Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus turguje už litrą žemuogių prašo 10 eurų

Atėjusi vasara ir prasidėjęs braškių sezonas šiemet pirkėjus išgąsdino didelėmis kainomis, tačiau prekeiviai tikina, jog kainos turėtų dar kristi. Alytaus turguje dar sunku rasti Lietuvoje augintų uogų, o lenkiškų kainos svyruoja nuo 2 iki 4 eurų.
Žemuogės
Žemuogės / Fotolia nuotr.

„Aš prekiauju savo užaugintomis daržovėmis, braškių kol kas dar nėra, nes jos tik prasideda. Čia daugiausia visi veža iš Lenkijos. Šiemet žemuogių bus labai daug, mėlynių jau kai kur randame žalių“, – kalbėjo turgaus prekeivė Anelė.

Norintiems įsigyti didesnius kiekius reikės dar palaukti, mat lietuviškos braškės dar tik prasidėjo.

Pašnekovė Anelė, iš pat ryto atvykusi į turgų, turėjo prisirinkusi ir šviežių žemuogių, tačiau pirkėjus jas nupirkti neatbaidė ir didelė kaina: „Pririnkome ir žemuogių, pirmą kartą net 3 litrus. Už 1 litrą prašėme 10 eurų. Normali kaina, kadangi jos dar tik pačios pirmos, reikia tikėtis, kad bus ir po 5 ar 4 eurus. Žemuogių tikrai yra, reikia tik paieškoti.“

Nors lietuviškų braškių sezonas dar tik prasidėjo, o lenkiškų braškių jau buvo galima įsigyti gerokai anksčiau, pirkėjai nepuola pirkti būtent lietuviškų.

„Braškės lietuviškos labai brangios, o lenkiškos ar graikiškos mažai kuo skiriasi, bet daug pigesnės. Man atrodo, kad ten irgi taip pat augina, o čia mūsų dar mažai yra, ir kainos labai didelės. Apskritai uogų pasirinkimas Alytuje yra labai didelis. Dažnai užsuku čia uogų nusipirkti, per savaitę bent du kartus“, – teigė pirkėjas Remigijus.

Norintiems įsigyti didesnius kiekius reikės dar palaukti, mat lietuviškos braškės dar tik prasidėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius