Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

AgroBalt 2016: daugiau nei 1000 kg sveriantis bulius ir kiti gyvuliai

Tarptautinė žemės ūkio ir maisto paroda „AgroBalt 2016“ prasidės jau po savaitės, o lankytojų dėmesį, be jokių abejonių, patrauks ne tik maisto produktai, bet ir Veislinių gyvulių paviljonas.
Bulius
Bulius / Photos.com

Paviljonas įsikurs Žalgirio arenos teritorijoje, jo dydis sieks 1500 kv. m., o po vienu stogu susiburs pripažintos veislininkystės institucijos – asociacijos, kurios pristatys skirtingų rūšių gyvulius. Parodos lankytojai galės grožėtis žirgais, pieniniais ir mėsiniais galvijais, taip pat netrūks avių, ožkų, triušių, paukščių ir kitų gyvulių.

Kiek bauginančiai gali atrodyti, pavyzdžiui, daugiau kaip toną sveriantis limuzinų veislės bulius ar 800 kilogramų sveriantis sunkusis žirgas, tačiau tai kartu išskirtinė proga pamatyti juos gyvai ir iš arti.

Kiek bauginančiai gali atrodyti, pavyzdžiui, daugiau kaip toną sveriantis limuzinų veislės bulius ar 800 kilogramų sveriantis sunkusis žirgas, tačiau tai kartu išskirtinė proga pamatyti juos gyvai ir iš arti.

Ir tai tik keli eksponatai iš daugelio, kuriuos, be jokių abejonių, pamatys „AgroBalt 2016“ lankytojai.  

„Veislinių gyvulių paviljonas – tai galimybė susipažinti su Lietuvos veisliniais gyvuliais, šalyje auginama daug įvairiausių rūšių gyvulių. Jie yra ypatingi tiek savo genetinėmis savybėmis, išvaizda, neretai žmonės apie tokių gyvulių egzistavimą sužino tik pamatę juos parodoje“, – teigia Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos vadovas Vilius Rekštys.

Gyvulių paviljonui įrengti keliami ypač griežti higienos ir veterinarijos reikalavimai. Be to, reikalingos specialios konstrukcijos, nes paviljonas statomas Nemuno saloje. Gyvuliai parodoje bus demonstruojami uždaroje dengtoje palapinėje. Dalį ploto užims 300 kv. m. maniežas, kuriame kiekvieną dieną vyks parodomoji ekspozicinių žirgų programa.

Greta lietuviams jau įprastų mėsinių ir pieninių galvijų, arklių, ponių, avių ir ožkų, augintojai kvies pažinti ir tradicinius Lietuvos genofondo gyvūnus – šiurkščiavilnes avis, skalikus, vištines žąsis. Taip pat bus demonstruojami egzotiški gyvūnai ir paukščiai.

Užsienio svečiai galės pamatyti turtingą Lietuvos veislinių gyvulių įvairovę, o kai kurie šalies gyventojai, ypač vaikai, gyvenantys mieste, galbūt pirmą kartą pamatys karves, ožkas ir kitus tradicinius gyvulius, nuo seno auginamus Lietuvos kaime.

Veislinių gyvulių paviljonas pirmą kartą buvo pastatytas 1995 metais. Tuomet pirmą kartą buvo įteikti medaliai geriausiems maisto produktams, taip pat apdovanoti buvo ir geriausi gyvuliai. Šių metų parodoje taip pat įsteigtos nominacijos pagal gyvulių rūšis, o apdovanojimus pelnys geriausi  parodinę kondiciją pasiekę veislininkystės atstovai.

Veislinių gyvulių paviljone galima bus apsilankyti nuo kovo 31d iki balandžio 2 d.

Veislinių gyvulių paviljone galima bus apsilankyti nuo kovo 31d iki balandžio 2 d.

Šiemet 21-oji tarptautinė žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „AgroBalt 2016“ organizuojama „Žalgirio“ arenoje.  Kovo 31– balandžio 2 d. savo produkciją eksponuos keli šimtai Lietuvos ir svečių šalių žemės ūkio verslo bei maisto pramonės atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius