Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija uždraudė kiaulių importą iš Pietų Korėjos saugodamasi afrikinio kiaulių maro

Kinija uždraudė kiaulių importą iš Pietų Korėjos po to, kai Seulas pranešė apie šioje šalyje užregistruotą afrikinio kiaulių maro protrūkį. Pekinas siekia sukontroliuoti šios ligos protrūkį, kilusį Kinijos kiaulienos tiekimo grandinėje, dėl kurio buvo paskersta mažiausiai 1,1 mln. kiaulių, nors manoma, kad tikrasis skaičius yra daug didesnis.
Kiaulės
Kiaulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Generalinė muitinės administracija ketvirtadienį pranešė ketinanti sustiprinti krovinių ir keleivių bagažo iš Pietų Korėjos patikrinimus, o visos neteisėtai įvežtos kiaulės bus sunaikintos.

Šią savaitę Pietų Korėja patvirtino pirmąjį afrikinio kiaulių maro atvejį Padžu mieste, esančiame netoli sienos su Šiaurės Korėja, o žemės ūkio ministras Kimas Hyun-soo (Kimas Hjunsu) pranešė, kad bus sunaikinta 3950 kiaulių trijose Padžu fermose.

Birželio mėnesį Seulas teigė esant labai tikėtina, jog liga gali „atkeliauti“ į šalį iš Šiaurės Korėjos ir nurodė prie sienos esančiuose ūkiuose statyti tvoras, kad būtų išvengta galimo kiaulių ir šernų kontakto.

Maždaug prieš tris mėnesius Pchenjanas pranešė Pasaulio gyvūnų sveikatos organizacijai, kad vienoje fermoje, esančioje netoli sienos su Kinija, nuo afrikinio kiaulių maro krito dešimtys kiaulių, pažymėjo Pietų Korėjos žemės ūkio ministerija.

Virusas nėra kenksmingas žmonėms, tačiau sukelia hemoraginę kiaulių karštinę, kuri beveik visada būna mirtina gyvuliams.

Kinijoje mėsos kainos per pastaruosius metus išaugo 50 proc., todėl Pekinas ėmėsi įvairių priemonių problemai spręsti, įskaitant tai, kad kiaulienos importui iš JAV netaikomi prekybos muitai, o ketvirtadienį aukcione buvo parduota 10 tūkst. tonų kiaulienos iš strateginių atsargų.

Kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, šį mėnesį iš valstybės atsargų buvo parduota ir 2,4 tūkst. tonų jautienos bei 1,9 tūkst. tonų avienos.

Šių žingsnių imtasi artėjant savaitę trunkančiai nacionalinei šventei bei 70-osioms Kinijos Liaudies Respublikos įkūrimo metinėms spalio 1 dieną.

Prekybos ministerija po aukciono pareiškė, kad tiekimas rinkoje iš esmės yra „užtikrintas“.

Praėjusį mėnesį JT maisto ir žemės ūkio organizacija pranešė, kad beveik Azijoje krito arba dėl ligos plitimo buvo sunaikinta beveik 5 mln. kiaulių.

Penktadienį tyrimo išvadoje „Jeffries“ analitikai perspėjo, kad Kinijos kiaulienos krizė „toli gražu dar nesibaigė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius