Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2017 liepos 31d. 14:09

Grilyje keptas baklažanas su fetos sūriu

Kepti baklažanai
123RF.com nuotr. / Kepti baklažanai
Kai norisi pavakaroti prie ugnelės, bet nesinori rimtų kepsnių, išsikepkite daržovių. Šis baklažanų receptas - iš Graikijos, o tai ypatingų gurmanų šalis. Paragaukite!

Reikės:

  • 1 baklažano,
  • pagal skonį druskos,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • balzamiko glazūros,
  • 100 g fetos sūrio,
  • džiovintos saldžiosios raudonosios paprikos dribsnių,
  • žiupsnelio raudonėlio.

Gaminimas

Įkaitinkite grilių. Baklažaną perpjaukite pusiau ir perpjautą pusę gerai įtrinkite druska. Padėkite pusvalandžiui, kad druska įsigertų.

Nuošluostykite baklažano išskirtas sultis popieriniu rankšluosčiu ir ištepkite jį aliejumi. Dėkite ant griliaus grotelių ir kepkite pavartydami 5-7 minutes.

Nuimkite nuo griliaus ir pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstykite balzamiko glazūra, apibarstykite sutrupintu fetos sūriu, raudonųjų paprikų dribsniais ir šviežiu raudonėliu.

Skanaus!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:21:02

Video

01:12
15:32
08:09

15min metų knygų rinkimai

Ar žinai?

Esports namai

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką