Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas paukščių gripo protrūkis Lenkijoje

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad Lenkijos kompetentinga institucija pranešė apie naują paukščių gripo protrūkį Kolo apskrityje, Didžiosios Lenkijos vaivadijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vištų ūkis
Vištų ūkis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ūkyje, kuriame patvirtintas didelio patogeniškumo H5N8 potipio virusas, pardavimui buvo laikomos 5 595 reprodukcinės žąsys ir 20 dedeklių vištų savo reikmėms. Lenkijos veterinarijos pareigūnai nedelsiant aplink ligos židinį nustatė apribojimų zonas, ūkyje atliekami valymo ir dezinfekavimo darbai, visi paukščiai saugiai naikinami.

VMVT, atsižvelgdama į Europos Sąjungos (ES) valstybių teritorijose labai patogeniško paukščių gripo plitimą (Lenkijoje užregistruota jau 11, Vengrijoje ir Slovakijoje – po 1 protrūkį), vykdo griežtą fizinę, dokumentinę bei laboratorinę kontrolę dėl į Lietuvą įvežamų paukštienos ir jos produktų. Per 2019 m. sausio mėnesį iki šios dienos patikrinta 118 siuntų (beveik 200 t produkcijos).

Patikrinimų metu VMVT inspektoriams įvertinus riziką, buvo atrinkti paukštienos ir kiaušinių mėginiai ir jau gauti pirmieji Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute atliktų tyrimų rezultatai – paukščių gripo virusas nenustatytas.

VMVT taip pat sustiprino maisto tvarkymo subjektų, parduodančių, saugančių ar perdirbančių paukštieną, žaliavų ir produktų įsigijimo kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius