet vasaros, o ir gruodžio, vakarais mėgstame su komanda ištrūkti degustacinės vakarienės. Taip galime šiek tiek atsipūsti nuo užsakymų karštinės“, – pasakoja kompanijos brangakmenių ekspertė Anna Jonutienė

Kolegas supranta iš pusės žodžio

Kas jums yra Aukso meistrai?

Andrėjus: Už šio pavadinimo slypi šeimos verslas, kuris yra apsuptas gyvenimo patikrintų draugų. Per penkerius gyvavimo metus įmonė išsiplėtė, prie jos prisijungė naujų kolektyvo narių. Šiuo metu mūsų dešimt.

Didžioji komandos dalis draugai nuo vaikystės. Nors sakoma, jog su draugais verslo kurti nereikėtų, mūsų komanda galėtų tai paneigti.

Šalia esančio supratimas ir pažinimas leidžia išvengti ne tik konfliktų, bet ir palengvina susikalbėjimą, darbą kartu: kolegą supranti iš pusės žodžio.

Kelintus metus skaičiuoja jūsų verslas?

Andrėjus: Kasmet Naujųjų naktį keliame taurę už būsimus ir buvusius metus, taip pat paminime nuosavo verslo gimtadienį. Internetinė mūsų parduotuvė, kaip ir pats prekės ženklas „Aukso meistrai“, skaičiuoja penkmetį, na, o įmonei jau devyneri.

Ar dirbate tik su auksu, kaip sufleruoja pavadinimas?

Andrėjus: Ne, ne tik su auksu, taip pat – ir su platina, metalu, su kuriuo retas juvelyras ryžtasi dirbti, dėl sunkaus apdirbimo. Taip pat pagal individualius užsakymus gaminame gaminius ir iš sidabro.

Koks sezonas jūsų verslui palankiausias kalbant apie pardavimus?

Andrėjus: Sunku atsakyti, kiekvieni metai vis kitokie, bet, žinoma, vasara yra mūsų pats didžiausias darbymetis. Vestuvių sezonas atveda būsimus jaunuosius įsigyti išskirtinių, būtent jiems sukurtų vestuvinių žiedų.

Ar dirbate tik su Lietuvos rinka?

Andrėjus: „Aukso meistrai“, kaip ir sufleruoja pavadinimas, dirba su Lietuvos rinka, bet siunčia savo gaminius lietuviams ar jų draugams visame pasaulyje. Nuo sausio mėnesio pradėjome dirbti su Latvijos ir Estijos rinka, artimiausiu metu planuojame plėstis ir į kitas šalis.

Asmeninio archyvo nuotr./„Aukso meistrų“ kurti žiedai
Asmeninio archyvo nuotr./„Aukso meistrų“ kurti žiedai

Mėgina pralenkti užsakovo vaizduotę

Kaip manote, ko reikia būti patraukliems ir pastebimiems šioje srityje?

Anna: Jei nori būti pastebėtas, turi mylėti savo darbą ir pateikti klientui aukščiausios kokybės produktą. Taip pat įsiklausyti į kliento pageidavimus bei atlikti savo darbą geriau, nei jis įsivaizduoja.

Mes orientuoti į klasikinę juvelyriką. Ji subtili, elegantiška ir tinkanti įvairaus amžiaus žmonėms.

Kasmet pristatome naujas kolekcijas, kuriose galite pamatyti, kaip atrodo klasika, persipynusi su mados tendencijomis. Tam pasitelkiami tuo metu populiariausi spalvoti brangakmeniai ar deimantai.

Kokį produktų asortimentą siūlote užsukusiems klientams?

Andrėjus: Ilgamete patirtimi pasižyminti mūsų juvelyrų komanda bet kokį užsakovų norą gali paversti realybe. Taip pat klientams siūlome itin platų perlų ir spalvotų brangakmenių sužadėtuvių ir vestuvinių žiedų, auskarų, pakabučių, apyrankių pasirinkimą.

Ar didelė konkurencija šiame segmente Lietuvoje?

Anna: Konkurencija yra, bet stipriais konkurentais galima tik pasidžiaugti: jie skatina kurti, tobulėti, augti ir pasiūlyti klientui puikų ir platų asortimentą.

Kaip keitėsi jūsų užsakovų elgsena karantino metu?

Anna: Labiausiai pajutome, jog poros ieško mažiau vestuvinių žiedų. Suprantame, jog sunku pasirinkti datą, kai tenka nuogąstauti dėl karantino. Nepaisant to jaučiamės laimingi. Nuolatiniai klientai išliko ištikimi, iki šiol į mus kreipiasi norėdami nudžiuginti artimuosius išskirtine rankų darbo gamybos dovana.

Asmeninio archyvo nuotr./Andrėjus ir Anna Jonučiai
Asmeninio archyvo nuotr./Andrėjus ir Anna Jonučiai

Tampa nuostabių akimirkų bendrininkais

Kokių sėkmės istorijų esate per gyvavimo metus patyrę?

Anna: Kiekvienas užsakymas mums yra maža sėkmės istorija. Kiekvienas gaminys pasižymi sava emocija. Žmonės mėgsta dovanoti papuošalus ypatingomis progomis, kurios apipintos teigiamomis emocijomis: sužadėtuvės, vestuvės, krikštynos, gimtadieniai, jubiliejai, metinės, vaikų gimimo progos. Kiekvieną dieną džiaugiamės galėdami būti „nuostabių akimirkų bendrininkai“.

Kiek įprastai laiko prireikia, kad gimtų vienas jūsų kūrinys?

Anna: Kiekvienas jų reikalauja savo gamybos laiko. Kai kurie gaminiai gali gimti per 5 darbo dienas, standartinis gamybos laikotarpis iki 10 darbo dienų. Žinoma, individualiems ar labai sudėtingiems užsakymas skiriame 14 darbo dienų ar net mėnesį.

Nors sakoma, jog su draugais verslo kurti nereikėtų, mūsų komanda galėtų tai paneigti.

Iš kur atkeliauja brangakmeniai į jūsų dirbtuves?

Anna: Dirbame tik su patikimais brangakmenių tiekėjais iš viso pasaulio. Kiekvienas mūsų gaminys su brangakmeniais turi Lietuvos prabavimo rūmų sertifikatą, o didžioji dalis gaminių tarptautinius, pasaulyje pripažintus brangakmenių sertifikatus. Visi papuošalai

gaminami rankomis mūsų dirbtuvėse Vilniuje.

Taip pat teikiame ir papuošalų atnaujinimo, remonto paslaugas, konsultuojame įvairiais klausimais, susijusiais su juvelyrika. Mums svarbu padėti savo klientams ir suteikti jiems aukščiausio lygio paslaugas. Taip tobulėjame ir esame už tai be galo dėkingi.

Asmeninio archyvo nuotr./„Aukso meistrų“ kurti žiedai
Asmeninio archyvo nuotr./„Aukso meistrų“ kurti žiedai

Kiek jums svarbu justi pasaulinės juvelyrikos pulsą?

Andrėjus: Kasmet su kolektyvu išvykdavome į juvelyrikos parodas, deja, šiais metais dėl pasaulinės pandemijos, parodos nukeliamos į ateinančius metus.

Tikimės kitais metais vėl vykti pasižvalgyti naujausių juvelyrikos tendencijų, pabendrauti su kolegomis iš viso pasaulio, o kartu ir pasidaryti mūsų komandos mėgstamus teambildingus.

Ką jums reiškia būti Svedbank bendruomenės Kiekvienas gali nariais? Kodėl įsiliejote į šią bendruomenę?

Andrėjus: Skleisti žinią apie save naudingą kiekvienam verslui, mums taip pat. Manome, kad kiekviena platforma svarbi ir, jei tik yra galimybė ja pasinaudoti, visada verta. Mes nuolat tikimės, jog pasieksime savo klientus, kad vis nauji žmonės, atradę mūsų prekės ženklą, jį pamils.

Tapkite ir jūs „Kiekvienas gali“ bendruomenės nariu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius