Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 15d. 11:10

„Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje

„Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje
Partnerio nuotr. / „Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje

Traški, plona, pagaminta iš aukščiausios kokybės sudedamųjų dalių ir tik aistringai tikrą picą mylinčių žmonių rankomis. Tokia yra Niujorko stiliaus pica. Tačiau norintiems jos paragauti, skubėti užsisakyti lėktuvo bilietų tikrai nereikia. Ja pasimėgauti galima čia pat, Vilniuje, Ogmios mieste įsikūrusiame Tomo ir Beatos Nicholsonų šeimos restorane „Brooklyn brothers“. Apie tai, kaip gimė idėja lietuvius supažindinti su Bruklino gastronomijos simboliu ir kuo jis žavi vilniečius, kalbamės su Odeta Bložiene – šeimos restoranų „Jurgis ir drakonas“ bei „Brooklyn Brothers“ vadove.

Nepretenzingos picos kelionė į Lietuvą

Anot pašnekovės, restorano idėja gimė iš poreikio Lietuvos rinkai pasiūlyti nepretenzingą picą – tokią, kurią valgyti galima parke su draugų kompanija, vežtis į svečius, vaišinti minią vaikų jų gimtadienių ar kitų švenčių metu. „Niujorko stiliaus pica yra labai universali, įvairi, jai nesunku įtikti labai skirtingus poreikius turintiems valgytojams. Pietums galima pasirinkti kelis skirtingų picų gabalėlius, dideliems vakarėliams darbe ar namuose – kelias didžiules picas. Šią amerikietišką picą patogu valgyti rankomis, lengva transportuoti. Labai svarbu ir tai, kad ja galima mėgautis ir pašildyta – dėl to nenukenčia nei tekstūra, nei skonis“, – pasakoja O.Bložienė ir priduria, jog džiaugiasi, kad lietuviai iškart pamilo niujorkietiškos picos tradiciją ir pateisino komandos lūkestį, jog kokybiškos picos mėgėjų yra visur.

Partnerio nuotr./„Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje
Partnerio nuotr./„Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje

Pasak O.Bložienės, kelias iki „Brooklyn brothers“ restorano atidarymo dienos nebuvo trumpas – nuo pagrindinio restorano akcininko Tomo Nicholsono susižavėjimo Niujorko stiliaus pica iki pirmųjų lankytojų dar laukė ilgi metai mokymosi, produktų paieškos, testavimų ir bandymų. Tačiau pašnekovė džiaugiasi, jog restoranas nestovi vietoje ir nuolatos auga ne tik kolektyvo narių skaičiumi, bet ir patirtimis. „Mūsų tikslas – kiekvieną dieną dirbti maksimaliai gerai, tad aktyviai reaguojame į svečių poreikius ir atsiliepimus, diegiame naujoves ir stengiamės, jog picos tradicijos Lietuvoje asocijuotųsi su geru skoniu, kokybe ir modernumu“, – tikina O.Bložienė.

Partnerio nuotr./„Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje
Partnerio nuotr./„Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje

Receptūros derinamos atsižvelgiant į klientų poreikius

Pašnekovės teigimu, „Brooklyn brothers“ restorane vadovaujamasi Niujorko stiliaus picos kepimo tradicijomis ir technologija, tačiau improvizacijos derinant ingredientus ir kuriant naujus receptus dažnai aplanko virtuvę. „Mes nuolat atnaujiname savo meniu ir picų receptūras. Tiesiogiai bendraujame su savo svečiais tiek vietoje, restorane, tiek ir kitais kanalais, todėl ir reaguoti bei atliepti jų poreikius skubame greitai. Pastebime, kad daugėja žmonių, kurie valgo tik tam tikrą maistą arba nevalgo kai kurių produktų ar jų grupių, tad, siekdami, kad pas mus kuo pasivaišinti rastų kiekvienas, jau dabar siūlome picų ir be glitimo, ir be pieno produktų, ir be mėsos“, – tikina O.Bložienė ir priduria, jog pieno produktų netoleruojančiųjų meniu laukia ir specialūs kokteiliai.

Partnerio nuotr./„Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje
Partnerio nuotr./„Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje

Ne mažesnis dėmesys restorane skiriamas ir patiekalų gamyboje naudojamiems produktams. „Bruklino picai kepti naudojame specialius miltus, kuriuos vežamės iš Italijos – ten miltai ruošiami specialiai šios picos rūšies gamybai. Iš ten į mūsų restoranus atkeliauja ir sūriai, na o padažus visuomet gaminame patys“, – teigia pašnekovė pažymėdama, jog kepdami picas „Brooklyn brothers“ sunaudoja itin didelį kiekį daržovių ir prieskoninių žolelių. „Turbūt nustebinsiu, bet abu mūsų restoranai per mėnesį sunaudoja apie 50 kilogramų bazilikų“, – tikina O.Bložienė.

Eilės dėl picos gabalėlio

Pasak pašnekovės, „Brooklyn brothers“ kolektyvas itin didžiuojasi vegetariškomis ir veganiškomis picomis, nors nemaža dalis klientų renkasi klasikines picas, kurių ingredientas yra ir mėsa. „Ne kartą girdėjome, kad tai gardus pasirinkimas net rimčiausiems mėsavalgiams – kurdami receptus daug ragaujame, bandome, tobuliname, tad visi mūsų patiekalai klientą pasiekia būdami geriausi“, – teigia specialistė.

Partnerio nuotr./„Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje
Partnerio nuotr./„Brooklyn brothers“ restoranas kviečia atrasti Ameriką Vilniuje

„Mūsų svečiai mėgsta ir klasikines picas su padažu, sūriu ir raudonėliu ar su kelių sūriu rinkiniu, aštresnes su įvairia mėsa, vaikai – švelnią su vištiena. Užsukę papietauti dažnai renkasi kelių skirtingų picų kombinaciją, o užsisakydami į namus – derina skirtingus šeimos ar kolegų interesus. Kaip ir Niujorko rajone Brukline šią picą per pietus pjaustome gabaliukais. Dėl tokių gardžios picos gabalėlių Brukline nesunkiai galite pamatyti ilgiausias, per visą gatvę nusidriekusias žmonių eiles”, – pasakoja O.Bložienė.

Partnerio turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką