Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gardu ir nebrangu: grilyje keptas kopūstas su 3 padažais

Grilyje keptas kopūstas
123RF.com nuotr. / Grilyje keptas kopūstas
Šaltinis: Remiamas turinys
Turinio kontrolė – redakcijos rankose, projekto partneris tik inicijuoja ar palaiko temos viešinimą
0
A A

Ką iškepti grilyje, jei norite tik lengvos vakarienės ir pavakaroti prie ugnelės? Siūlome išmėginti grilyje kepti šviežią kopūstą. Paruošę skirtingus padažus, turėsite visiškai skirtingo skonio patiekalus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Kopūstą kepti geriausia perpjovus jį į 4 ar 6 dalis. Iškepusio kopūsto lapai būna minkšti ir sultingi, viršus gardžiai apskrudęs, o kotas gaiviai traškus.

Baigiant kepti kopūstą ištepkite aliejumi ir pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.

Kaip kepti

Šviežią kopūstą supjaustykite į 6 dalis.

Įkaitinkite grilių ir kepkite kiekvieną kopūsto dalelę po maždaug dvi minutes. Apkeptus padėkite į vėsesnę griliaus pusę ir palikite kepti dar maždaug 4 minutėms, kol jie kopūstas visiškai suminkštės.

Iškepusį kopūstą sudėkite į dubenį ir apšlakstykite likusiais 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska bei pipirais. Apipilkite paruoštu padažu ir tuoj pat patiekite.

Kopūstus galite išsikepti ir orkaitėje. Prieš kepimą juos ištepkite aliejumi ir apibarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais.

Tailandietiškas padažas

Reikės:

  • 3 valg. š. šviežiai spaustų laimo sulčių,
  • 3 žuvų padažo,
  • 3 valg. š. rudojo cukraus,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 2 arb. š. džiovintų čili dribsnių,
  • žiupsnelio mėtų lapelių,
  • žiupsnelio kalendros lapelių,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas

Puode sumaišykite 2 valg. š. laimo sulčių su žuvų padažu, cukrumi ir smulkintu česnaku. Ant labai mažos kaitros kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Pridėkite čili pipirų dribsnius. Padėkite atvėsti. Paskui suberkite susmulkintas prieskonines žoleles ir supilkite likusias laimo sultis.

Jogurtinis padažas

Reikės:

  • 1 stiklinės natūralaus „Piemenėlio“ jogurto,
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako,
  • žiupsnelio šviežių mėtų lapelių,
  • saujos šviežių petražolių lapelių,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas

Mėtas bei petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Česnaką nulupkite ir taip pat susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite žalumynus ir česnaką su jogurtu, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Padėkite šaltai, kol keps kopūstai.

Gurmaniškas mėlynojo sūrio padažas

Reikės:

  • 120 g smulkinto mėlynojo pelėsinio sūrio,
  • 1/2 stiklinės majonezo,
  • 1/2 stiklinės grietinėlės,
  • 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 2 alyvuogių aliejaus,
  • 1/4 stiklinės smulkintų svogūnų laiškų,
  • 1 stiklinės vyšninių pomidoriukų, perpjautų pusiau,
  • 1/2 stiklinės smulkintos rūkytos kiaulienos šoninės.

Gaminimas

Sūrį su mėlynuoju pelėsiu sutrupinkite į dubenį. Sudėkite majonezą, grietinėlę, supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.

Keptus kopūstus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Užpilkite paruoštu padažu, apibarstykite susmulkintais svogūnų laiškais, vyšniniais pomidoriukais ir smulkintos šoninės gabaliukais.

Argi ne puiki vakarienė?

Skanaus!

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką