Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausių pasaulio restoranų sąraše – daugiausia japonų ir kinų restoranų

Japonijoje ir Kinijoje veikia daugiau į geriausių sąrašą patenkančių restoranų nei kur kitur pasaulyje, remiantis „La Liste“ sąrašu, kuris bus paskelbtas ateinančią savaitę.
Ruošiamas desertas
Ruošiamas desertas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Kinija Japonija

Jau dabar žinoma, kad antrus metus iš eilės geriausiu pasaulyje restoranu bus pripažintas Paryžiuje veikiantis „Guy Savoy“. Nors prancūziškoji virtuvė dominuoja „La Liste“ sąrašo pirmajame šimtuke, visame tūkstančio restoranų sąraše nepralenkiami yra japonai ir kinai.

„Kinijos nesustabdomas kilimas yra dabar pagrindinė tema“, – sakė prie šio sąrašo sudarymo prisidedantis Jorgas Zipprickas.

„La Liste“ tūkstančio geriausių pasaulio restoranų sąraše yra 138 japonų ir 123 kinų restoranai. „Azijoje yra gerokai daugiau restoranų nei Europoje, ir logiška, kad „La Liste“ sąrašas tai atspindi“, – sakė J.Zipprickas.

„La Liste“ restoranų sąrašą imta prieš trejus metus sudaryti kaip alternatyvą britų leidžiama Penkiasdešimties geriausių pasaulio restoranų sąrašui. „La Liste“ kūrėjai teigia, kad jis yra „gidų gidas“ ir yra „moksliškesnis ir patikimesnis“. Sąrašas sudaromas remiantis restoranų įvertinimais jų vadovuose, laikraščiuose ir tinklalapiuose, įskaitant ir „TripAdvisor“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius