Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į geriausių Baltijos šalių restoranų topą šovusio „Nineteen18“ šefas: „Tokie pasiekimai augina susidomėjimą Lietuva“

Šios savaitės pradžioje Taline vykusiuose „White Guide“ apdovanojimuose paskelbta, kurie Baltijos šalių restoranai ekspertų buvo įvardinti kaip geriausi. Vos porą mėnesių „Pacų“ viešbutyje veikiantis restoranas „Nineteen18“ iškart šovė į antrąją reitingo poziciją, taip nustebindamas kai kuriuos rinkos senbuvius. Tačiau restorano šefas Matas Paulinas teigia, jog „White Guide“ ekspertas vertina tos dienos rezultatus pagal aiškią schemą, esą nėra svarbu, ilgai ar trumpai veikia restoranas.
Šefas Matas Paulinas
Šefas Matas Paulinas / Restorano archyvo nuotr.

Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, restoranas, kuriam vadovauja M.Paulinas, tyrinėja lietuviškus skonius, tačiau pasitelkdamas neįprastus, laukinius bei sezoniškus produktus. Keliolikos patiekalų degustacinė vakarienė restorane „Nineteen18“ virsta unikalia kelione po tokią Lietuvą, kokios dauguma nėra įpratę matyti ar ragauti.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nineteen18“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nineteen18“ patiekalas

Šių metų „White Guide Baltic“ reitinge 2 restoranai iš Lietuvos pateko į TOP 3 geriausiųjų sąrašą. Vilniuje Užupio rajone įsikūręs restoranas „Sweet Root“ dalijasi 3 vieta kartu su Estijos restoranu „Ö“, surinkę po lygiai taškų, o „Nineteen18“ gali džiaugtis nedaug atsilikę nuo pirmąją vietą jau kelis metus iš eilės iškovojusios Estijos restorano „NOA Chef's Hall“ komandos.

„Labai džiaugiamės, jog geriausiųjų trejetuke yra du restoranai iš Lietuvos, – sako „Nineteen18“ šefas M.Paulinas. – Tai svarbu ne tik patiems restoranams, tačiau ir Lietuvai bendrai. Tokie pasiekimai šalies vardą daro žinomesnį pasaulio gastronominėje bendruomenėje, augina susidomėjimą mūsų kultūra ir istorija, todėl sveikinu visus restoranus iš Lietuvos, patekusius į geriausiųjų trisdešimtuką.“

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nineteen18“ komanda
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nineteen18“ komanda

Paklaustas, kaip jaučiasi užėmęs tokią aukštą poziciją viename svarbiausių restoranų gidų Baltijos šalyse, M.Paulinas sako tiesiog besidžiaugiantis, jog turi sąlygas siekti savo, kaip šefo, tikslų: „Nors restoranas atsidarė tik rugsėjo mėnesį, tačiau mūsų komanda dirbo jau pusę metų. Nėra svarbu, kaip seniai ar neseniai yra atsidaręs restoranas, nes „White Guide“ ekspertas vertina tos dienos rezultatus pagal aiškią schemą“, – sako jis.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nineteen18“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nineteen18“ patiekalas

„White Guide“ yra vienas svarbiausių restoranų gidų Šiaurės šalyse. Idėja sukurti Šiaurės šalių restoranų gidą 2005 metais gimė Švedijoje, tačiau vėliau regiono geografija plėtėsi, šis leidinys pradėtas leisti ir anglų kalba. Visai neseniai visos Baltijos šalys taip pat buvo įtrauktos į šį visame gastronomijos pasaulyje vertinamą gidą.

Restorano archyvo nuotr./Restoranas „Nineteen18“
Restorano archyvo nuotr./Restoranas „Nineteen18“

Tiesa, jokia paslaptis, jog už tokį restoranų vertinimą šalys moka tam tikrą mokestį. Kaip atskleidė Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos laikinoji vadovė Indrė Trakimaitė, šiais metais tuo, kad Lietuvos restoranai būtų įvertinti „White Guide“ anoniminių ekspertų, pinigines teko atverti jos vadovaujamam departamentui, Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūrai „Go Vilnius“ bei viešajai įstaigai „Kaunas In“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius