Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2017 rugsėjo 6d. 16:07

Greita ir nebrangu: įdaryta paprika

Įdaryta paprika
123RF.com nuotr. / Įdaryta paprika

Ruduo - puikus laikas mėgstantiems gaminti patiekalus iš sezoninių daržovių, kurios šiuo metu yra pačios natūraliausios, skaniausios ir pigiausios. Šiandien siūlome paragauti įdarytų paprikų. Jeigu šeimoje yra vegetarų, vietoj faršo išmėginkite kuskuso ir sūrio įdarą.

Reikės:

  • 6 didelių saldžiųjų paprikų,
  • 450 g maltos jautienos,
  • 2 skiltelių česnako,
  • ½ arb. š. druskos,
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • 1 svogūno galvutės,
  • 2 ir ½ stiklinės pomidorų padažo,
  • 2 stiklinių virtų ryžių,
  • 2 stiklinių smulkinto mocarelos sūrio,
  • 1 valg. š. aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Papriką nuplaukite ir nupjaukite viršūnėles su koteliu. Įmeskite į puodą su verdančiu vandeniu ir blanširuokite 3 minutes. Išgriebkite iš vandens ir palikite nusivarvėti.

Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol gražiai pagels. Tada sudėkite maltą jautieną ir kepinkite, nuolat maišydami, 6-7 minutes. Pagardinkite česnaku, druska bei pipirais, suberkite virtus ryžius ir supilkite 2 stiklines pomidorų padažo. Gerai išmaišykite.

Į kiekvienos paprikos vidų pridėkite paruošto įdaro. Įdarytas paprikas sustatykite vieną šalia kitos į kepimo skardą ir dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę. Kepkite 25 minutes. Ant kiekvienos paprikos uždėkite likusio pomidorų padažo, pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir dar kepkite 5 minutes, kol sūris gražiai išsilydys.

Patiekite iš karto. Labai skanu su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.

Sknaus!

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Dienos šviesa

Video

Maudymosi kostiumėlių tendencijos

Pinigai mano ateičiai

30 geriausių restoranų

Remontas be nervų

Sveikata

Grožis vasarą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką