Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Nicholson patarimai tradicinių ir egzotiškesnių mėsainių mėgėjams. 10 receptų

Vasara – grilio sezonas, kai lietuviai skuba į gamtą ir mėgaujasi ant laužo keptais patiekalais. Tiesa, panašu, kad tradiciniai šašlykai turi rimtą konkurentą. Tai – mėsainis arba populiariai vadinamas burgeris. Apie tai, kaip sode ar iškyloje ant grilio išsikepti tobulą mėsainį, kalbamės su žurnaliste, televizijos laidų vedėja ir kulinarinių knygų autore Beata Nicholson.
B.Nicholson dalinasi tobulo mėsainio patarimais
B.Nicholson dalijasi tobulo mėsainio patarimais / „Beatos virtuvė“ nuotr.

– Beata, mėsainis jūsų namuose dažnas svečias?

– Tikrai dažnas. Nes tai patiekalas, kuris visada pasiteisina. Visų pirma todėl, kad mėsainiai visada įtinka vaikams. Be to, juos pagaminti labai paprasta! Visa paslaptis – skani bandelė ir kokybiška mėsa.

– O kaip tinkamai išsirinkti šiuos produktus?

– Mėsainio bandelė turi būti minkšta, tinkamo dydžio. Kitaip teks gaminti labai didelius mėsos paplotėlius, kad uždengtų bandelės plotą. Renkantis tinkamiausias bandeles svarbu atkreipti dėmesį, kad sudrėkusios nuo mėsos sulčių ir padažo jos neištižtų. Prieš patiekiant ant stalo svarbu bandeles kelias minutes paskrudinti, kad jų pjūvio pusė taptų gražiai auksinė ir traški. Dabar kokybiškų mėsainių bandelių galima įsigyti prekybos centruose ir viens du paruošti mėsainių visai šeimynai. Na, o renkantis mėsą svarbu ją išsirinkti kokybišką, taip pat atkreipti dėmesį, kad ši nebūtų per liesa, antraip iškepusi ji bus sausa. Beje, galima įsigyti ir specialų įrankį mėsos paplotėliams formuoti. Tada jie išeina vienodo dydžio ir formos.

– Nors mėsainiai mūsų krašte sparčiai išpopuliarėjo, ne visi juos ryžtasi gaminti patys. Ką patartumėte norintiems tiesiog savo kieme išsikepti puikaus skonio mėsainių?

Svarbu mėsos neperkepti, o konstruojant mėsainį išlaikyti tinkamas skonių ir ingredientų proporcijas, tiesiog nepersistenkite su padažu.

– Pirmus kartus mėsainių kepimas gali sukelti lengvą stresą – tai ir bandelės, ir mėsos paplotėliai, daržovės... Mano patarimas – visas sudedamąsias dalis pasiruošti iš anksto, o mėsos paplotėlių kepimą numatyti pačioje pabaigoje, visai prieš patiekiant ant stalo. Taip galėsite skirti pakankamai dėmesio mėsos kepimui pagal skonį, ji išliks sultinga. Pirmiausia, nuplaukite ir supjaustykite visas daržoves. Pasiruoškite norimą padažą, pašildykite bandeles ir tik tada imkitės kepti mėsą. Tik svarbu mėsos neperkepti, o konstruojant mėsainį išlaikyti tinkamas skonių ir ingredientų proporcijas, tiesiog nepersistenkite su padažu.

– Mėsainio gamyba, turbūt kaip ir kiekvieno patiekalo, palieka laisvės fantazijai ir improvizacijai. Ką patartumėt ieškantiems egzotikos – t. y. netradicinių ingredientų, kuriais pagardinti mėsainius?

– Mėsainiuose labai dera saldu-sūru kombinacija. Pavyzdžiui, gorgonzolos sūris ir karamelizuoti svogūnai, ant grilio kepti ananasai ir čederio sūris arba ožkos sūris ir persikai. Beje, bet kurį mėsainį į naujas aukštumas pakylėja marinuotos daržovės, ir ne tik agurkėliai – tai gali būti kaparėliai, konservuoti jalapeno pipirai, marinuotos saldžiosios paprikos, alyvuogės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mėsainis festivalyje „Vilnius Burger Fest“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mėsainis festivalyje „Vilnius Burger Fest“

– Nors pats mėsainio pavadinimas susijęs su mėsa, tačiau juos mielai kerta ir vegetarai. Kokį vegetarišką burgerio variantą galėtumėt pasiūlyti nevalgantiems mėsos?

– Vegetarams siūlyčiau išbandyti net kelis receptus. Vietoj mėsos paplotėlio puikiai tinka keptas portobelo grybas, ožkos arba halumio sūrio kepsneliai. Taip pat, vietoje įprasto mėsos paplotėlio galima pasigaminti gardžių maltinukų ir ankštinių daržovių.

– O koks jūsų pačios mėgstamiausias mėsainių receptas?

– Dažniausiai pati gaminu jautienos mėsainius. Į jiems naudojamą jautieną dedu smulkiai tarkuoto svogūno arba svogūno miltelių, kartais dar pagardinu grūdėtomis garstyčiomis, taip pat pabarstau kokybiškais juodaisiais pipirais, dedu vorčesterio padažo, kuris, mano manymu, čia tiesiogiai puikiai tinka. Jei norisi aštriau, dar žiupsnelį kajeno pipirų.

O dabar metas 15min atrinktiems mėsainių receptams:

Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu
Receptas: Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Duona: 6.00 vnt. (ruginės duonelės)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Batonas 2.00 riekės
Vynas: 150.00 ml (baltojo sauso)
Grūdėtosios garstyčios 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių)
Gelsvės (šviežių) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Salotos: 6.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (nedidelių šviežių)
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti.

2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas žoleles, svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir kiek paminkykite švariomis rankomis. Sudėkite iš vyno išgriebtą nuspaustą batoną ir suminkykite vientisą masę. Iš jos suformuokite plokščius apvalius maltinius ir iškepkite orkaitėje arba ant grotelių ir padėkite šiltai.

3. Mėlynųjų pelėsių sūrį susmulkinkite, gerai ištrinkite su traiškytais česnakais ir minkštu sviestu. Gauta mase aptepkite pusę ruginių paplotėlių. Ant viršaus uždėkite po salotos lapą, ant jų – po keptą maltinį ir kelis pomidorų griežinėlius. Užvožkite likusiais paplotėliais.

4. Išdėliokite mėsainius kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir 5–7 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.

Suskleisti
TĖVO DIENAI - naminiai mėsainiai
Receptas: Mėsainiai su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 350.00 g (350 – 420 g - bandelėms)
Mielės: 11.00 g (sausų mielių pakelis - bandelėms)
Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. bandelėms ir kotletukams)
Sviestas: 30.00 g (bandelėms)
Vanduo: 250.00 ml (šiltas vanduo - bandelėms)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas kiaušinis - bandelėms)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (bandelėms)
Vištiena: 500.00 g (malta - kotletukams)
Sūris: 50.00 g (fermentinis, tarkuotas - kotletukams)
Duona: 65.00 g (duonos trupiniai - kotletukams)
Česnakai: 4.00 skiltelės (po 2 skilteles kotletukams ir padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti - kotletukams)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. maltų - kotletukams ir 1/2 arbat. š. padažui)
Paprikos: 5.00 g (malta paprika - kotletukams)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 6.00 riekės
Pomidorų padažas: 6.00 valg. š.
Jogurtas: 100.00 g (1/2 puodelio natūralaus jogurto arba majonezo)
Salotos: 1.00 vnt. („Ledkalnio“)
Kaip gaminti

Vos tik išgirdus žodį „mėsainis“, prieš akis akimirksniu iškyla greitojo maisto restoranų tinklai. Tuo metu, kai vieni iš mūsų pasiduoda greitojo maisto vilionėms, o kiti vis dar kovoja ir bando laikytis nuo tokių restoranų kuo atokiau, siūlome griauti greitojo maisto stereotipus: namuose tokį maistą galime gaminti ir lėtai, ir sveikai, ir skaniai. Naminiai mėsainiai – puikus pavyzdys. Jei tik galite tėčio pietums skirti porą valandų, būtinai iškepkite namines mielines bandeles ir patys paruoškite naminius vištienos kotletukus. Tikime, kad nustebs visa šeima – namuose ruošti mėsainiai drąsiai gali varžytis su bet kuriais kada nors ragautais mėsainiais iš greitojo maisto restoranų!

Labai dažnai tokie paprasti, žemiški, tačiau nuoširdūs dalykai yra pačios geriausios ir brangiausios dovanos. Sukurkite tėčiui mažą šventę ir nustebinkite jį sočiais bei gardžiais pietumis!

IŠKEPKITE BANDELES

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ˚C temperatūros.

2. Sumaišykite vieną puodelį miltų su mielėmis ir druska. Minkštą sviestą supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į miltų mišinį. Supilkite šiltą vandenį ir gerai sumaišykite. Tuomet dalimis suberkite likusius miltus ir išminkykite vientisą, elastingą ir nelipnią tešlą. Suformuokite rutulį ir perdėkite jį į aliejumi išteptą dubenį. Uždenkite dubenį rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kol tešla pakils dvigubai.

3. Pakilusią tešlą dar šiek tiek paminkykite ir padalykite į šešias lygias dalis. Iš visų dalių suformuokite lygias apvalias bandeles. Sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, palikdami tarp bandelių bent 5 cm tarpus. Uždenkite skardą su bandelėmis rankšluostėliu ir palikite pakilti dar pusvalandžiui.

4. Pakilusias bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., kol bandelės taps gražiai auksinės spalvos.

IŠKEPKITE KOTLETUKUS

1. Kol bandelės kepa, visus kotletukams skirtus produktus sumaišykite dubenyje. Šiek tiek sudrėkintomis rankomis suformuokite 6 apvalius plokščius kotletukus. Sudėkite juos ant padėklo, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie valandą, kad į vištieną įsigertų prieskoniai.

2. Grilio keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite paruoštus kotletukus ir kepkite apie 5–7 min., kol gražiai apskrus. Tuomet atsargiai su mentele apverskite ir kepkite dar apie 5 minutes, kol ir antra kotletuko pusė bus gražios aukso spalvos.

3. Bandelės tikriausiai jau bus iškepusios – išimkite jas iš orkaitės ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 ˚C temperatūros.

4. Išimkite iškeptus kotletukus iš keptuvės ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Ant viršaus uždėkite po riekelę pomidoro ir po riekelę mocarelos. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite kelias minutes, kol sūris išsilydys. Išimkite apkeptus kotletukus iš orkaitės.

PARUOŠKITE MĖSAINIUS

1. Kol kotletukai kepa orkaitėje, paruoškite česnakinį jogurto padažą: dubenėlyje sumaišykite trintą česnaką, maltus juoduosius pipirus ir natūralų jogurtą (jeigu norite, galite naudoti majonezą).

2. Iškeptas bandeles perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Apatinę bandelę aptepkite česnakiniu padažu, uždėkite porą salotos lapelių. Ant salotų dėkite šiltą apkeptą kotletuką, ant kotletuko – šaukštą pomidorų padažo. Uždėkite viršutinę bandelės dalį.

3. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Mėsainius tėčiui ruošė Asta Černė

Suskleisti
Naminiai mėsainiai
Receptas: Naminiai mėsainiai su jautiena
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 34
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 250.00 g (faršas)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Dižono)
Mairūnas: 1.00 arbat. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (naminis)
Salotos: 4.00 vnt.
Bandelės: neskaldytų grūdų 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Jautienos faršą sumaišykite su garstyčiomis, įspauskite česnako, įberkite mairūnų, druskos, pipirų ir gerai viską išminkykite. Suformuokite du plokščius kotletukus ir kepkite su šlakeliu aliejaus „grill“ keptuvėje apie 5 minutes iš abiejų pusių.
  2. Kol mėsainiai kepa, bandeles perpjaukite pusiau ir pakepinkite keletą minučių sausoje keptuvėje. Ant vienos bandelės puselės dėkite kelis lapus salotų, pusę keptos paprikos, mėsainį, uždėkite šaukštą pomidorų padažo ir uždenkite kita bandelės pusele. Mėsainius galite pagardinti plonai pjaustytais raudonaisiais svogūnais, pomidorų ar agurkų griežinėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sultingasis „Kruvinosios Meri“ mėsainis
Receptas: Sultingasis „Kruvinosios Meri“ mėsainis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Mėsainių bandelės: 4.00 vnt.
Sultys: 250.00 ml (pomidorų)
Tabasko padažas: 10.00 ml
Degtinė: 50.00 ml
Sūris: 200.00 g
Pikantiškas padažas: (sudedamosios dalys : majonezas, nat. jogurtas, česnakai, citrinų sultys, druska, pipirai) 200.00 g
Salierai: 4.00 vnt. (stiebų)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 g (čili pipirų, raudonėlių, baziliko, česnako ir kt.)
Daržovės: 300.00 g (mėsainiams - mėgstamų (pvz:, salotos, kopūstai, agurkai, pomidorai, svogūnai ir kt.))
Kaip gaminti
  1. Marinatui sumaišykite pomidorų sultis, degtinę, tabasco padažą ir prieskonines žoleles.
  2. Marinatu užpilkite vištienos krūtinėles ir marinuokite 6-12 valandų.
  3. Salierų stiebus pamarinuokite su trupučiu alyvuogių aliejaus ir čili pipirais.
  4. Vištieną, salierus ir mėsainių bandeles dėkite ant grilio ir kepkite iš abiejų pusių.
  5. Baigiant kepti vištieną ant viršaus uždėkite sūrio, kad jis išsilydytų.
  6. Abi bandelių puses patepkite pikantišku padažu, dėkite salotų lapą,  vištienos krūtinelę ir daržoves.
  7. Šalia patiekite keptus salierus.
  8. Paruošites per 1 val., neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko.

Receptą atsiuntė Lina B., Klaipėda

Suskleisti
Pikantiškas mėsainis su svogūnais ir šonine
Receptas: Pikantiškas mėsainis su svogūnais ir šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 vnt. (lapų)
Faršas: 250.00 g (jautienos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Šoninė: 4.00 vnt. (juostelės)
Duona: 2.00 vnt. (ruginės duonelės)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (MAGGI klasikinio arba aštraus kečupo)
Čederio sūris: 2.00 vnt. (griežinėliai)
Kaip gaminti
  1. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus.
  2. Jautienos faršą pagardinkite druska ir pipirais bei gerai išmaišykite iki lipnios masės.
  3. Iš šios masės suformuokite 2 plokščius kotletus.
  4. Nuplaukite pomidorą, pašalinkite kotelį ir supjaustykite griežinėliais.
  5. Svogūną nulupkite ir supjaustykite žiedeliais.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įdėkite kotletus ir kepkite iš abiejų pusių apie 5 minutes.
  7. Pridėkite šoninę ir apskrudinkite. Tada iš keptuvės išimkite kotletus ir šoninę.
  8. Svogūnų žiedelius apkepkite riebaluose. Ant svogūnų uždėkite pomidorų griežinėlius bei kotletus ir apvertus palaikykite, kad jie sušiltų.
  9. Rugines duoneles perpjaukite pusiau ir perpjautos pusės paviršių paskrudinkite keptuvėje arba orkaitėje.
  10. Visas 4 puseles aptepkite MAGGI kečupu.
  11. Ant apatinių puselių uždėkite salotas, kotletus, svogūnus, šoninę, pomidorų griežinėlius ir čederio sūrį.
  12. Uždėkite viršutines duonelės puseles. Patiekite su likusiu kečupu.

 

Suskleisti
Sultingi burgeriai
Receptas: Sultingi mėsainiai
8 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 22
Receptas
Ingredientai
Duona: 70.00 g (baltos, sutrupintos)
Pienas: 60.00 ml
Pankolių sėklos: 2.00 arbat. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (rupios jūros)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š.
Malta mėsa: 1.00 kg (perpus kiaulienos ir jautienos; pirmąją galite keisti vištiena arba kalakutiena, antrąją – veršiena)
Citrinos žievelė: 1.00 valg. š.
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 80.00 g (sutarkuoto)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (džiovintų)
Česnakai: 4.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Dižono)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; grūstų)
Kaip gaminti

1. Džiūvėsius suberkite į didelį dubenį ir užpilkite juos pienu. Palikite apie 5 minutes pastovėti, kol džiūvėsiai išbrinks.

2. Tuo metu grūstuve arba elektriniu smulkintuvu susmulkinkite pankolių sėklas, druską ir aitriosios paprikos dribsnius.

3. Į puodą su išbrinkusiais džiūvėsiais sudėkite maltą mėsą, suberkite likusius produktus ir gerai viską maišykite apie 2–3 minutes, kol visi skoniai susijungs.

4. Šlapiomis rankomis formuokite plokščius norimo dydžio mėsainius. Kepkite juos ant gerai įkaitintų grotelių (BGE įkaitinkite iki 280–300 C) maždaug po 4–5 minutes kiekvieną pusę, kol išorėje įsispraus apskrudę rėžiai, o vidus liks sultingas.

5. Patiekite su apkeptomis bandelėmis arba be jų, su skrudintomis bulvytėmis ir su šviežiomis salotomis bei mėgstamu padažu.

Suskleisti
Mėsainis
Receptas: Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (vištos šlaunelių mėsos)
Bandelės: 4.00 vnt. (skirtos mėsainiams)
Sviestas: 4.00 arbat. š. (bandelių patepimui)
Pomidorai: 4.00 riekės
Salotos: 4.00 vnt. (Iceberg lapai)
Citrinos: 0.50 vnt. (nutarkuotos žievelės; marinatui)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės šviežių; marinatui)
Druska: 0.50 arbat. š. (marinatui)
Baltieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Česnakai: 2.50 valg. š. (2 marinatui ir 0,5 padažui)
Saulėgrąžų aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Tunas: 80.00 g (konservuoto; padažui)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (smulkintų; padažui)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų; padažui)
Agurkai: 2.00 vnt. (smulkinti marinuoti; padažui)
Majonezas: 4.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia sumaišykite marinatui skirtus produktus. Gautu marinatu aptepkite mėsą ir palikite valandai, o tada ant grilio kepkite iš abiejų pusių maždaug po 4–5 min.

2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska ir maltais pipirais.

3. Bandeles iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu ir apskrudinkite ant grilio.

4. Formuokite mėsainius: ant bandelės apačios dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, salotos lapas, kepta vištiena, pomidoras, padažas, bandelė.

Suskleisti
Mėsainis
Receptas: Mėsainis su keptu sūriu ir pomidorų džemu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Bandelės: 4.00 vnt. (skirtos mėsainiams)
Džemas: 8.00 valg. š. (pomidorų)
Balzaminis actas: 4.00 arbat. š. (dar geriau tiks balzamiko kremas)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Halumi sūris: 600.00 g
Sviestas: 4.00 valg. š. (tirpinto)
Kaip gaminti

1. Bandelę iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu, paskrudinkite. Apkepkite sūrio gabalėlius.

2. Ant bandelės dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, gražgarstė, balzamiko kremas, keptas sūris, bandelės viršus.

Suskleisti
„Wall Street Avenue“ mėsainis
Receptas: Klasikiniai amerikietiški mėsainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Bandelės: 6.00 vnt. (su sezamų sėklomis)
Jautiena: 900.00 g (kapotos)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Čederio sūris: 6.00 vnt. (riekelės)
Salotos: 150.00 g (gūžinių)
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Majonezas: 3.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.40 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nuplaukite ir susmulkinkite salotas. Nuplaukite ir griežinėliais supjaustykite pomidorus. Nulupkite ir 3–4 mm storio griežinėliais supjaustykite svogūnus. Taip pat griežinėliais supjaustykite ir marinuotus agurkus.

2. Dubenyje jautieną sumaišykite su prieskoniais ir žiupsniu druskos. Suformuokite 6 bandelės dydžio didkepsnius.

3. Svogūnus kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 4–5 minutes. Pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite į lėkštę.

4. Didkepsnius kepkite keptuvėje po 3–5 minutes iš abiejų pusių.

5. Bandeles perpjaukite per pusę. Viršutinę dalį ištepkite pomidorų padažu, o apatinę – majonezu. Ant apatinės bandelės dalies paskirstykite salotų, dėkite svogūnų. Ant jų uždėkite didkepsnį, tada 1 čederio sūrio riekelę, pomidorų ir marinuotų agurkų griežinėlį. Užvožkite viršutinę bandelės dalį ir ragaukite.

Suskleisti
Mėsainis
Receptas: „Vorčesterio“ vištienos mėsainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 13
Receptas
Ingredientai
Faršas: 900.00 g (vištienos)
Bandelės: 6.00 vnt. (skirtos mėsainiams)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Salotos: 6.00 vnt. (lapai)
Majonezas: 6.00 arbat. š.
Vorčesterio padažas: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su „Vorčesterio“ padažu ir formuokite paplotėlius. Kepkite juos ant kepsninės.

2. Bandeles pašildykite ant kepsninės, perpjovę per pusę.

3. Ant bandelės pusės dėkite iškeptus vištienos paplotėlius, majonezą, pomidorą, salotas, antrą bandelės pusę.

Suskleisti
Vegetariškas mėsainis
Receptas: Vegetariškas lęšių mėsainis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (kepaliukas čiabatos ar kitos mėgstamos)
Lęšiai: 1.00 st.
Džiūvėsiai: 1.00 st. (maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 100.00 ml (virinto)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis Pekino)
Kaip gaminti

1. Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius – galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius praskalaukite ir išvirkite.

2. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite į elektrinį smulkintuvą ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite karį, pagal skonį druskos bei pipirų ir dar kartą išmaišykite.

3. Drėgna ranka formuokite nedidelius maltinukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

4. Avokadą nulupkite, padalykite į kelias dalis, mėlynąjį svogūną supjaustykite ir suberkite į elektrinį trintuvą. Įpilkite žaliųjų citrinų sulčių, įberkite pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų ir sutrinkite.

5. Duonelę per vidurį įpjaukite, užtepkite avokado minkštimo, dėkite vieną ar du (priklausomai nuo dydžio) lęšių maltinukus, ant viršaus uždėkite saujelę smulkintų Pekino kopūstų ir... skanaus!

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius