Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gurmanai ašaroja: šefas Magnusas Nilssonas uždaro žymųjį restoraną „Faviken“ Švedijoje

Gurmanams, kurie iki šiol dar tik svajojo apsilankyti viename žymiausių Skandinavijos šalyse restoranų „Faviken“ Švedijoje, dabar beliks nuryti apmaudą. Garsiosios vietos kūrybinė siela virtuvės šefas Magnusas Nilssonas pirmadienį, gegužės 6-ąją, paskelbė, jog nutarė restoraną uždaryti.
Magnusas Nilssonas
Magnusas Nilssonas / Vida Press nuotr.

Tiesa, „Faviken“ dar veiks iki pat šių metų pabaigos, tačiau patekti į jį iki šiol nesuskubusiems rezervuoti vietų nebėra šansų – būsimų svečių sąrašas jau užpildytas iki pat 2019-ųjų gruodžio pabaigos.

Tokio šefo sprendimo niekas negalėjo nė nujausti, mat 11-os metų istoriją skaičiuojančiam „Faviken“, įsikūrusiam senutėliame (net 134 metų) pastate įspūdingoje vietovėje sekėsi puikiai – jis turi dvi „Michelin“ žvaigždutes, nuolat figūravo įvairiausiuose geriausių pasaulio restoranų reitinguose, M.Nilssonui ir „Faviken“ buvo skirta ir viena žymiojo serialo „Chef's Table“ dalis. Visi staliukai restorane būdavo rezervuojami per kelias minutes, vos tik būdavo paskelbiama apie tokią galimybę.

VIDEO: Chef's Table - Season 1 | Magnus Nilsson [HD] | Netflix

Pagrindinį motyvą, kodėl uždaro tokią sėkmingą, su rūpesčiu puoselėtą vietą, šefas M.Nilssonas atsleidė interviu Los Andželo „Times“. Pasak šefo, visus metus dirbdamas „Faviken“ jis jautė išskirtinę aistrą tam, ką daro, tačiau vieną rytą tiesiog pajuto jog nebeliko vidinio užsidegimo, kuris, anot jo, gyvybiškai būtinas, jei vadovauji tokio tipo restorano virtuvei.

Su kitu itin žymiu restoranu „Noma“ Kopenhagoje, Danijoje, gretinamam „Faviken“ taip pat būdingas bekompromisis siekis kuo kūrybiškiau išnaudoti vietinius ingredientus, kurti išskirtinai skandinavišką virtuvę.

Paklaustas, ką veiks toliau, M.Nilssonas atskleidė apie kitą panašią vietą artimiausiu metu negalvojantis ir užsiminė ketinantis gilintis į sodininkystę, mat pernai kartu su žmona gimtojoje šalyje įsigijo didelį obelyną.

View this post on Instagram

Fäviken to close at the end of the year. Dear Friends, With this note I would like to tell you that this coming season will be my last at Fäviken Magasinet. I have been the chef here for more than ten years now and it has been amazing. Unusually early in my career I was presented with the opportunity to develop and operate an ambitious restaurant in a way that most chefs can only dream about. I have had the chance to work alongside the best team I could have wished for, cooking for the most fantastic guests (mostly). Fäviken has been a project where I have enjoyed tremendous support from the Brummer family who are Fäviken’s owners and my business partners. I have been allowed to grow and develop, and I have enjoyed complete creative freedom. It has been a hard decision, but one that I believe is the right one. The evening of the 14th of December 2019 will be my last. I wanted to share this news now when the coming season is already fully booked, as to not motivate guests to come here just because of the news itself. I hope that my last half-year at Fäviken is going to be business as usual, and that the people come here to enjoy Fäviken and what we have to offer, not because it will end soon, but because it is a magnificent restaurant experience right now. We have truly never been better. When I am done here I am going to spend time with my family, reflect, fish, garden, write, rest and get fit, both physically and mentally. I am not going to lie, I am a little bit tired after all this time pushing the development of the restaurant forward. I would like to thank you all for coming here to work, eat, share, and to be a part of what Fäviken has been and will be for a while longer. I have given one interview on this matter, (with the LA Times) to provide a little bit more depth. For those who are interested, link in bio. To my friends out there working in media: I want to spend my last half-year at Fäviken enjoying my work in the restaurant, not talking about what has been and what is coming. I am very sorry for not making myself available for any more interviews at this time. I hope you understand. Thank you all! Magnus Nilsson

A post shared by Magnus Nilsson (@magnusfaviken) on

Atrodytų, jog „Faviken“ galėtų toliau gyvuoti galbūt su nauju šefu priešakyje, tačiau antrasis restorano bendrasavininkas Patrikas Brummeris to neketina daryti. Pasak jo, be M.Nilssono ši vieta nebegali gyvuoti, todėl sprendimas suvisam užverti duris lankytojams yra galutinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius