Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Skvernelis: nesidomiu Ramūno Karbauskio verslo interesais

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio „Agrokoncerno“ importuojamas trąšas iš Rusijos, sako, kad R.Karbauskio verslo interesai jo nedomina.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikrai nesidomiu pono Karbauskio verslo interesais. Matyt, jeigu yra taikomos sankcijos įmonei, tai joks importas nėra galimas. Tai reiktų pasitikslinti, ar kalbame apie atvejį, ar apie įmonę. Aš detaliai nemačiau šitos informacijos“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė ministras pirmininkas.

Pasak S.Skvernelio, dėl „Agrokoncerno“ importuojamų trąšų, jeigu kyla abejonių, galima kreiptis į institucijas, kurios atliks tyrimą.

Jeigu kam klausimų kokių nors kyla, tai yra institucijos.

„Jeigu kam klausimų kokių nors kyla, tai yra institucijos, kurios už tai atsakingos, tai galima į jas kreiptis – ar dėl tyrimo, ar atsakymų gavimo“, – sakė premjeras.

Vis dėlto, jis teigė neįsivaizduojantis, kaip būtų galima importuoti trąšas iš sankcijų sąraše esančių įmonių.

„Tikrai nelabai įsivaizduoju įmonių, kurioms taikomos sankcijos, kad galėtų patekti kažkas į Lietuvos rinką iš tų įmonių“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Nacionalinio transliuotojo (LRT) teigimu, „Agrokoncernas“ trąšas importuoja ne tik iš Rusijos trąšų gamintojų „Phos Agro“ ir „Acron“ – į Lietuvą keliauja ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino vaikystės bičiulio, stačiusio Krymo tiltą, produkcija.

Rusijos oligarchui Arkadijui Rotenbergui priklauso daugiau kaip 80 proc. „Minudobreniya“ akcijų. Jam dėl artimų ryšių su Kremliaus lyderiu nuo 2014 metų taikomos tarptautinės sankcijos, tačiau minimos įmonės „juodajame sąraše“ nėra.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Agrokoncerno būstinė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Agrokoncerno būstinė

Anot LRT, „Agrokoncernas“ A.Rotenbergo įmonės trąšas įsigyja per tarpininką Dubajuje – bendrovę „AgriculturalMinerals“ DMCC.

Vis dėlto, „Agrokoncernas“ pripažįsta, kad, nors trąšos perkamos Dubajuje, į Lietuvą jos atvežamos ne iš ten. Įmonė neatskleidžia, iš kokios tiksliai šalies importuoja trąšas.

R.Karbauskis tikina, kad „Agrokoncerne“ dirbantys agronomai negali žinoti visų akcininkų. „Agrokoncernas“ tikina, kad trąšas importuodamas iš A.Rotenbergui priklausančios „Minudobreniya“ jokių įstatymų nepažeidžia.

Lietuvos baudžiamasis kodeksas už tarptautinių sankcijų pažeidimą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų. Už šią nusikalstamą veiką atsako ir juridinis asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius