Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 30d. 16:00

„Beatos žurnalo“ rudens naujienos ir puikus marinuotų žiedinių kopūstų receptas

Naujo žurnalo numerio viršelis ir marinuoti žiediniai kopūstai
Dovilės Jakštaitės nuotr. / Naujo žurnalo numerio viršelis ir marinuoti žiediniai kopūstai

Virtuvėse netrukus karaliaus rudeniški patiekalai, tad jau dairomės „senų, gerų“, o ir naujų receptų, bus daugiau laiko ir ilgiems skaitiniams. Neseniai pasirodęs naujausias žurnalo „Beatos virtuvė“ numeris puikiai išpildys visus pageidavimus – čia daug įdomių pokalbių ir tradicinių bei netikėtų receptų, vieną jų jums ir pateikiame.

Kad skaitytojai galėtų ilgiau mėgautis rudens spalvomis bei nuotaika, „Beatos virtuvės“ komanda kurdama naujausią žurnalo numerį jame „užkonservavo“ visą glėbį naudingų idėjų, receptų, kelionių ir pokalbių.

Rudens numeryje primenama, kokia laimė yra kugelis (argi buvome pamiršę...), siūloma dar nebandytų receptų, imama šeimos mitybos planavimo ir patariama, kaip per 1 dieną paruošti kalną maisto visai savaitei. Žurnalo puslapiuose kviečiama nenuobodžiai doroti derlių – tos pačios daržovės, bet nauji receptai.

Dovilės Jakštaitės nuotr. /Konservuotos gėrybės
Dovilės Jakštaitės nuotr. /Konservuotos gėrybės

Čia yra ir nostalgiškų kepinių, perteptų pačių virta uogiene, ir pastaruoju metu ypač madingų ankštinių – pupelių ir avinžirnių – patiekalų.

Humoro laidų kūrėjas Haroldas Mackevičius dalijasi savo firminiu mažasūdžių agurkėlių receptu, TV vedėjos Renatos Šakalytės paprikų ir pomidorų padažas tiks tiek su kuklia silke, tiek su rimtu mėsos kepsniu, o Beata išduoda ispaniškos paeljos paslaptis.

Vaikus auginantiesiems – diskusija ir patarimai, ar skatinti vaikus konkuruoti, ar ieškoti kitų motyvavimo priemonių? Po pamokų šiame numeryje lauks smagus ir kūrybiškas kartono namelio statymo projektas ir fantastiški pačių vaikų nesunkiai pagaminami keksiukai. Ir tai dar ne viskas, ką galima rasti naujame numeryje, o kol kas jūsų dėmesiui – puikus receptas:

Marinuoti žiediniai kopūstai su kariu, imbieru, petražolėmis

Trašku, geltona ir labai skanu – kam patinka indiški prieskoniai ar karis, tikrai su malonumu ragaus šių žiedinių kopūstų. Puikiai derės prie šaltos mėsos, kumpių, dešrų.

Ingredientai:

  • 2 žiediniai kopūstai;
  • 1 valg. šaukšt. su kaupu kario miltelių;
  • 2–4 cm imbiero šaknies gabaliukas (arba 1 valg. šaukšt. malto imbiero);
  • sauja petražolių;
  • geras žiupsnio aitriosios paprikos „skiedrelių“.

marinatui:

  • 450 ml obuolių ar balto vyno acto;
  • 450 ml vandens;
  • 3-4 valg. šaukšt. medaus;
  • 2 valg. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Puode pakaitiname kario miltelius su aitriosios paprikos „skiedrelėmis“ apie pusę minutės, kad tik nepradėtų degti. Supilame visus marinato ingredientus ir užverdame, kad pradėtų burbuliuoti. Pamaišome ir nukeliame nuo ugnies.

2. Žiedinius kopūstus švariai nuplauname, supjaustome valgymui tinkamo dydžio žiedynais. Imbiero šaknį supjaustome nedideliais gabalėliais, petražoles taip pat susmulkiname.

3. Dedame į švarių stiklainių dugną po gabalėlį imbiero, saujelę petražolių. Sudedame žiedinius kopūstus ir užpilame marinatu. Uždengiame steriliu dangčiu, paliekame atvėsti ir dedame į šaldytuvą. Jei norite, kad išsilaikytų ilgiau, sterilizuokite: pripildytus stiklainius uždengtu dangteliu statome į puodą su karštu vandeniu, užverdame vandenį ir stiklainius palaikome apie 10 minučių. Atsargai žnyplėmis ištraukiame iš puodo ir tvirtai užsukame.

4. Valgyti galima bus po penkių–septynių dienų ir išsilaikys iki 3 mėnesių šaldytuve arba iki metų, jei sterilizuosite.

Dovilės Jakštaitės nuotr. /Marinuoti žiediniai kopūstai su kariu, imbieru, petražolėmis
Dovilės Jakštaitės nuotr. /Marinuoti žiediniai kopūstai su kariu, imbieru, petražolėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

24sek

Kai kurių žaidėjų pasigedęs Šaras kelia „Žalgiriui“ esminį klausimą

Aktualu

Teisingumo ministras: peilis prieš Alytaus pataisos namų prižiūrėtoją nebuvo panaudotas

24sek

Prakeiksmas namuose tęsiasi: „Žalgiris“ po pratęsimo krito prieš „Barcelona“

Sportas

Renesansas – olandai parbloškė pasaulio čempionę ir išmetė Vokietiją

Aktualu

Nevyriausybininkai: Seime slapčia gimė planas sumažinti paramą

Aktualu

Padovanoti filmui sukurtą laivą Vilniaus administracijos direktorius pasiūlė per anksti

Gyvenimas

Alkoholikas Povilas: „Gimus sūnui, švenčiau tris paras“

Vardai

Stanislavas Stavickis-Stano: „Aš sergu vėžiu, bet pasveiksiu“

24sek

Eurolyga: Maskvos CSKA Kauno „Žalgirį“ pasitiks nenugalėta

Deuce

Novakas Džokovičius Londone nenugalėtas – palaužė ir Mariną Čiličių

Aktualu

Vykstant kovai dėl „Brexit“ sutarties įtakingi ministrai išreiškė paramą Th.May

24sek

Karjeros vakaras, kuris „Žalgirio“ šokliui visai nerūpi: „Keista ir liūdna“

Mokslas.IT

Stiklo sudėties pagrindas – sprogusių žvaigždžių liekanos, nustatė astrofizikai

Sportas

Nuteistas E.Petrauskas: „Jei toks Lietuvoje teisingumas, tai kam nešu šiai šaliai medalius?“

Gazas

Į kelius vėl grįžta mirtis: renkasi pėsčiuosius be atšvaitų

Aktualu

Nemunas Lietuvos gyvenime: upei iš biudžeto buvo skiriama įspūdinga suma

24sek

Eurolygoje – tuščias Lukas Lekavičius ir „Panathinaikos“ nesėkmė

24sek

Prienų „Skycop“ atleido dar vieną legionierių

Verslas

Nauji autobusai ir troleibusai į Vilnių vėluoja – gamintojams gresia baudos

Gazas

Reidas Panevėžyje: iš 154 patikrintų eismo dalyvių protokolą gavo tik dviratininkas

Naujienos

Sportas

Treneris A.Briaunys palieka skęstantį „Atlanto“ laivą

Aktualu

VRK nesikreips į prokuratūrą dėl Centro partijos kandidatės surinktų parašų

Aktualu

Prokuratūra nutraukia tyrimą dėl grasinimų susidoroti su žurnalistu D.Sinkevičiumi

Portugalija planuoja paversti politinį kalėjimą muziejumi

Verslas

Kaziuko mugei ieškoma naujo organizatoriaus

Aktualu

Vilniuje briedis sukėlė chaosą kelyje, jis nušautas

Aktualu

Inovatyviausia Lietuvos mokytoja S.Riškienė: svarbiausias dalykas mokytojui – mokytis pačiam

Verslas

SEB bankas pirmasis iš bankų priims momentinius mokėjimus

15min iš Glazgo Sportas

Nematytą žygį prieš metus pradėjęs A.Jankauskas: „Manau, pagrindinė problema yra puolime“

Vardai

Princo Harry mėginimas dainuoti prajuokino visą koncertų salę: įvertinkite jo bandymą

Gazas

Sostinėje atidarytas T.Narbuto pėsčiųjų ir dviračių viadukas: eiti gatve draudžiama

Aktualu

Vilniuje visiškai suknežinta į sunkvežimį įlėkusi „Corvette“

Kultūra

Įžiebė ugnį: pilnutėlėje Kauno autobusų stoties salėje – muzika iš Sakartvelo

Vardai

Liepa Norkevičienė tapo nauja „Klauskite daktaro“ vedėja

Gyvenimas

Kas apsunkina namų tvarkymąsi? Padės paprasti patarimai

Gazas

Gera žinia „Hyundai“ gerbėjams – gamintojas ilgina garantinį laikotarpį

Maistas

Išvenkite klaidų gamindami iš cukinijų: 6 populiariausios

Aktualu

Marius Laurinavičius: Kaip V.Matijošaitis Rusiją užkariavo ir kodėl tai gali kelti grėsmę Lietuvos saugumui

Kultūra

Ketvirtadienį vakare Vilniuje – diskusija apie kelionių literatūrą

Verslas

Trečdaliu brangsta ir dujos – pirmiausia šilumininkams

Vardai

Ypatingos

07:40
07:22

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką