-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Užtikrinti saugų maistą ir saugią aplinką

VšĮ „Ekoagros“ direktorius prof. dr. Gintautas Labanauskas susitiko su Lietuvos Respublikos Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininku dr. Kęstučiu Mažeika. Susitikimo metu aptarti bendri veiksmai ir bendradarbiavimo galimybės siekiant užtikrinti šalies vartotojui saugų maistą ir saugią aplinką.
Dr. Kęstutis Mažeika ir dr. Gintautas Labanauskas
Dr. Kęstutis Mažeika ir dr. Gintautas Labanauskas

Pagrindinis VšĮ „Ekoagros“ veiklos tikslas yra teikti pareiškėjams ekologiškų žemės ūkio kilmės produktų ir nacionalinės kokybės produktų sertifikavimo paslaugas, siekiant, kad vartotojui rinkoje būtų siūloma tik tokiems produktams keliamus reikalavimus atitinkanti produkcija.

Pagrindiniai uždaviniai - užtikrinti, kad vartotoją pasiektų patikima ekologiška produkcija.

„Pagrindiniai mano uždaviniai vadovaujant šiai įstaigai yra užtikrinti, kad vartotoją pasiektų patikima ekologiška produkcija, ir siekti, jog šalyje didėtų ekologiškų produktų paklausa ir pasiūla, augtų saugaus bei kokybiško maisto vartojimas ir gamyba“, – susitikimo metu sakė VšĮ „Ekoagros“ direktorius prof. dr. Gintautas Labanauskas.

Ekologinės gamybos metodas vaidina dvigubą vaidmenį visuomenėje: taip sukuriama specifinė rinka, tenkinanti vartotojų paklausą ekologiškiems produktams, taip pat taip teikiama nauda visuomenei, prisidedant prie aplinkos apsaugos bei gyvūnų gerovės, kaimo plėtros.

Saugaus maisto bei saugios aplinkos užtikrinimas šalies gyventojams yra ir vieni pagrindinių Seimo Aplinkos apsaugos komiteto rūpesčių bei tikslų. Ekologinės gamybos plėtra žymiai prisidėtų prie šių tikslų įgyvendinimo.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas dr. Kęstutis Mažeika pritarė VšĮ „Ekoagros“ direktoriaus prof. dr. Gintauto Labanausko teiginiams, kad reikia skatinti ekologiškų produktų vartojimą, siekti didinti ekologinės gamybos ūkių skaičių. Susitikimo metu sutarta bendradarbiauti, sutelkti pastangas ir kartu ieškoti būdų, kaip paskatinti ekologinės gamybos plėtrą šalyje, nes tai yra prioritetinis Lietuvai klausimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius