Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar nebandytų grilio patiekalų trejetukas: lašiša, smidrai ir apelsinai desertui

Jei manote, kad ankstesniais metais kepsninėje iškepėte viską, kas tik skaniausia, metas ieškoti naujų receptų. Artėjant savaitgaliui – trigubas pasiūlymas: ant grotelių kviečiame kepti žuvį, daržoves ir netgi vaisius desertui. Išbandykite, nepasigailėsite!
Grilio patiekalai
Grilio patiekalai / Vida Press nuotr.

Su žolelėmis ir citrina trumpai marinuota kepta lašiša

Ingredientai (6 asm.):

  • 800g – 1 kg lašišos filė gabalas su oda;
  • 1 česnako skiltelė, sutrinta;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. nutarkuotos citrinos žievelės (geriau naudoti ekologišką vaisių);
  • 2 valg. šaukšt. smulkintų šviežių petražolių;
  • 2 valg. šaukšt. šviežių čiobrelių lapelių;
  • 1 valg. šaukšt. šviežio rozmarino, labai smulkiai sukapoto;
  • 0,5 citrinos sultys;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 citrina, supjaustyta skiltelėmis.

Gaminimas:

1. Nusausinkite lašišos filė ir dėkite ant plačios lėkštės.

2. Nedideliame dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus, išskyrus citrinos skilteles ir rozmariną. Gautą marinatą užpilkite ant lašišos, įsitikinkite, kad jis tolygiai pasiskirstė ir leiskite apie valandą pasimarinuoti šaldytuve.

3. Įkaitinkite kepimo groteles, patepkite aliejumi ir dėkite žuvį (verta naudoti aliuminio padėkliuką ar kitą kepimui skirtą pagrindą, kad filė jokiu būdu nesubyrėtų). Kiekvienai pusei užteks maždaug 5-6 min.

4. Patiekite lašišą apdėlioję citrinos skiltelėmis ir pabarstę rozmarinu. derinkite su keptomis daržovėmis, lengvomis salotomos, jei norite sočiau, virtais ryžiais.

Vida Press nuotr./Kepta lašiša
Vida Press nuotr./Kepta lašiša

Kepti smidrai su kaparėliais

Ingredientai (6 asm.):

  • 3 ryšeliai smidrų, nupjaustytais sumedėjusiais galiukais;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 4 valg. šaukšt. kaparėlių, nusunktų ir nusausintų;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė (geriau naudoti ekologišką vaisių);
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 skiltelė česnako, nulupta ir susmulkinta;
  • sauja šviežių petražolių, sukapotų;
  • 100 g minkšto ožkos ar avies sūrio.

Gaminimas:

1. Plačiame puode užvirkite nemažai vandens ir suberkite paruoštus smidrus bei pavirkite apie minutę. Vos tik nusunktus perskalaukite juos lediniu vandeniu ir nusausinkite. Tada dėkite į didelį dubenį, ten past supilkite šaukštą aliejaus, berkite po dosnų žiupsnį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Švelniai išmaišykite ir atidėkite.

2. Įkaitinkite grilių, o tada dėkite ant grotelių smidrus ir pakelkite 2-3 min., nuolat prižiūrėdami ir pavartydami. Iškepusius sudėkite į plačią lėkštę.

3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite kaparėlius, likusį aliejų, citrinos žievelę, česnaką ir petražoles. Sudėkite ir oržkos sūrį bei išmaišykite. Apšlakstykite šiuo mišiniu apkeptus smidrus, jei norite, galite papildyti užkandį šviežiais ridikėliais, gražgarsčių lapeliais.

Vida Press nuotr./Kepti smidrai su priedais
Vida Press nuotr./Kepti smidrai su priedais

Grilyje kepti apelsinai su rozmarinais

Ingredientai (4 asm.):

  • 4 apelsinai, perpjauti pusiau, nulupta žievele ir pašalintomis sėklomis;
  • 2 valg. šaukšt. šviežių rozmarinų (be kietų stiebų), stambiai pakapotų;
  • 100 g cukraus;
  • 200 ml tiršto graikiško jogurto.

Gaminimas:

1. Išdėliokite apelsinus pjūvio puse į viršų ant plačios lėkštės, apibarstykite rozmarinais ir juos šiek tiek paspaudykite, kad geriau priliptų prie vaisių.

2. Dėkite ant grilio grotelių (galima ir ant viryklės) sunkią keptuvę ir gerai ją įkaitinkite. Berkite į ją likusį cukrų ir palaukite, kol jis ims lydytis, pakelkite keptuvę ir lengvai pasukiokite, kad besilydantis cukrus tolygiai pasiskirstytų per visą dugną. Dėkite į keptuvę apelsinus pjūvio puse į apačią ir kepkite 3-4 min., jų nevartydami ir nejudindami – leiskite jų apačiai karamelizuotis ir suminkštėti.

3. Patiekite taip paruoštus apelsinus su graikišku jogurtu, pašlakstydami keptuvėje susidariusiu padažu iš karamele virtusio cukraus ir apelsinų sulčių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Apelsinai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Apelsinai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius