Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonija uždraudė kiaulienos iš Vokietijos importą

Japonija sustabdė kiaulienos ir gyvų kiaulių iš Vokietijos importą, pirmadienį pranešė žemės ūkio ministerijos pareigūnas, Vokietijai prieš kelias dienas patvirtinus pirmąjį afrikinio kiaulių maro (AKM) atvejį šalyje.
Kiaulės
Kiaulės / 123rf.com nuotr.

Tokijas įvedė importo draudimą praėjusį penktadienį, praėjus dienai po Berlyno pranešimo, kad vokiečių mokslininkai nustatė, jog kritęs šernas, aptiktas rytinėje Brandenburgo žemėje, buvo užsikrėtęs afrikiniu kiaulių maru.

„Mes konsultuojamės su Vokietijos puse, ką daryti su kiauliena, kuri jau gabenama į šalį“, – pranešė ministerijos pareigūnas.

Praėjusiais metais Japonija iš Vokietijos importavo 40 240 tonų kiaulienos, išskyrus dešreles ar kitą perdirbtą mėsą, ir tai sudarė 3,3 proc. viso šalies kiaulienos importo kiekio.

Japonija 2019 metais visiškai neimportavo gyvų kiaulių.

Kinija ir Pietų Korėja taip pat uždraudė Vokietijos kiaulienos importą dėl afrikinio kiaulių maro, kuris yra mirtinas šernams ir kiaulės, bet nekenkia žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius