Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ragina Indiją atšaukti kviečių eksporto draudimą

Jungtinės Valstijos tikisi, kad Indija atšauks savo kviečių eksporto draudimą, pirmadienį pareiškė Vašingtono ambasadorė Jungtinėse Tautose Linda Thomas-Greenfield, įspėjusi, kad dėl tokio draudimo pasaulyje gali padidėti šių grūdų trūkumas.
Kviečiai
Kviečiai / 123RF.com nuotr.

„Raginame šalis neriboti eksporto, nes manome, kad dėl bet kokių eksporto apribojimų padidės maisto trūkumas“, – pareiškė ji per ministrų susitikimą, kuriame buvo svarstomi aprūpinimo maistu saugumo klausimai ir kuris buvo surengtas prieš Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį.

JT posėdyje, kuriam pirmininkaus JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, dalyvaus Vellamvelly Muraleedharanas, Indijos užsienio reikalų valstybės ministras.

Indija šiuo metu yra nenuolatinė Saugumo Tarybos narė.

„Tikimės, kad [Indija] gali, kad jie persvarstys šią poziciją, nes mato, kokį susirūpinimą reiškia kitos šalys“, – pareiškė L.Thomas-Greenfield.

Indija – antra pagal dydį pasaulyje kviečių gamintoja – šeštadienį paskelbė, kad, įvertinusi karščiausio šiuolaikinėje šalies istorijoje kovo mėnesio pasekmes, nusprendė uždrausti kviečių eksportą, nes jai rūpi savo 1,4 mlrd. gyventojų aprūpinimo maistu saugumas.

Eksporto sandoriai, kurie buvo sudaryti iki atitinkamo vyriausybės potvarkio paskelbimo gegužės 13 dieną, galės būti įgyvendinti, tačiau tolesniam eksportui reikės Indijos vyriausybės leidimo.

Šalis taip pat galės eksportuoti kviečių, jeigu Delis patvirtins kitų vyriausybių prašymus padėti joms „užtikrinti aprūpinimo maistu saugumą“ jų šalyse.

Tuo tarpu anksčiau Dalis žadėjo tiekti kviečius šalims, kurios kadaise buvo priklausomos nuo Ukrainos eksporto.

Rinkoms sureagavus į Indijos sprendimą, kviečių kainos Europos biržose pirmadienį pakilo į rekordines aukštumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius