TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Gaivus jogurtinis nekeptas tortas su braškėmis

Jogurtinis braškinis tortas
123RF.com nuotr. / Jogurtinis braškinis tortas
Šaltinis: Partnerio turinys
Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, turinio kontrolė – partnerio rankose
0
A A

Šis tortas puikus tuo, kad jo nereikia kepti. Paruošimui prireiks pusvalandžio, o kelias valandas praleidęs šaldytuve tortukas jau bus pasiruošęs džiuginti jus ant stalo!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Reikės:

Pagrindui:

  • Pakelio (180 g) sausainių,
  • 100 g sviesto.

Kremui:

  • 1 l mėgstamo skonio „Piemenėlio“ jogurto,
  • 300 ml plakamosios „Piemenėlio“ grietinėlės,
  • ½ stiklinės cukraus.
  • 15 g želatinos,
  • 1 citrinos sulčių ir žievelės,
  • braškių papuošimui.

Gaminimas

Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite išbrinkti.

Sviestą ištirpinkite. Sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sausainiais ir išklokite kepimo formos dugną, stipriai suspaudžiant.

Citriną gerai nušveiskite su soda, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę, sultis išspauskite.

Į jogurtą suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.

Grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su jogurtu.

Išbrinkusią želatiną pakaitinkite, kol ištirps. Plona srovele pilkite į jogurto masę, nuolat maišydami.

Ant sausainių pagrindo supilkite jogurtinį kremą ir dėkite tortą į šaldytuvą bent dviems valandoms.

Sustingus kremui, torto viršų papuoškite braškėmis ir patiekite.

Skanaus!

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką