Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Laura ir Martinas – apie vakarėlių užkandžius, firminius patiekalus ir smagius ginčus apsiperkant

Prekybos tinkle „Maxima“ perka patys įvairiausi žmonės – nuo studentų iki senjorų, o ir apsipirkimo progos irgi pačios įvairiausios – vieni perka tik vakarienei, kiti – visai savaitei, treti – prieš smagų vakarėlį. Kartu su projekto #palyginome apsipirkimų kompanione Livija Gradauskiene „Maximoje“ prieš kino vakarą namie su draugais apsipirko smagi pora – Laura ir Martinas. Jie – kuo realiausi žmonės, o ne butaforiniai aktoriai – su savo įpročiais, didele meile maistui ir švelniu vienas kito paerzinimu.
Laura ir Martinas apsiperka kartu su Livija Gradauskiene
Laura ir Martinas apsiperka kartu su Livija Gradauskiene / „Maxima“ nuotr.

Laura ir Martinas yra visai neseniai „iškepta“ pora, gyvenanti Vilniuje. Abu pažįstami beveik metus, tačiau kaip pora kartu yra vos 2 mėnesius. Laura yra dirbusi lietuvių kalbos mokytoja, tačiau šiuo metu užsiima savo kelio paieškomis ir išbando visai kitą, jai naują veiklą. Martinas dirba baldų pramonėje ir turi gana neįprastų užsiėmimų: su geriausiu draugu ieško apleistų Lietuvos vietų – stalkina, ir žaidžia savo vyriškus žaidimus – airsoft’ą. Laura pasakoja besidominti interjeru, psichologija, knygomis.

Atrodo, susitiko menininkė ir realistas? Anaiptol! „Mus jungia labai daug bendrų dalykų: mėgstame ilgus pasivaikščiojimus gamtoje, klausytis muzikos, šokti, gilius pokalbius, gerus filmus, skanų ir kokybišką maistą, ir abu esame dideli patriotai – beprotiškai mylime savo Tėvynę“, – prisipažįsta Laura. Ji ir papasakojo apie savo bei Martino apsipirkimo bei maisto gaminimo įpročius, o taip pat pasidalino savo pamėgtu receptu.

– Laura, apsipirkote „Maximoje“ prieš kino vakarą su draugais. Ar dažnai namuose rengiate tokius vakarėlius, o gal lekiate į kavines?

– Tikrai mėgstame susibūrimus su artimiausiais draugais – susitinkame bent kartą per mėnesį. Kartu žiūrime filmus, klausomės muzikos, išbandome naujus patiekalus, žaidžiame stalo žaidimus. O pavakaroti į miestą išeiname gana retai. Tiesa, kartais visgi išlekiam, bet mėgstam tai daryti dviese. Dažniausiai lankomės savo mėgstamose jaukiose Vilniaus senamiesčio vietelėse.

– Kai liekate namie su draugais, be abejonės, ir vaišinatės. Ar tokioms progoms perkate jau pagamintus užkandžius, ar gaminate patys, o gal užsisakote maisto į namus?

– Kaip ir minėjau, dažnai išbandome naujus patiekalus, tad pagamintus perkame gana retai. Patys mėgstame sukiotis virtuvėje. O užsisakyti mėgstame sušius ir picas.

„Maxima“ nuotr. /Laura ir Martinas apsiperka kartu su Livija Gradauskiene
„Maxima“ nuotr. /Laura ir Martinas apsiperka kartu su Livija Gradauskiene

– Be kokių užkandžių ir gėrimų neįsivaizduojat gero pasibuvimo namie?

– Neįsivaizduojame vakarėlio be „Coca Colos“! Žinoma, ant stalo dažniausiai būna ir bulvių traškučiai, mėgstame išbandyti naujus jų skonius. Mėgstame ir užtepėles, kurias dažniausiai gaminamės patys.

– Kartu su Livija prekes vakarėliui rinkotės jūs abu, o kas paprastai jūsų poroje atsakingas už maisto gaminimą ir pirkimą?

– Aš dažniausiai sudarau sąrašą, o Martinas viską nuperka. Gaminu taip pat dažniau aš, kadangi labai mėgstu tai daryti. Ruošti maistą yra vienas iš mano hobių! Kartu gaminame tuomet, kai išbandome ką nors naujo arba kai patiekalas reikalauja ilgesnio paruošimo laiko, pavyzdžiui, kai gaminama lazanija, pica, cepelinai.

– Kiek jums abiem yra svarbus maistas? Ar turite savų firminių patiekalų, kuriuos meistriškai gaminate?

– Maistas mums yra labai svarbus! Mėgstame gaminti namuose, tačiau turime tradiciją kiekvieną mėnesį vis išbandyti naują kavinukę. Tai vienas iš žaviausių mūsų pomėgių. Martino firminiai patiekalai yra tarkuotų bulvių plokštainis ir makaronai. O aš ypatingoms progoms kepu tortą „Medutį“ bei gaminu vištieną saldžiarūgščiame padaže.

– Kokie jūsų apsipirkimo įpročiai: ar perkate dažnai ir po nedaug, o gal labiau mėgstate „didžiuosius apsipirkimus“, tarkime, savaitei į priekį?

– Apsiperkame labai įvairiai, ko gero, priklauso nuo nuotaikos (šypsosi). Kartais sugalvojam, kad bus pigiau ir rengiame „didįjį apsipirkimą“. Kitą kartą skubam, lekiam, tai vis kažkuris užbėgam į parduotuvę ir paimam svarbiausių produktų.

– Ar esate spontaniški pirkėjai, o gal iš tų, kurie planuoja ir perka su sąrašu rankoje? Ar mėgstate parduotuvėje naujoves, o gal esate ištikimi pamėgtiems produktams?

Esame labiau linkę pirkti savo pamėgtus ir patikrintus produktus.

– Paprastai į parduotuvę jau važiuojam su sąrašiuku. Aišku, dažniausiai išlenda kokie nors netikėti pirkiniai (šypsosi). O štai su naujovėmis sunkiau. Esame labiau linkę pirkti savo pamėgtus ir patikrintus produktus.

– Kiek parduotuvėse jums svarbios akcijos, gal turite įprotį „užsipirkti į priekį“, jei galioja nuolaida patinkančiam produktui?

– Tikrai taip. Jei mano mėgstamiems skalbimo milteliams bus akcija, aš jų pasiimsiu net kelias pakuotes. Dažniausiai perku savo mėgstamą produktą, bet jei šalia gulės sviestas su gera nuolaida, ko gero, griebsiu ir jį (šypsosi).

„Maxima“ nuotr. /Laura ir Martinas apsiperka kartu su Livija Gradauskiene
„Maxima“ nuotr. /Laura ir Martinas apsiperka kartu su Livija Gradauskiene

– Apsipirkdami „Maximoje“ kartu su Livija nevengėte juokauti ir švelniai pasišaipyti vienas iš kito. Kokie vienas kito apsipirkimo įpročiai jums kelia šypseną?

– Išties labai mėgstam švelniai, o kartais net ir stipriau paerzinti vienas kitą. Tai mūsų santykiams labai tinka! O pasiginčijam dažniausiai dėl to, kad aš noriu imti kuo sveikesnį maistą, renkuosi šiek tiek atidžiau, skaitau kai kurias etiketes, o Martinas eina ir griebia nežiūrėdamas, žodžiu, vyriškai (šypsosi). Man apsipirkinėti reikia lėtai, pamažu, viską apžiūrint, apčiupinėjant, o jis nori tai atlikti kuo greičiau. Štai iš šitų dalykų ir kyla visokių smagių buitinių ginčų.

Jūsų dėmesiui – Lauros pamėgto paukštienos patiekalo receptas:

Traški vištiena su sezamu

Ingredientai:

  • vištienos filė;
  • įvairių prieskonių;
  • sezamų sėklų;
  • kiaušinių;
  • druskos;
  • balzaminio acto.
  • aliejaus (kepimui).

česnakiniam padažui:

  • majonezo;
  • grietinės;
  • pomidorų padažo
  • česnako;
  • marinuotų agurkėlių.

Gaminimas:

1. Vištieną supjaustyti apie 8 cm ilgio ir 1 cm storio juostelėmis, sudėti prieskonius, druską, apšlakstyti balzamiko actu ir pamarinuoti (aš marinuoju per naktį, jei neturite laiko, užteks ir valandos).

2. Pamarinuotas vištienos juosteles apvoliokite kiaušinio plakinyje, vėliau – sezamų sėklose ir kepkite įkaitintuose riebaluose, kol gražiai apskrus. Jei norite sveikiau, apvoliotą vištieną galite pašauti į orkaitę (15-20 min.)

3. Išėmus iš keptuvės sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

4. Padažui lygiomis dalimis sumaišykite pomidorų padažą su majonezu, įdėkite porą šaukštų grietinės, sudėkite susmulkintą česnaką ir marinuotus agurkėlius (proporcijas pasireguliuokite pagal skonį). Skaniausia pateikti su ryžiais. Skanaus!

123RF.com nuotr./Vištiena su sezamais
123RF.com nuotr./Vištiena su sezamais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius