Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro

Gegužės 26-27 dienomis Druskininkuose sinoptikų orų prognozes pakoreguos grilio meistrai. Oras įkais nuo kepsninėse liepsnojančių anglių. Ant Nemuno kranto dvi dienas dėl geros valios taurės rungsis tarptautinio grilio čempionato „Goodwill Cup of BBQ 2018“ meistrai. Jautrios uoslės druskininkiečių ir miesto svečių laukia rimtas išbandymas kvapais, vaizdais ir skoniais.
Tarptautinis grilių čempionatas Druskininkuose
Tarptautinis grilių čempionatas Druskininkuose / Organizatorių nuotr.

Tarptautinį čempionatą organizuoja Druskininkų savivaldybės administracija, Lietuvos grilio ir barbekiu asociacija, tarptautinė grilio ir barbekiu federacija. Grilio profesionalai savo gebėjimus ir išmonę demonstruos ruošdami kiaulienos, jautienos, paukštienos, žuvies patiekalus ir desertą.

Kaip teigiama organizatorių išplatintame pranešime spaudai, veiksmas čempionato teritorijoje prasidės ankstyvą šeštadienio rytą. Komandų kapitonams ištraukus burtus, meistrai stos prie kepsninių. Patiekalus vertins kompetetinga tarptautinė komisija, kurioje tokie grilio grandai kaip Andrejus Romanovas, Rusijos barbekiu asociacijos prezidentas, kurio gyslomis teka carų Romanovų kraujas.

Nugalėtojams – vertingi prizai

Renkant čempionato geriausius, komisijos nariai vertins bendrą patiekalo vaizdą, skonį, minkštumą ir sultingumą ir kitus, tik tikriems grilio profesionalams žinomus patiekalų niuansus.

Pagrindinis čempionato prizas – penkių šimtų eurų vertės kuponas ir kompanijos „Weber“ grilis. Būtent šios kompanijos įkūrėjas Džordžas Stivenas pirmasis sukūrė sferinį grilį ir padarė tikrą grilio kultūros perversmą Amerikoje.

Apdovanojimai neapsiribos tik pagaminto maisto įvertinimu. Organizatoriai įsteigė specialius prizus už komandos įvaizdį, aprangą ir net išradingiausiai ir labiausiai įtraukiančiai žiūrovus komandai.

Grilio meistrų laukia ir „Juodosios dėžės“ rungtis, o sekmadienį savo gebėjimus galės išbandyti ir žiūrovai. Jiems taip pats įsteigti specialūs renginio organizatorių prizai.

Kepsniai čirškės ir ant … traukinio

Čempionato lankytojai galės paganyti ne tik akis, susipažinti su naujausiais kepsninių modeliais, pasikalbėti su grilio profesionalais, bet ir paragauti pačių meistrų pagamintų patiekalų.

Organizatorių nuotr./Tarptautinis grilių čempionatas Druskininkuose
Organizatorių nuotr./Tarptautinis grilių čempionatas Druskininkuose

Į čempionato renginio teritoriją atpūškuos ir traukinio lokomotyvas. Tiesa, jei užsimanysite juo pasivėžinti – tikrai neišdegs. Unikalus rankų darbo šedevras, kurio paskirtis, kaip ir dera renginio kontekste, – talkinti ruošiant patiekalą, kuriuo bus vaišinami renginio svečiai.

Įspūdingos traukinio lokomotyvo pavidalo kepsninės dydis – trys su puse metro. Vieno kepimo metu galima paruošti kepsnių, kurių pakanka pavaišinti net du šimtus žmonių.

Kokio gyvūno mėsa bus vartoma traukinio formos kepsninėje, organizatoriai kol kas negali atsakyti. Tai priklausys nuo medžioklės sėkmės. Ką prieš čempionatą pavyks nukauti „Tauro rago“ vyrukams, tuo ir bus vaišinami miestiečiai ir kurorto svečiai.

Įspūdingos traukinio lokomotyvo pavidalo kepsninės dydis – trys su puse metro. Vieno kepimo metu galima paruošti kepsnių, kurių pakanka pavaišinti net du šimtus žmonių.

Žinomi visame pasaulyje

Nerijaus Navicko ir jo komandos sukurtos, pagamintos ir Didžiojoje Britanijoje užpatentuotos „BBQ Mates“ originalių formų kepsninės – dažnas įvairiausių renginių dėmesio traukos centras visame pasaulyje. Jos vis dažniau iškeliauja ir į grilio gerbėjų namus.

Aistringas grilio profesionalas N.Navickas džiaugiasi, kad po truputį ir Lietuvoje žmonių supratimas apie grilį plečiasi, o ir susidomėjimas auga. Lietuviai pagaliau pradeda suprasti, kad ant kepsninės galima išsikepti ne tik šašlyką.

„Kepsninių galimybės išskirtinai didžiulės. Jose gaminius galima rūkyti šaltuoju ir karštuoju būdu, kepti, griliuoti įvairias mėsos rūšis, žuvį, jūros gėrybes, daržoves, cepelinus, desertą ir net ledus“, – pasakojo N.Navickas.

Beje, dar galima suspėti užregistruoti savo komandą į varžybas. Visus čempionato dalyvius organizatoriai aprūpins „Weber“ griliais, anglimi ir produktais, tereikia atvykti ir išbandyti savo jėgas smagioje kompanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius