-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Augalinių patiekalų restorane – mėsos pakaitalai, kurių daugelis visavalgių nė negirdėjo

Vilniuje įsikūręs restoranas „Alive“ šią savaitę pristatė naują meniu – originalių patiekalų šios vietos svečiai galės ragauti jau visai netrukus. Vienintelis Lietuvoje aukštos klasės augalinis restoranas nenaudoja jokių gyvūninės kilmės ingredientų, produktus atrenka itin kruopščiai, o maistą gamina vietoje be jokių ruošinių.
Burokėlių užkandis su wasabi ledais
Burokėlių užkandis su wasabi ledais / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Naujasis meniu bus tarpinis tarp rudens ir pavasario. Bus daug vėlyvojo rudens gėrybių, kurios dominuoja visą žiemą, taip pat naudosime daug įvairių grybų, be to, esame labai susižavėję seitanu – mėsos pakaitalu, gaminamu iš kviečių“, – pristatydamas patiekalus pasakojo „Alive“ virtuvės šefas Paulius Janušas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šefas Paulius Janušas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šefas Paulius Janušas

Šefą papildė „Alive“ vadovė Goda Sivilevičiūtė, pasakojusi, jog patiekalų sezoniškumas vienas svarbiausių restorano akcentų – meniu bus keičiamas keturis kartus per metus.

Stengiamės pakviesti ir nustebinti netgi tuos, kurie be kepsnio neįsivaizduoja savo kasdienybės.

Tik gruodį atsidaręs restoranas jau spėjo sudominti tiek gurmanus, tiek besidominčius sveikesne mityba. Tik augalinius produktus naudojančios naujosios maisto erdvės vizija – nei produktais, nei skoniu ar pateikimu nenusileisti įprastiems restoranams. Patiekalų skonis apsilankiusiųjų nenuvilia, daug kam net sunku patikėti, kad šie valgiai paruošti be mėsos, pieno produktų ar kiaušinių, o ypač daug komplimentų sulaukia estetiškas pateikimas. „Stengiamės pakviesti ir nustebinti netgi tuos, kurie be kepsnio neįsivaizduoja savo kasdienybės“, – šypsodamasis kalbėjo P.Janušas, jis pridūrė pats nesantis veganas, tačiau lengvai galintis atsisakyti mėsos, tik ne sūrio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rissoto su trumais
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rissoto su trumais

Naujajame meniu, kurį galima išbandyti jau nuo kitos savaitės – tokie patiekalai, kaip burokėlių užkandis su wasabi ledais, artišokų pyragas, kepto tofu sriuba, rissoto su trumais, seitano kepsnys kataifi tešloje ir kt. Gėrimai, kurių siūloma prie patiekalų taip pat pagaminti be gyvūninės kilmės medžiagų. „Sunku patikėti, tačiau vyndariai, aludariai įvairiose gėrimų gamybos fazėse naudoja pieną, kiaušinius, želatiną, specialias iš gyvūnų kaulų, žuvų pagamintas medžiagas“, – sakė G.Sivilevičiūtė.

Restorano produktai yra atrenkami itin kruopščiai, iš patikrintų tiekėjų ir itin švieži. „Nuolat ieškome neįprastų produktų bei jų derinių. Vietoje gaminame seitaną, tempę (kitą mėsą pakeičiantį produktą, gaminamą iš fermentuotų sojos pupelių), makaronus, patys kuriame pagardų receptus“, – vardijo virtuvės šefas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seitano kepsnys kataifi tešloje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seitano kepsnys kataifi tešloje

Be a la carte meniu „Alive“ taip pat siūlomi dienos pietūs – šis meniu keičiamas kas savaitę, o savaitgaliais visi kviečiami vėlyvųjų pusryčių.

Idėja atidaryti aukštos klasės augalinį restoraną G.Sivilevičiūtei kilo lankantis užsienyje. Trisdešimtmetė verslininkė, daugiau nei pusę gyvenimo maitinasi vegetariškai ir teigia, kad nerasdavo vietų, kur galėtų skaniai pavalgyti malonioje aplinkoje. „Keliaudama po svečias šalis visuomet užsuku bent į kelis vegetariškus ar veganiškus restoranus – Vakaruose jie turi didelį pasisekimą, o Lietuvoje tokių nebuvo“, – prisiminė „Alive“ vadovė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rome marinuotas bananas karamelės stikle
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rome marinuotas bananas karamelės stikle

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius