Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marokas įsileis lietuvišką jautieną

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) trečiadienį pranešė gavusi Maroko nacionalinės maisto produktų saugos tarnybos patvirtinimą apie suderintą veterinarijos sertifikatą jautienos ir jos produktų importui iš Lietuvos į Maroko Karalystę.
Senos lietuviškos veislės jaučiai
Jautis / Valentinos Dundaitės nuotr.

„Nors preliminarus leidimas importui buvo gautas po Maroko ekspertų apsilankymo ir jų pateikto teigiamo įvertinimo, veterinarijos sertifikatą pavyko suderinti tik dabar. Mūsų duomenimis, praėjusiais metais į Maroką iš Lietuvos buvo eksportuota daugiau kaip 400 tonų pieno ir apie 16 tonų žuvininkystės produktų. Tikimės, kad lietuviški maisto produktai sėkmingai įsitvirtins šios Afrikos šalies rinkoje“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas VMVT direktorius Darius Remeika.

Maroko atsakingų specialistų delegacija 2015 m. lankėsi Lietuvoje, kur vertino šalyje vykdomą valstybinę maisto ir veterinarijos kontrolę.

„Maroko specialistai buvo supažindinti ne tik su valstybinės kontrolės sistema, bet ir atliekamais laboratoriniais tyrimais Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute. Marokiečiai lankėsi galvijų surinkimo centre, skerdykloje, mėsos perdirbimo įmonėje bei Medininkų pasienio veterinarijos kontrolės poste“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

2016 metų duomenimis, pagal apyvartą Marokas – 74-oji Lietuvos prekybos partnerė. Maroke tiesioginių Lietuvos investicijų nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius