Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Skvernelis: tikimės į Kiniją eksportuoti lietuviškus grūdus

Trečiadienį premjeras Saulius Skvernelis Vyriausybės rūmuose priėmė Kinijos ambasadorių Zhifei Shen. Susitikimo metu S.Skvernelis pasidžiaugė gerėjančiais tarpusavio prekybos ryšiais ir išreiškė lūkestį dėl lietuviškų grūdų eksporto į Kiniją.
Premjeras S. Skvernelis susitiko su Kinijos ambasadoriumi
Premjeras S. Skvernelis susitiko su Kinijos ambasadoriumi / LRVK/Dariaus Janučio nuotr.

„16+1 yra gera platforma dvišaliam ir daugiašaliam bendradarbiavimui stiprinti. Džiaugiamės, kad šalių prekybos ryšiai ženkliai gerėja. Gauti eksporto leidimai pieno produktų bei jautienos eksportui į Kiniją. Tikimės gauti leidimus ir lietuviškų grūdų eksportui“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas premjeras.

„Esu tikras, kad dvišaliai politiniai, ekonominiai, kultūriniai ryšiai ir toliau augs ir plėtosis. Tai – abipusis interesas. Tikimės sėkmingo Kinijos prekių ir paslaugų tranzito per Lietuvos teritoriją ir Klaipėdos uostą, kuris Kinijai yra vartai į Europos Sąjungos rinkas“, – priduria jis.

Susitikimo metu Lietuvos ministras pirmininkas ambasadoriui Z.Shen perdavė padėką Kinijos Vyriausybei už paramą šiemet Vilniuje rengiamam 16+1 žemės ūkio ministrų forumui ir žemės ūkio parodai „AgroBalt“. Forume, kaip teigiama pranešime, tikimasi sulaukti ir Kinijos žemės ūkio ministro vizito.

Į šiemet rugsėjį Lietuvoje vyksiančią Gyvybės mokslų parodą S.Skvernelis taip pat pakvietė atvykti ir Kinijos kompanijas.

Z.Shen Kinijos ambasadoriaus pareigas Lietuvoje pradėjo eiti visai neseniai – vasarį.

Kinija yra didžiausia Lietuvos prekybos partnerė Azijoje. Lietuvos eksportas į šią šalį per pastaruosius metus išaugo 46 proc. ir sudaro 180 mln. eurų, dvišalė prekyba siekia 1 mlrd. eurų.

Vieni perspektyviausių Lietuvos ir Kinijos ekonominio bendradarbiavimo sektorių yra žemės ūkio ir maisto produktų, finansinių technologijų, biotechnologijų ir lazerių srityse.

Per pastaruosius penkerius metus padvigubėjo iš Kinijos į Lietuvą atvykstančių turistų srautas. Vien pernai šalyje apsilankė apie 14 tūkst. kinų.

Lietuvos ir Kinijos diplomatiniai santykiai užmegzti 1991 metų rugsėjo 14 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius