Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brangusis, kas šįvakar vakarienei? Pica ar skyrybos?“

„99 procentų santykių susidaro iš bandymų sutarti, ką gi šiandien valgyti vakarienei“ – kadaise teigė internete plačiai klaidžiojęs juokingas paveiksliukas. Ir negali gi žmogus su juo nesutikti. Tu nori sušių, taviškis svajoja apie picą. Tu visai ledų paskanautum, o draugė apie tortą Napoleoną trečią dieną svaigsta. Kinų virtuvė prieš italų. Prancūzija prieš Tailandą. Ir jau aišku du žmonės vienu metu neužsimanys balandėlių.
„Brangusis, kas šįvakar vakarienei? Pica ar skyrybos?“
„Brangusis, kas šįvakar vakarienei? Pica ar skyrybos?“ / Wolt nuotr.
Temos: 2 Maistas „Wolt“

Tikrai atrodo, kad taip besvarstant, besitariant, vienas kitą įtikinėjant gali ne tik visi restoranai mieste nakčiai užsidaryti, bet ir gyvenimas pro nosį prašvilpti. O kai pasitelkus visą derybų meną vis tik nusprendžiama, KO norime, ateina kitas neišvengiamas klausimas „O iš KUR?”.

Dėl šio klausimo turėjau ne vieną konfliktą, o ir jausmas, kad veltui nusileidau ir dabar štai sėdžiu restorane bei žvelgiu į meniu, iš kurio absoliučiai nieko įdomaus į mane nežvelgia (panašiai kartais pasijuntu Lietuvos naktiniuose klubuose), aplankęs yra ne kartą. Kol laikui bėgant atradau auksinį sprendimą. Taip, tai Wolt programėlė.

Kai žinau, jog laukia vakaras mieste, pagal tai, link kur linksta mano skrandžio pageidavimai, ištyrinėju programėlėje esančių restoranų meniu. Taip ne tik ramiai pasigilinu, kas gi čia man į akį labiausiai krenta, bet ir įvertinu kitų vartotojų reitingus, jau duotus vienai ar kitai įstaigai. Ir kai ateina laikas tartis, „tai kur šiandien einame valgyti?”, būnu jau pasiruošusi ne vieną seilėtekį sukeliantį variantą. Beje, pati įsitikinau, kad yra restoranų, kurių meniu tinka ir labai skirtingiems įgeidžiams – pavyzdžiui, ta pati vieta patiekia ir tobulą Tom Yum, ir nerealiai skanius šonkauliukus.

Be to, Wolt‘as daugeliui geriausiai pažįstamas kaip išsigelbėjimas, kai tingisi gaminti namuose, o valgyti nori jau dabar. Užsisakei, per keliasdešimt minučių atvažiavo ir lapnoji sau laimingas. Bet, priminsiu, turi Wolt ir kitą, kartais ne mažiau naudingą funkciją. Per programėlę galima užsisakyti maistą ir ateiti į restoraną jau tada, kai viskas bus paruošta. Jokio laukimo, kol prieis padavėjas, jokio sėdėjimo alkanomis akimis žiūrint į stiklinę vandens – minučių tikslumu žinai, kada į rankas jau galėsi imti šakutę.

Ši galimybė labai praverčia tada, kai vakaro programoje ne tik valgis, bet ir pasivaikščiojimas senamiesčiu, filmas kine ar susitikimas bare su draugais. Taip labai susitaupo laiko, kurį galime panaudoti taip, kaip labiausiai norisi – gėrintis vasariška sostine ar ilgiau liekant namuose bei pasigėrint vienas kitu.

Tačiau žinote, visuose santykiuose kartais ateina momentų, kai kompromisai ima ir nebesuveikia. Kai tavo vaizdingi pasakojimai apie skaniausius mieste bao jo visiškai nežavi, nes jis tegali svajoti apie balandėlius (ir vieta, kuri gamintų juos abu, bent mano žiniomis, dar neatsirado). Ir dėkui visoms aukščiausioms jėgoms, jog bent dėl maisto, skirtingai nei daugumoje likusių sričių, į kompromisus leistis, iš tikrųjų, visai nebūtina.

Jei jau nepavyksta be Šaltojo karo įtampų sutarti, ko vis tik norisi labiau, variantas paprastas – darom du užsakymus ir tiek žinių! Šiuo metu minimalus Wolt krepšelis siekia vos 9 eurus, be to, nuolatos vyksta akcijos, kai pristatymas iš atrinktų restoranų nekainuoja absoliučiai nieko. Tad jei abiems norisi priešingybių, pati ta proga savo norus išpildyti. Vienas vos per pusvalandį kapoja samosas ir indišką karį, kitas – barščius su grietine, bet svarbiausia, kad niekas nesijaučia nuskriaustas ir „nekramto“ minčių apie skyrybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius