Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertas: spanguolės ir prieskoninės žolelės pagardins ir karštus gėrimus, ir kokteilius

Tamsiuoju metų laiku norisi naujų skonių ir kvapų. Kodėl nepasiruošus karšto gėrimo ar kokteilio pagal dar neišbandytą receptą?
Gėrimas su prieskoninėmis žolelėmis ir citrina
Gėrimas su prieskoninėmis žolelėmis ir citrina

Pastebėjimais, kokie skoniai dominuoja šią žiemą, pranešime žiniasklaidai dalijasi prestižinio barmenų čempionato „World Class“ ambasadorius Mantas Ruzveltas ir šio čempionato Baltijos šalių etapo laimėtojas Vainius Balčaitis. Jie abu sutaria, jog šį šaltąjį sezoną dominuoja natūralūs, puikiai mums pažįstami ingredientai.

„Žiema visiems siejasi su Kalėdomis, todėl natūralu, jog žiemos gėrimuose gausu kalėdinių akcentų, sodrių ir kiek sunkesnių kvapų. Šie ingredientai dominuoja tiek ruošiant karštus gėrimus, tiek kokteilius. Kokteilių pasaulio kultūrą vis labiau užkariauja vietiniai, puikiai pažįstami skoniai ir kvapai. Šiemet itin populiarūs – spanguolės, cinamonas ir rozmarinas“, – pastebi M.Ruzveltas.

Gėrimas su cinamonu
Gėrimas su cinamonu

Prieskoninės žolelės – net kokteiliuose

Visiems įprasta, jog dalis kokteilių gardinami šviežios mėtos lapeliu. Tačiau tam puikiai tinka ir šviežio čiobrelio ar rozmarino šakelė. Rozmarinas dažnai naudojamas norint gėrimams suteikti įdomesnių natų. Būtent šis prieskonis suteikia sodraus spygliuočių aromato.

M.Ruzveltas pasakoja ir pats pastaruoju metu itin pamėgęs prieskonines žoleles naudoti pačiuose įvairiausiuose kokteiliuose: „Šakelė šviežio rozmarino ar čiobrelio, kurių galima užsiauginti net ant savo namų palangės, visada suteiks papildomo aromato, o tinka šie prieskoniai visais metų laikais. Jei vasarą niekas neatgaivins geriau nei stiklinė šalto vandens ir lengvai tarp delnų sutrintas vienas šių prieskonių, tai žiemą juos puikiai galima poruoti su kiek pašildytomis obuolių sultimis ir brandesniais gėrimais.“

Ant bangos – karšti gėrimai

Žiemą norisi susisupti į jaukų pledą ir gurkšnoti šiltą gėrimą žiūrint mėgstamą filmą ar tiesiog pro langą gėrintis gamta. Panašu, tai artima ir gėrimų ruošimo profesionalui V.Balčaičiui.

Vos paklaustas apie mėgstamiausią savo žiemos kokteilį, jis pradeda vardyti ingredientus: „Imkite 50 ml obuolių sulčių, tiek pat – spanguolių, dar 3 šaukšteliai cukraus ir apie 30 ml „Bulleit Bourbon“. Nepamirškite cinamono lazdelės, maždaug trijų kvapniųjų pipirų, 3 gvazdikėlių. Visa tai keliauja į puodą. Pašildykite, bet jokiu būdu neužvirkite.“

Kokteiliai su prieskoniais ir spanguolėmis
Kokteiliai su prieskoniais ir spanguolėmis

Kas gi dar be mandarinų simbolizuoja Kalėdas? Žinoma, spanguolės! Spanguolių kisielius būtinas ant Kūčių stalo, o kol laukiame švenčių, galima išbandyti spanguolių ir cinamono duetą. „Spanguolės žiemą yra viena geriausių uogų. Jos puikiai išsilaiko ir nepraranda formos, todėl tobulai tinka kokteilių puošybai. Be to, unikalus rūgštumas gali būti įdomiu akcentu, kokteilyje „sukabinančiu“ skirtingus gėrimus“, – pasakoja M.Ruzveltas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius