-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patvirtinta: lietuvišką jautieną eksportuos į Egiptą

Turistų Meka tapęs Egiptas patvirtino Lietuvos valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kad lietuviška jautiena atitinka reikalavimus, todėl galės būti eksportuojama į Egiptą, rašoma pranešime spaudai.
Karvė
Jautis / „Valio“
Temos: 2 Lietuva Jautiena

„Šiuo metu gyvulininkystė – viena iš prioritetinių žemės ūkio šakų, todėl daug dėmesio skiriama galvijų auginimui. Lietuvos gaminiai visuomet buvo ir yra aukštai vertinami pasaulinėse rinkose, o gautas patvirtinimas iš Egipto dėl jautienos – puikus įrodymas, kad Lietuva gali patekti į mums kol kas mažai žinomas rinkas“, – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba artimiausiu metu ketina pasikviesti Egipto pareigūnus ir aptarti su jais visas reikalingas procedūras.

Anot specialistų, Lietuvos skerdykloms turi būti išduoti pažymėjimai patvirtinantys, kad jos atitinka halal reikalavimus.

Lietuvos musulmonų sunitų dvasinis centras – Muftiatas taip pat turi išduoti lietuviškai produkcijai halal sertifikatus.

Egiptas – nuolatinis Lietuvos prekybos žemės ūkio ir maisto produktais partneris. Per pirmąjį šių metų pusmetį išvežta 2,4 karto daugiau žemės ūkio produkcijos negu per pirmuosius šešis 2013 m. mėnesius.

Pagrindiniai Lietuvos eksportuojami produktai į Egiptą yra kviečiai (64 proc.), perdirbtas tabakas, lieso pieno milteliai, krabų lazdelės, išrūgų milteliai, pašariniai augalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius