Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų. 30 vieta: naujosios lietuviškos virtuvės „uoksas“

Ketvirtus metus iš eilės vykstantis projektas „30 geriausių restoranų“ tapo vienu iš laukiamiausių gastronominių įvykių Lietuvoje. Pernai kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ vykdomi rinkimai įgavo daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Kasmet jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Restoranas „uoksas“
Restoranas „uoksas“ / Restorano archyvo nuotr.

Nuo gegužės 30 d. kasdien projekto tinklapyje ir portale 15min yra atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2019 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 27 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis. Ta proga prieš trejus metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefas Artūras Naidenko
  • Vadovė Odeta Naidenko
  • Virtuvės tipas naujoji lietuviška virtuvė
  • Darbo laikas II-IV (18:00-22:00), V (18:00-23:00), VI (12:00-23:00)
  • Adresas Maironio g. 28, Kaunas
  • Internete uoksas.eu
  • Atidarymo metai 2013 m.
  • Vienu metu čia telpa 45 sėdimos vietos
  • Vidutinė patiekalo kaina karšto – 18 Eur (šalto – 10 Eur)
  • Terasa nėra
  • Vėlyvieji pusryčiai yra (VI 12:00-16:00)
  • Dienos pietūs nėra
  • Šunims nedraugiški
  • Mėgstamiausias šefo „Santa Maria“ prieskonis: druska

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „uoksas“ šiemet pradeda trisdešimtuką ir išsilaiko geriausiųjų gretose. Kauno kontekste ši vieta, be abejonės, išlieka unikali ir pamėgta ne tik vietinių, bet ir miesto svečių.

Restorano archyvo nuotr./Restorane „uoksas“
Restorano archyvo nuotr./Restorane „uoksas“

KODĖL VERTA APLANKYTI? Pirmiausia, jei patys norite geriau pažinti, iš naujo atrasti lietuviškos gamtos teikiamas gėrybes mikrosezonais ir būti nustebinti šefo sukurtų derinių, „uoksas“ tam yra puiki vieta.

Jei turite svečių, kurie nori pažinti Lietuvos skonį, tačiau modernioje išraiškoje – „uoksas“ tam irgi yra labai saugus pasirinkimas. Restorano komanda jau šeštus metus ištikimai laikosi savo idėjinės koncepcijos, kuri sudomina net ir išrankiausius valgytojus.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „uoksas“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „uoksas“ patiekalas

Dar viena ne mažiau svarbi priežastis – jeigu jums rūpi tvarumas. „Renkamės vietinius ir sezoninius produktus, išvengdami transportavimo kaštų ir taršos“​. Pastaraisiais metais ypatingai koncentravosi į tvarumo principų įgyvendinimą restorano veikloje.

Restorano archyvo nuotr./Restorane „uoksas“
Restorano archyvo nuotr./Restorane „uoksas“

MENIU TRUMPAI. Valgiaraštyje čia visuomet rasite keturis užkandžius, vieną sriubą, keturis karštų patiekalų pasirinkimus ir du desertus. „uokso“ virtuvėje dominuoja vietiniai produktai iš Baltijos jūros regiono.

Degustacinis meniu kinta nuolat, priklausomai nuo mikrosezonų. Viena degustacija susideda iš keturių patiekalų (du užkandžiai, karštas patiekalas ir desertas) – kaina ~30 Eur/asm. Kita – iš šešių patiekalų (du užkandžiai, du karštieji ir du desertai) – kaina 40 Eur/asm. Degustacijos vyksta tik pagal išankstines rezervacijas.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „uoksas“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „uoksas“ patiekalas

NAUJIENA. Šiemet „uokso“ virtuvė pradėjo vietoj brandinti mėsą, naudojant koji grybo sporas. Taip pat meniu atsirado šefo sukurti gastrokokteiliai, o artimiausiuose planuose – „uokso“ gamybos fermentuoti gaivieji gėrimai.

Restorano archyvo nuotr./Restorane „uoksas“
Restorano archyvo nuotr./Restorane „uoksas“

KULINARINIAI HITAI. Nei vienas patiekalas per 5 restorano veiklos metus į meniu nesugrįžo. Šefas nemėgsta kartotis, todėl nuolat ieško naujų produktų, tiekėjų, naujų išpildymo būdų.

ŠEFAS. Profesionaliojoje virtuvėje Artūras Naidenko sukasi nuo 18 metų. Per tą laiką jam buvo patikėta „užkurti“ ne vieną naują restoraną tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Augustės Tamulytės nuotr./Šefas Artūras Naidenko

Augustės Tamulytės nuotr./Šefas Artūras Naidenko


Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“. „30 geriausių restoranų“ sklaida užsienyje vykdoma bendradarbiaujant su turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius