Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jašiūnuose inspektoriai aptiko nelegalų mėsos perdirbimo cechą

Šalčininkų rajone, Jašiūnų miestelyje esančioje privačioje valdoje aptiktas nelegalus mėsos perdirbimo cechas, praneša Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba.
Mėsos produktai
Asociatyvinė nuotr. Mėsos produktai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jašiūnų Naujojoje gatvėje esančio namo rūsyje rastos tuščios, nešvarios, riebaluotos talpos, kuriose, kaip įtariama, buvo sūdomi mėsos gaminiai.

Gretimoje patalpoje aptikta daugiau kaip pusė tonos (574 kg) sukrautų rūkytų lašinių palčių, šoninės, nugarinės ir kumpio gabalų.

Abejos patalpos buvo priplėkusios, nešvarios, prikrautos pašalinių daiktų, jose nebuvo karšto vandens ir plovimo priemonių.

Netinkamomis sąlygomis laikomi mėsos produktai buvo neženklinti, be žaliavų įsigijimo dokumentų.

Patalpų savininkas neturėjo maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo ir kitų reikiamų leidimų užsiimti tokio pobūdžio veikla, buvo nepasitikrinęs sveikatos ir neišklausęs higienos žinių kurso.

Šalčininkų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė tiekti į rinką rastus nelegaliai pagamintus rūkytus mėsos gaminius ir nurodė juos saugiai sunaikinti. Savininkui skirta bauda, patikrinimo medžiaga perduota Vilniaus apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius