Patarėjas: prezidentas tikisi, kad išmokų lubas ūkininkams įves Vyriausybė

Jei reikės, prezidentas Gitanas Nausėda teiks pataisas dėl maksimalių tiesioginių išmokų ribų stambiesiems ūkininkams, bet to pirmiausia tikimasi iš Ministrų kabineto, sako šalies vadovo patarėjas Simonas Krėpšta.
Grįžęs iš Briuselio G.Nausėda komentuoja apie EVT priimtus sprendimus
Grįžęs iš Briuselio G.Nausėda komentuoja apie EVT priimtus sprendimus / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Galima tuos ribojimus nustatyti Vyriausybės, ministrų sprendimais. Jeigu matysim, kad politinės valios nebus per daug, visada yra kelias eiti įstatymo keliu ir prezidentas yra nusiteikęs teikti ir įstatymo projektus, jeigu Vyriausybė ir ministrai nesiims ryžtingų žingsnių“, – ketvirtadienį LRT radijui komentavo S.Krėpša.

G.Nausėda, anot jo, šį klausimą ketvirtadienį aptars su ministrais.

Prezidento patarėjas tikino, jog būdas nukreipti lėšas smulkesniems ūkininkams bus teisingesnis ir socialiai jautresnis.

„Tiesioginės išmokos, visų pirma, turi didinti pridėtinę vertę žemės ūkyje. Matome, kad mūsų žemės ūkio kuriama pridėtinė vertė žymiai atsilieka nuo Vakarų Europos šalių. Prezidento nuomone, būtent toks panaudojimas su lubomis, nukreipiant lėšas labiau smulkesniems ūkininkams ir pakeliant jų produktyvumą, kuris žemesnis, būtų žymiai socialiai jautresnis ir teisingesnis kelias, ir tos lėšos būtų efektyviai panaudojamos“, – dėstė S.Krėpšta.

Apie tai, jog derėtų nustatyti maksimalias tiesioginių išmokų ūkininkams ribas, G.Nausėda prakalbo Europos Sąjungos vadovams patvirtinus 2021–2027 metų ES biudžetą.

Pagal jį, tiesioginės išmokos Lietuvos ūkininkams augs nuo dabartinių 177 Eur už hektarą iki 200 eurų 2022 metais, o 2027 metais minimali išmoka sieks 215 Eur už hektarą.

Išmokos Baltijos šalių žemdirbiams buvo padidintos paskutiniame derybų etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius