-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusiškoje dešroje – afrikinio kiaulių maro virusas

Vilniaus geležinkelio stotyje kasdien konfiskuojama apie 15 kg įvairių gyvūninės kilmės produktų, kuriuos į mūsų šalį bando įvežti keleiviai, atvykstantys iš Baltarusijos.Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai paėmė konfiskuotų baltarusiškų dešrų mėginius ištirti laboratorijoje. Dešroje rastas afrikinis kiaulių maro (AKM) virusas.
Dešra
Dešra

Dešros buvo su ženklinimo etiketėmis, pagamintos Baltarusijos įmonėje.

Ištyrus juos Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Molekulinės biologijos skyriuje, išskirtas afrikinio kiaulių maro (AKM) virusas.

„Tokie atvejai dar kartą parodo, kad virusas gali plisti ne tik Baltarusijos pasienyje, bet su užkrėstais maisto produktais nukeliauti į bet kurį Lietuvos rajoną. Kontrolę intensyviname ir toliau, visomis priemonėmis stengiamės užkirsti įmanomus kelius šiai pavojingai ligai plisti. Verčia sunerimti, kad tai jau antras atvejis, kai mūsų šalyje AKM nustatomas baltarusiškoje dešroje, įvežtoje asmeniniame bagaže. Nors žmonėms virusas nepavojingas, bet papuolęs į aplinką, jis nenuspėjamas ir labai atsparus žemoms temperatūroms“, – sakė VMVT direktorius Jonas Milius.

VMVT primena, kad iš trečiųjų šalių į Europos Sąjungą, tuo pačiu ir į Lietuvą, draudžiama įvežti mėsos ar pieno produktus bei gaminius, taip pat kitus gyvūninės kilmės maisto produktus. Atsivežti draudžiama net ir nedidelius šių produktų kiekius savo reikmėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius