Dabar populiaru
Publikuota: 2017 rugsėjo 15d. 09:53

Armėniškas daržovių užkandis žiemai

Daržovienė žiemai
123RF.com nuotr. / Daržovienė žiemai

Šis užkandis tikrai neužsistovės virtuvės lentynoje – jis išsiskiria ryškiu aromatu ir pikantišku skoniu, kurį mes ne kartą įvertinsime šaltą žiemą, patiekdami šį skanėstą prie įvairių mėsos ir žuvies patiekalų ar pagardindami troškinius bei sriubas.

Reikės:

Gaminimas:

Visas daržoves nuplaukite ir nuvalykite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, kitas daržoves – kubeliais.

Visas daržoves, išskyrus svogūnus, susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki tyrės. Jei neturite šio prietaiso, galite sumalti mėsmale.

Visą masę sukrėskite į puodą, sudėkite svogūnus, aliejų, cukrų, druską. Kai daržovienė užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite 35 minutes, vis pamaišydami.

Prieš baigiant virti sudėkite išspaustą česnaką, gerai išmaišykite.

Daržovių košę dėkite į su soda išplautus ir orkaitėje iškaitintus stiklainius. Tuoj pat užsukite sterilizuotais dangteliais, apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite taip atvėsti per dieną.

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

07:48
07:40

Gera keliauti kartu

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką