Dabar populiaru
Publikuota: 2019 birželio 21d. 06:45

15min studijoje – grilio čempionas: kaip tobulai paruošti mėsą ir kitos grilio subtilybės

15min studijoje – grilio čempionas Mykolas Lučiūnas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr. / 15min studijoje – grilio čempionas Mykolas Lučiūnas

Kai už lango tokie šilti ir gražūs orai, taip ir norisi iš biuro ištrūkti į gamtą, pasimėgauti smagia kompanija bei skaniai pačirškintais kepsniais. Per ilgąjį Joninių savaitgalį, matyt, ne vienas suleis dantis į ką tik ant laužo ar kepsninės spirgėjusį šašlyką ar mėsainį. Nesvarbu, kur – prie ežero, miške ar tiesiog savo namų kieme. Iškepti tobulą ir sultingą bet kokios mėsos kepsnį vien geros kepsninės neužtenka, kaip ir tikėtis, kad puikaus skonio kepsnio paruošimui užteks mėsą pabarstyti druska.

Tam, jog nuo grilio nuimto kepsnio skonis priverstų aplaižyti pirštus, reikia ir kantrybės, ir praktikos. Bet pavaišinti artimuosius ir draugus skaniais pietumis ar vakariene norisi ir tiems, kurie nėra profesionalūs grilio specialistai. Apie tai, kaip kepant ant grilio pasiekti kuo geresnį rezultatą, 15min studijoje kalbėjomės su Lietuvos grilio čempionu ir specialistu Mykolu Lučiūnu.

Mykolas patarė, kaip išsirinkti geriausią mėsos gabaliuką ir kaip tinkamai jį paruošti. Aiškinomės, kokią įtaką sėkmingam kepimo rezultatui turi pats grilis, kaip kepti pasirinktą kepsnį, kad šis nebūtų per sausas ar apdegęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

01:36
01:48
02:04

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką