Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Skvernelis sako pasitikintis VMVT sprendimu išimti 382 tonas galbūt užterštų maisto produktų

Premjeras Saulius Skvernelis sako pasitikintis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu išimti dalį pieno produktų iš rinkos dėl Alytaus rajone supirkto galbūt užteršto pieno. Pranešime žiniasklaidai tarnyba nurodė, kad iš rinkos nurodyta surinkti 382 tonas pieno gaminių.
Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis
Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Turime vertinti ir kliautis specialistų išvadomis, kurie tik vieninteliai gali pagal savo turimus tyrimus ir objektyvius kriterijus nuspręsti. Kartais nesuprantama: jei padaromas žingsnis, sako, jis perteklinis, kada padaromas menkesnis žingsnis, sako, jis nepakankamas“, – trečiadienį Vyriausybėje teigė S.Skvernelis.

Jis sako, kad jei Veterinarijos tarnyba nesiimtų šių priemonių, o vėliau paaiškėtų, kad produktai buvo kenksmingi, „turėtumėme kitokių priekaištų“.

„Jei tokia rekomendacija yra, ji, matyt, yra pagrįsta“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, tarnybos, atsakingos už tyrimus ir gaisro Alytuje pasekmių likvidavimą bei šalinimą, turi „priimti sprendimus, kurie maksimaliai apsaugotų žmonių gyvybes ir sveikatą, ir minimizuotų padarytą žalą“.

S.Skvernelis sako, kad visą pagrįstai patirtą žalą dėl gaisro pasekmių Vyriausybė pasirengusi įvertinti ir „esame pasiruošę atlyginti“.

„Bet nepamirškime, kad ikiteisminis tyrimas vyksta. Tikiuosi, kad bus įvardyti ir fiziniai asmenys, ir institucijos, dėl kurių kaltės tos pasekmės buvo. Ir, be abejo, bus regresas dėl žalos atlyginimo iš tų asmenų“, – tvirtino premjeras.

Maisto ir veterinarijos tarnyba, dėl Alytaus rajone supirkto galbūt užteršto pieno penkioms perdirbimo bendrovėms nurodė iš prekybos pašalinti dalį produktų. Tarnybos vadovai sako, kad kenksmingų medžiagų juose nėra, tačiau norima išvengti rizikos ir imamasi visų atsargumo priemonių.

Alytaus padangų perdirbimo gamykloje kilus dideliam gaisrui, į jo užterštą teritoriją Alytaus rajone pateko 29 pieno ūkiai, kur laikoma daugiau kaip 540 karvių. Tarnybos teigimu, žaliavinį pieną iš jų supirko įmonės „Rokiškio sūris“, „Rokiškio pienas“, „Varėnos pienelis“, „Rivona“ ir „Marijampolės pieno konservai“.

Šiuo metu prekyboje neturi būti jokių pieno gaminių, kurių gamyboje naudotas žaliavinis pienas, supirktas iš gaisro paveiktos teritorijos. Detalų pieno produktų sąrašą galima rasti čia.

Tarnyba taip pat uždraudė ūkiams, patekusiems į užterštą teritoriją, tiekti žalią pieną supirkimo punktams, naudoti jį asmeninėms reikmėms ar gyvūnams šerti, prekiauti pienu ir jo produktais tiesiogiai vartotojams, turgavietėse ir kitose prekybos vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius