Dabar populiaru
Publikuota: 2020 liepos 20d. 19:00

4 prieskoninės žolelės, kurių dabar gausu: su kuo jas derinti? Receptai

Aromatinės žolelės
Vida Press nuotr. / Aromatinės žolelės

Vasara – ant gyvos ugnies ruoštų patiekalų, šviežių daržovių, kvapnių žalumynų metas. Sezoninius patiekalus puikiai paskanina šviežios prieskoninės žolelės. Maisto ekspertė dalinasi pastebėjimais, su kuo derinti 4 šiuo metu populiarias, o mes – nesudėtingais, visiems praversiančiais receptais.

Prekybos tinklo „Iki“ maisto gamybos ekspertė Vilma Juodkazienė pranešime žiniasklaidai dalijasi patarimais, su kokiais maisto produktais geriausia derinti šiuo metu gausiai vešinčias prieskonines žoleles – krapus ir petražoles, bazilikus ir rozmarinus.

Prieskoninės žolelės gali tapti tuo trūkstamu patiekalo akcentu, kuris padės sukurti nepakartojamą skonį. Tiesa, kai kurios žolelės, pavyzdžiui, šalavijai, rozmarinai, raudonėliai, savo skoniu ir aromatu gali nustelbti kitus ingredientus, tad jų vertėtų dėti atsargiau, paisant receptų.

Krapai

Krapai – viena dažniausiai lietuvių naudojamų žolelių, kuri neretai auginama ir darže.

„Išskirtinis krapų aromatas daugeliui asocijuojasi su vasara. Šiltuoju sezonu džiovintus krapus siūlyčiau keisti šviežiais ir mėgautis jais daržovių salotose. Taip pat, jie puikiai dera mėsos ir žuvies patiekaluose“, – sako V.Juodkazienė. Sudžiovinti krapai gana stipriai keičia savo aromatines ir skonines savybes, tad verčiau juos smulkiai kapoti ir šaldyti.

Receptas: Bulvių, krapų ir agurkų mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 69
Kaip gaminti

1. Išvirkite bulves – jei naudojate nedidukes naujo derliaus, galite net neskusti, jei seno, tuomet nuskuskite ir supjaustykite, kad būtų vienodo dydžio. Kai išvirs, leiskite atvėsti.

2. Dideliame dubenyje, kuriame maišysite mišrainę, sumaišykite jogurtą, grietinę, citrinos sultis, vyno actą, krapus, druską ir pipirus.

3. Šiaudeliais sutarkuokite ar itin plonai supjaustykite agurkus, nusunkite sultis, kiek tik įmanoma. Sudėkite į jogurto mišinį.

4. Kai bulvės bus atvėsusios, supjaustykite jas vienodais gabalėliais – labai smulkiai nereikia, maždaug kąsnio dydžio. Sudėkite į dubenį su jogurto-agurkų padažu ir gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Valgykite iškart, o jei šiek tiek lieka, mišrainė gali išbūti šaldytuve porą dienų.

Daugiau skonio šiai mišrainei galite suteikti įdėdami trupintos fetos, riekelėmis pjaustytų žaliųjų alyvuogių, šviežių mėtų. O gal ir patys sugalvosite, kas dar tiktų.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Jogurtas: 200.00 ml (graikiško)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų, šviežių)
Baltojo vyno actas: 1.00 arbat. š.
Agurkai: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės (nedidelė, sutraiškyta)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lengvučiai kopūstų kotletukai su krapais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 53
Kaip gaminti

1. Dideliame puode užvirkite nemažai vandens, pasūdykite ir suberkite smulkintus kopūstus. Leiskite jiems pavirti 2-3 minutes, kol kiek suminkštės, tuomet nusunkite ir leiskite atvėsti ir apdžiūti.

2. Nuspausdami likusį vandenį (jei jo dar liko) perdėkite kopūstus į nemažą dubenį, berkite ten svogūną, druską, pipirus, džiūvėsėlius, miltus, muškite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite. Turite gauti tirštą, lipnią masę. Jei ji dar gana vandeninga, galite papildomai įberti miltų ar džiūvėsėlių.

3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite neutralaus skonio aliejų ir šaukštu formuokite nedidelius kotletukus, šiek tiek juos paplokite, kad nebūtų labai stori. Kepkite po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai parus. Stebėkite kaitrą ir, prireikus, ją sumažinkite, jei kotletukai skrunda pernelyg greitai.

4. Iškepusius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

5. Valgykite dar karštus, gausiai apibarstę krapais, išspaudę truputį citrinos ar/ir su grietine/šaukštu jogurto, kad būtų gaiviau.

Ingredientai
Kopūstai: 650.00 g (sutarkuoto burokine tarka arba labai smulkiai supjaustyto peiliu)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, labai smulkiai supjaustytas)
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkiai sukapotų; patiekimui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (arba natūralaus jogurto; patiekimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (supjaustytos ketvirčiais; patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 13
Kaip gaminti

1. Elektriniame maišytuve gerai išsukite visus ingredientus.

2. Paruoštą tepamą sūrelį palikite šaldytuve bent keturioms valandoms.

3. Patiekite jį su alyvuogėmis, duonos lazdelėmis, ar daržovių šiaudeliais.

Ingredientai
Kreminis sūris: 230.00 arbat. š.
Fetos sūris: 110.00 g (sutrupinto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Krapai: 2.00 valg. š. (šviežių susmulkintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Krapų pesto padažas su anakardžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 13
Kaip gaminti

1. Riešutus, česnaką, krapus bei sutarkuotą sūrį sudėkite į trintuvę ir sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet pilkite alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite ir pagal skonį įdėkite druskos bei pipirų.

2. Pagamintą pesto padažą sudėkite į stiklainį, prieš tai ant viršaus užpylę ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus bei padėkite į šaldytuvą. Palikite šiek tiek pastovėti ir tuomet ragaukite.

Ingredientai
Krapai: 100.00 g (šviežių)
Anakardžių riešutai: 50.00 g
Kietasis sūris: 20.00 g (sutarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 40.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Bazilikai

Bazilikas itin populiarus prieskonis, kuris gerai žinomas dėl savo skoninių.

„Jei tik galite, visuomet rinkitės šviežio baziliko lapelius vietoje džiovintų prieskonių. Bazilikų panaudojimo galimybės tiesiog neribotos – jie naudojami įvairiuose padažuose, kepiniuose, makaronų ar mėsos patiekaluose“, – pataria V.Juodkazienė. Jei sode užaugo itin daug bazilikų, būtinai pasigaminkite kvapniojo pesto padažo, kurį galima ilgam užšaldyti.

Receptas: Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 39
Kaip gaminti

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (labai tinka įvairių rūšių mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (tyro)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustų sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pomidorų ir bazilikų salotos su mocarela
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 30
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į indą kartu su bazilikais (jei bazilikų lapeliai dideli, tai jie šiek tiek suplėšomi), pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite.
  2. Pomidorus su bazilikais dėkite į lėkštę ir ant jų dėkite suplėšytus mocarelos gabalėlius ir susmulkintus džiovintus pomidorus.
Šiek tiek apie mocarelą
  • Pirkite sūrį, kuris yra skystyje – jo kokybė bus daug geresnė;
  • Mocarelos sūris turi būti švelnus ir minkštas (paspauskite sūrį pakuotėje – jei jis lengvai spaudžiasi, yra minkštas, reiškia yra ir geros kokybės);
  •  Mocarelos niekada nepjaustykite peiliu – plėšykite rankomis.
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Ingredientai
Mocarelos sūris: 300.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Bazilikai: 1.00 vnt. (ryšulėlio)
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bazilikų padažas
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 32
Kaip gaminti
  1. Bazilikus nuplaukite, nusausinkite.
  2. Česnakų skilteles ir kedrines pinijas grūskite specialioje grūstuvėje, kol iš jų išsiskirs skystis.
  3. Pagal skonį įberkite rupios druskos ir sumeskite bazilikų lapelius.
  4. Galiausiai suberkite sūrius, pilkite alyvuogių aliejų, kad išeitų tirštas padažas. 
Ingredientai
Bazilikai: 1.00 vnt. (sauja šviežių lapelių)
Kedrinės pinijos: 60.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Parmezano sūris: 60.00 g
Sūris: 60.00 g (pekorino)
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml (tyro)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, rūpios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Spagečiai su bazilikų padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1. Makaronus virti pagal pakuotės instrukciją. Likus porai minučių iki virimo pabaigos į puodą sumeskite šparagines pupeles, kad sušiltų, po to nupilkite vandenį.

2. Smulkintuvu susmulkinkite kedro riešutus, sūrį, česnakus, bazilikus. Supilkite aliejų, pagardinkite pipirais ir, jei reikia, pasūdykite.

3. Spagečius sudėkite į lėkštę ir užpilkite paruoštu padažu.

Bazilikai tinka su aviena, paukštiena, žuvimi, kiaušinių patiekalais, sriubomis, salotomis (ypač pomidorų), vegetariniais patiekalais, daržovėmis ir makaronais. Nelabai dera su kitais stipraus aromato prieskoniais.

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (spagečiai)
Kedrų riešutai: 50.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Bazilikai: 1.00 vnt. (sauja lapelių)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto ar pekorino sūrio)
Šparaginės pupelės: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Rozmarinai

Rozmarinai – vienas populiariausių vasaros prieskonių, itin dažnai jais skaninama jautiena, aviena, ėriena.

„Rozmarinai puikiai tinka patiekalams, kepamiems orkaitėje. Jie pagardina picas, sūrius sausainius, naminę duoną, bulves ir jų apkepus. Taip pat, jų šakelėmis galima papuošti įvairius ėrienos ar jautienos steikus“, – sako V.Juodkazienė.

Receptas: Menkė su rozmarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 25
Kaip gaminti

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir stambiai supjaustykite.

2. Smulkintus svogūnus ir česnakus suberkite ant žuvies. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, vyną, tarkuotus imbierus ir miltelinį cukrų. Gautu mišiniu apliekite žuvį ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.

3. Žuvų gabalėlius išdėliokite ant aliejumi išteptų kepimo grotelių ir apie 10 minučių kepkite virš karštų žarijų.

4. Iškepusią žuvį apibarstykite paruoštu kvapniu mišiniu: specialiu smulkintuvu susmulkinkite rozmarinų lapelius bei rupią jūros druską ir sumaišykite su tarkuota apelsino žievele.

Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Menkė: 700.00 g (šviežia filė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sezamų aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoti, švieži)
Vynas: 4.00 valg. š. (sausas baltas)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Rozmarinai: 10.00 g (šviežios šakelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis (rupi, jūros)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kalakutienos suktinukas su rozmarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 21
Kaip gaminti

1. Mėsą perpjaukite į du vienodo dydžio kepsnius, pabarstykite druska ir pipirais, patepkite aliejumi ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

2. Kaštainius sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, kartu sutrinkite sviestą, rozmarinus, nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį.

3. Paruoštu įdaru patepkite abu mėsos gabalėlius, susukite ir suriškite siūlu. Palikite šaldytuve dar pusvalandį.

4. Suktinukus apvoliokite kiaušinio plakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 min.

Rozmarinų skonis šiek tiek kartokas, labai stiprus ir aromatingas, todėl jų vartojama saikingai. Rozmarinais tinka gardinti ėrieną, kepsnius, paukštieną, žuvį, žvėrieną, bulves, ankštinių daržovių patiekalus, aštrius padažus, grybus, cukinijas, baklažanus.

 

Ingredientai
Kalakutiena: 230.00 g (filė)
Kaštainiai: (konservuoti) 50.00 g
Sviestas: 50.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena su rozmarinu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 9
Kaip gaminti
  1. Vištieną šiek tiek pamuškite, kad gabalėliai būtų plonesni, įtrinkite spaustu česnaku, druska bei pipirais.
  2. Dėkite į dubenį su rozmarinu, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 8 valandoms.
  3. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedeliais ir apie 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje.
  4. Tuomet nuvarvinkite ir kepkite lydytame svieste apie 15 minučių arba kol gražiai apskrus. Pasūdykite pagal skonį.
  5. Keptuvėje gerai įkaitinkite šlakelį rapsų aliejaus, temperatūrą sumažinkite iki vidutinės ir kepkite vištieną, kartu su rozmarinu, kol abi pusės tolygiai paskrunda.
  6. Patiekiame su karštais žiediniais kopūstais ir, pavyzdžiui, bulvių koše.
  7. Pagaminsite per 45 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (kelių gabalėlių)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml (šlakelio)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelė galvutė)
Sviestas: 200.00 g
Aliejus: 20.00 ml (rapsų - šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Rozmarino ir citrinos marinatas
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 5
Kaip gaminti

1. Stambiai supjaustytą česnaką sudėkite į didelį dubenį. Nuplaukite citriną ir plonai nulupkite geltoną žievelę. Išspauskite citrinos sultis. Susmulkinkite šviežią rozmariną ir taip pat suberkite į dubenį. Įmaišykite alyvuogių aliejaus, druskos bei pipirų.

2. Į dubenį dėkite mėsą ir pavoliokite, kad visas mėsos gabaliukas pasidengtų marinatu.

3. Įvyniokite į plastikinį maišelį, palikite šaldytuve pasimarinuoti nuo 30 minučių iki 2 valandų.

Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė)
Rozmarinai: 2.00 valg. š. (kapoto šviežio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Petražolės

Nors petražolės dažnai naudojamos maisto dekoravimui, jos taip pat puikiai tinka ir maisto gamyboje, nes praturtina patiekalus ryškiu skoniu ir aromatu.

„Petražolės nuo kitų prieskoninių žolelių skiriasi tuo, kad džiovinant susilpnėja jų ryškus skonis. Todėl atsižvelgdami į gaminamą patiekalą, pasirinkite, kokiomis petražolėmis norite gardinti. Jei patiekalas nereikalauja ryškaus žolelių skonio, galima rinktis džiovintas petražoles, tačiau, jei norisi ryškesnio skonio ir aromato, naudokite šviežias žoleles“, – pataria V.Juodkazienė. Smulkiai kapotas petražoles vienas arba mišinyje su kitomis žolelėmis galima ir užšaldyti.

Beje, atkreipkite dėmesį, jog šiek tiek skiriasi plokščialapių ir garbanotųjų petražolių skoninės savybės ir aromatas, nemažai virtuvės šefų yra labiau pamėgę plokščialapes petražoles.

Receptai
Receptas: Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 7
Kaip gaminti

1. Vieną baklažaną supjaustykite plonomis pailgomis juostelėmis – į jas suksime įdarą.

2. Kitą baklažaną supjaustykite nedideliais (5 mm) kubeliais. Kubelius gerai apkepinkite alyvuogių aliejuje.

3. Į indą sudėkite smulkintas petražoles ir mėtas, granato sėklas, šiek tiek druskos ir pipirų bei granatų melasą – viską gerai išmaišykite. Sudėkite iškepusius baklažano kubelius ir dar kartą gerai išmaišykite.

4. Pailgąsias baklažanų juosteles šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite keptuvėje, kol iš abiejų pusių apskrus (tik stebėkite, kad kepant per daug nesukietėtų).

5. Pasiruoštą įdarą susukite į apkeptas baklažano juosteles.

Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Granatas: 0.25 vnt.
Petražolės: 15.00 g
Mėtos: 10.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Granatų melasa: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Citrininis sviestas su petražolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.0 / 4
Kaip gaminti

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.

Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (minkšto)
Petražolės: 2.00 valg. š. (šviežių, kapotų)
Citrinos žievelė: 0.50 arbat. š. (geriau ekologiškos)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (kokybiškos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Petražolių salotos su kepta plekšne
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

Plekšnės iškeptos paprastuoju būdu – pašlakstytos aliejumi, druska ir pipirais. Toliau – orkaitė, įkaitinta iki 180 laipsnių, ir 30 minučių kepimo. Su žuvimi kaip visada – kuo paprasčiau, tuo geriau, ar ne?

O salotos ruošiamos taip:

1. Sumaišome visus padažo ingredientus ir atidedame į šalį.

2. Petražoles, svogūnų laiškus smulkiai sukapojame. Papriką supjaustome kubeliais. Dubenyje sumaišome su virtomis speltos kruopomis ir anakardžių riešutais.

3. Užpilame salotas padažu ir gerai viską permaišome. Jei reikia, įberkite druskos. Paliekame apie 10–20 min „susigulėti“ skoniams.

4. Patiekiame su keptomis plekšnėmis.

Ingredientai
Plekšnė: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Prieskonių mišinys Za’atar: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kalendros sėklos: 0.50 arbat. š. (maltų; padažui)
Kuminai: 0.25 arbat. š. (maltų; padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutraiškytos; padažui)
Kvapnieji pipirai: 0.50 arbat. š. (maltų; padažui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (padažui)
Petražolės: 80.00 g (salotoms)
Svogūnų laiškai: 40.00 g (salotoms)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji; salotoms)
Speltos kviečių grūdai: 40.00 g (virtų neskaldytų; arba perlinių kruopų; salotoms)
Anakardžių riešutai: 40.00 g (kepintų ir stambiai sukapotų; saloms)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kuskuso salotos su petražolėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 7
Kaip gaminti
  1. Pagal pakuotės instrukciją paruoškite kuskusą.
  2. Pomidorą ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Dubenyje sumaišykite kruopas su daržovėmis, įberkite pipirų ir pasūdykite.
  4. Išdėliokite į salotines, pabarstykite petražolėmis, puoškite pjaustytais vyšniniais pomidorais.
  5. Prieš valgant apšlakstykite alyvų aliejumi.
Ingredientai
Kuskusas: 100.00 g
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (1 didelis ir 2 vyšniniai)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų garbanotų)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Video

21:40
11:46
00:49

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką