Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija sako perkanti „didelius“ JAV kiaulienos ir sojų kiekius

Pekinas ketvirtadienį pareiškė įsigijęs „didelius“ JAV kiaulienos ir sojų kiekius. JAV ir Kinija jau daugiau kaip metus nepajėgia išspręsti dvišalio prekybos ginčo, nuo kurio pradžios šalys nustatė papildomus importo muitus šimtų milijardų JAV dolerių vertės viena kitos prekėms.
Kinija ir Jungtinės Amerikos Valstijos
Kinija ir Jungtinės Amerikos Valstijos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu Kinija dėl afrikinio kiaulių maro protrūkio pastaruoju metu stokoja kiaulienos – vieno pagrindinių šalyje vartojamų maisto produktų.

„Kinijos bendrovės neseniai pradėjo ... siųsti užklausas dėl kainų ir pirkti JAV žemės ūkio produktus. Mes taip pat Jungtinėse Valstijose įsigijome didelį sojų ir kiaulienos kiekį“, – per eilinę spaudos konferenciją pareiškė prekybos ministerijos atstovas spaudai Gao Fengas.

„Kokybiškų žemės ūkio produktų paklausa Kinijos rinkoje yra labai didelė“, – pridūrė atstovas.

Artėjant spalį numatytoms dvišalėms aukšto lygio deryboms dėl prekybos, Kinija kiek anksčiau šį mėnesį pareiškė, jog kokybiškiems JAV žemės ūkio produktams, įskaitant kiaulieną ir sojas, nebus taikomi papildomi importo muitai.

Atsirado ir kitų įtampos dviejų didžiausių pasaulio ūkių prekybos santykiuose mažėjimo ženklų.

Pavyzdžiui, JAV prezidentas Donaldas Trumpas netikėtai pareiškė, jog atidės 250 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms taikomų importo muitų padidinimą, kurį iš pradžių buvo planuota įgyvendinti spalio 15 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius